CROS (Croatia osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska CROS (Croatia osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

znam da gandalf i sve njegove druge varijante nemaju ni o od obraza, ali da ja ovako javno dobijem šamaranje pet minuta nakon što se najedem goxana, pa ja bi se besio.

Kako je osiguravateljsko tržište trenutno vrlo atraktivna tema i postoji puno špekulacija o raznim preuzimanjima i konsolidacijama, odlučili smo istražiti preuzimanja iz tog sektora u zadnje 3 godine na području Europe. Budući da je priča oko Zavarovalnice Maribor odmakla od špekulacija i trenutno je u fazi primanja ponuda, analiza će nam dati neku indikaciju potencijalne vrijednosti. Naime, Nova Kreditna Banka Maribor prodaje 51% udjela u Zavarovalnici Maribor kako bi se dokapitalizirala i podigla adekvatnost kapitala. Zainteresiranih ne nedostaje, a Sava RE (trenutno drži 48,7% dionica Zavarovalnice Maribor) je prva javno potvrdila da je podnijela ponudu za kupnju udjela. Od ostalih se najviše spominje austrijski Grawe, no zasigurno nije jedini. Istraživanjem preuzimanja osiguravatelja na području Europe u zadnje tri godine, došli smo do podatka da prosječna(medijan)transakcijska multipla P/B iznosi 0,99x, dok je P/GWP 0,91x (medijan multipla izračunat na temelju 5 transakcija). Budući da, prema godišnjem financijskom izvještaju za 2011., ukupni kapital Zavarovalnice Maribor iznosi 87,5m EUR, a bruto zaračunata premija je u tom periodu bila 263,2m EUR, implicirana vrijednost kompanije je 163,1m
EUR. Ono što nas trenutno više zanima jest potencijalna vrijednost većinskog udjela od 51% koji se trenutno prodaje, a to je 83,2m EUR.

Book je minimum ako bude samo jedan ponuditelj, ako ih bude više… [emo_novac]

Book je minimum ako bude samo jedan ponuditelj, ako ih bude više… [emo_novac]

samo koliki je stvaran book?[emo_zloban][emo_zloban][emo_zloban]

Ja bih tu vise gledao premiju, pa po tome se orjentirao.

Nemam vise cros-a, izvrnuo ga po cca 7 k, vama sretno

Ja bih tu vise gledao premiju, pa po tome se orjentirao.

Nemam vise cros-a, izvrnuo ga po cca 7k, vama sretno

još bolja je računica prema premiji.
2,85 mlrd. * 0,91 = 2,55 mlrd. = 8.000kn

Pred “udaju” se i najružnija djevojka “dotjera”! Tak i ovdje, lopo.. manje kradu, jer se boje da odlaskom u privatne ruke to više neće biti moguće, pa na taj način žele uvjeriti državu da joj se ovo ne isplati prodavati, da bi mogli potom nastaviti tamo gdje su stali.

ne kradu, jer ne mogu vise, uveli su takvu centralizaciju, da i o najbanalnijim isplatama ne moze se odluciti bez prethodne suglasnosti direktora, lijepo su ga podesili izvjesta, bit ce ovdje kostura iz ormara, a na drugu stranu imaju ogromni potencijal kad u potpunosti srede naknadu stete, a sve se sprema za allianz, zivi bili pa vidjeli

ne kradu, jer ne mogu vise, uveli su takvu centralizaciju, da i o najbanalnijim isplatama ne moze se odluciti bez prethodne suglasnosti direktora.

pa tko krade više od dirketora… [emo_zloban]

Četiri ponude za savjetnika za privatizaciju CO-a

3/4 Big 4 je tu.

Nisam najbolje razumio koliko ponudu imaju za CROS, spominje se 28 milijuna KUNA ili EURA ili čega ?

ne kradu, jer ne mogu vise, uveli su takvu centralizaciju, da i o najbanalnijim isplatama ne moze se odluciti bez prethodne suglasnosti direktora.

pa tko krade više od dirketora… [emo_zloban]
[/quote]

ne bi vjerovao, ali u ovo poduzece, krade se vise na nizim razinama,svatko po malo, pa njih 500 likvidatora, procjenitelja, itd. dok dode dok ovog gore steta ja vec ogromna, ali sada nema vise, i za sklapanje obicne nagodbe i isplate u naknadi stete idi trazi supotpis direktora,

Adris iznenadio na startu, koliko će fondovi u završnici?

joj ako ovo bud eneka kompenzacija za bolju startnu poziciju za preuzimanje CROS-a. joj, joj. [emo_beztona]

New Report

Close