Ciklički poremećaji, krize i recesije na tržištima kapitala – 1987., 1997., … 2008.

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Ciklički poremećaji, krize i recesije na tržištima kapitala – 1987., 1997., … 2008.

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno sve je počelo od domovinskog rata, gdje smo naravno stradali, a zatim i lopovske privatizacije, mogli smo stajati puno bolje. Malo poduzetništvo se lijepo razvilo, obzirom na djelatnost moje firme, mogu reći da se razvilo jako puno malih uspješih privatnih fimi.

Mislim da je dobro upozoriti i iznijeti svije mišljenje ali smatram da nije sve tako crno..
Ja očekivam smirivanje na tržištu te stabilizaciju..[wink]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Eto, napravio sam update Tunine tablice sa fundamentima crobex-a:

http://www.poslovni.hr/Fo…eadID=3619&pg=3&#lastpost

Eto nas na:

Verzija 4:
Trž. kap. u CROBEX-u 30.538.310
Prihod dionica u CROBEX-u 19.666.626
Dobit dionica u CROBEX-u 1.433.471
Kapital dionica u CROBEX-u 14.464.193
P/S 1,55
P/E 21,30
P/B 2,11
ROE 9,91%
Neto marža 7,29%

Nastavljamo s demantijem neistinitih podataka od kolege. Ovo je bez HT-a , dakle još je niže.

Ha ha ha pa do sloma je već došlo, cijene su upola manje nego su bile i sad je vrijeme za kupovinu. Da, prodao sam auto i kupio dionice. Vi samo čekajte, ja ću sutra po kafićima a vi buljite u ekran[lol]

Ono što sam naučio iz makroekonomije su ciklusi. Kao sve u životu tako i depresije, recesije, blagostanja na tržištima su ciklusi koji se ponavljaju. Previše je faktora koji na njih utječu tako da je teško prognozirati. Statistički postoji obrazac (trend) pojavljivanja. Ciklus od jedne depresije do druge (kroz recesije i blagostanja) traje oko 10 godina (gledajući u prošlost). Misliti da se to neće ponoviti ? Ma dajte. To je isto kao da netko kaže kako se katastrofalni potres više neće ponoviti. Ponoviti će se sigurno, samo nitko ne zna kada ni gdje. Moj stav u tome pogledu je budi spreman unaprijed. Treba zamisliti najgore scenarije i što bi trebalo učiniti da se umanje posljedice. Diverzifikacija ? Nekretnine ? Čarapa ? “Better safe than sorry”.

Pročitaj knjigu “Najveće svjetske financijske krize”i vidjet ćeš da su stručnjaci tu podijeljeni, da li će u budućnosti još biti slomova ili ne. jedino što je sigurno je to da ama baš nitko ne garantira da će slomova biti. Ali evo ti znaš više od svih svjetskih stručnjaka. Trebali bi ti se diviti ovi novaci s foruma.
[shocked]

Eto, napravio sam update Tunine tablice sa fundamentima crobex-a:
….
P/E 21,30
Nastavljamo s demantijem neistinitih podataka od kolege. Ovo je bez HT-a , dakle još je niže.

Ako se ovo odnosi na mene, ja te lijepo molim da točno navedeš koje sam ja to neistinite podatke naveo. Sam si naveo da je (pretpostavljam) P/E tržišta veći od 20.

Trend is your friend.

Pisalo je P/E 30, također cijene nekretnina su pale 50%, no dobro , isprike, post se vjerojatno odnosio na stanje prije korekcije

Kada se Ht unese u jednadžbu, ispada oko 20, cijene nekretnina značajno pale:
Da li smo se ispuhali ?

Ha ha ha pa do sloma je već došlo, cijene su upola manje nego su bile i sad je vrijeme za kupovinu. Da, prodao sam auto i kupio dionice. Vi samo čekajte, ja ću sutra po kafićima a vi buljite u ekran[lol]

To ti je zaista pametno, cijeli tjedan se niti ne približavaj ekranu. Vjerojatno ćemo dotatknuti dno ovaj tjedan.

Zmrklic izgleda da nismo na istom kanalu. Ja sam citirao bluemana i istaknuo da prosječan p/e 30 općenito nije prirodan i ne postoji razlog zašto bi se ljudi navikli na njega.
Promet nekretninama je drastično pao, ali cijene se nekim čudom još drže.
Pohvale za tablicu.

Trend is your friend.

Kolega Deimos zaslužan za tablicu, reko sam isprike, mene je jedino zasmetalo ono Hrvatima kao lošim radnicima, pogotovo što sam bio okolo i vidio kakvih tuljana ima što se tiće drugih nacija, hrvati su odlični u prosjeku.

Kolega Deimos zaslužan za tablicu, reko sam isprike, mene je jedino zasmetalo ono Hrvatima kao lošim radnicima, pogotovo što sam bio okolo i vidio kakvih tuljana ima što se tiće drugih nacija, hrvati su odlični u prosjeku.

Kolega Tunasalad je napravio tablicu, ja sam unio zadnje cijene (valjda tocno, insam provjeravao). Jos da netko doda HT…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Hrvati nisu loši radnici, ali u našim firmama jednostavno loše funkcioniraju. Kad odu van sve je ok. Dakle, vjerojatno je problem u managerima koji ne znaju svoj posao, pa se to generalno naziva “loša i neefikasna radna snaga”.

Trend is your friend.

New Report

Close