Cipar: Štediše u jednoj banci ostaju bez 20, u drugoj bez 40-ak posto novca

Naslovnica Forum Komentari članaka Cipar: Štediše u jednoj banci ostaju bez 20, u drugoj bez 40-ak posto novca

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nakon Cipra šta mi u Hrvatskoj možemo očekivati od EU sa našom štednjom i našim EU bankama ?

.

Posljednja “prevara” u Hrvatskoj prije konačnog “kraha” odigrat će se upravo na novcu koji je pohranjen u obliku bankovnih depozita. Na koji način? To ne mogu za sada dokučiti, ali sam uvjeren da se neka “smicalica” već priprema!

Nakon Cipra šta mi u Hrvatskoj možemo očekivati od EU sa našom štednjom i našim EU bankama ?

Nista posebno. Banke u HR su stabilne, jako male prema razmjerima kakve su u Cipru, i stednja je sigurna. Veci problem je sto nemamo KAKO stediti, od ovih crkavica od placa.

Cipar ce sam odluciti kako ce stedise proci, nitko drugi. Ako je alternativa propast banke, gdje dobijes natrag tih 100 000 i amen, onda je umjesto propasti bolje izgubiti nesto na ono iznad 100 000E. Ocito je da te banke tonu. Uostalom, spimnju i nekakvu buducu kompenzaciju.

Neodgovorno je nekom dati kredit od 200% GDPa, to znaci bacanje novca unaprijed.

Slazem se, neugodno za stedise, jako, ali ako su sami depoziti toliko veci od GDPa, to je bio rizik kakav je bio. Posudili novac Grckoj, spusili, i sad eto.

Da sam ja imao novac tamo, izvukao bih ga na prvi znak krize, pogotovo s obzirom na to da se posudjivalo Grckoj koja je bankrotirala.

pa to je ništa naspram naših koje su pokrale , dovoljno se sitit glumine i credo a da ne govorim o famznoj 90-oj
meni baba kad je pribacivala staru deviznu jedan odvjetnik joj je davao 1000 dem za dvi na računu

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

New Report

Close