Konačno…..:)
[/quote] strpljenja jos malo..i ne se prerano ukljucit kod rasprodaje..vidim mnogi su nadobudni i all in..i cekaju neke nove..:-) ,kojih NEMA !!!
[/quote] strpljenja jos malo..i ne se prerano ukljucit kod rasprodaje..vidim mnogi su nadobudni i all in..i cekaju neke nove..:-) ,kojih NEMA !!!
[/quote]
Ovakve identicne postove si od 2012 godine napisao barem 50 puta…
Jednom ces i pogoditi…
Dok god Draghi stanca eure i dok god su kamate nikad manje u povjesti zaboravi na takav scenarij….osim ako nas.pogodi meteorit….onda ce ti najsigurnije biti u belje…sto i reklamiras mjesecima…
Samo hrabro…nedaj se.pokolebat…mozda se.netko i uhvati
E sad "kad znate" , lijepo shortatajte i obogatit će te se ko niko i nikad dosada !
Ja sam u dionicama all in…i tako namjeravam biti minimalno sve do kraja 2019 godine…a onda u 2020 pocet pomalo kratit..
Ako mene pitate ja ne ocekujem nikakve znacajnije poremecaje na trzistima….osim ako nas ne pogodi meteorit..
Ovaj rast svjetske ekonomije je na zdravit i cvrdtim nogama za razliku od proslog…
Zato kislim da ce ovo biti najjaci i najveci bull do sada..
Nikada u povjesti covjecanstva se nije zivipo bolje.nego danas te ekonomija nikad nije bila na zdravijim temeljima ….
Plus niske kamate i strahovito puno oslobodjenog novca ide tome u prilog..
Po meni su trenutno ulaganje u dionice jedan od.najboljih nacina za oplodnju novca..
Mislis da ce ljudi sada staviti sav svoj novac u banke?
Shortati poput tebe?
Svatko za sebe vidi priliku…
W.Buffet je puno puta rekao da graf ako se okrene naopako izgleda identicno…
Nikad duze u povjesti nije bila ovakva stagnacija crobexa..
Ako se hvatas vec za TA onda napisi i istinu..
A to je da su svi signali strog buy..
Bilo minutni…tjedni ili mjesecni graf…
Obrazlozi nam zasto ti mislis da ce do toga doci i daj nekakav period…
Jer nemoze se kriza sama od sebe desiti oi zato sto je ti prizeljkujes..
Ja prizeljkujem da nam argumentirano i cinjenicno razoputis zbog cega si ti kisljenja da ce doci do velike krize…
Ja ne da je.ne vidim….nego je.ne vidim ni tako blizu….2007 se iz aviona vidilo da ide korekcija i to jaka…
Pa.kako i nebi kad je.crobex u 1 godinu dosao do 5500 bodova…
Nase dionice su jako potcijenjene i pri tom ne mislim samo na dionice u crobexu nego van njega…
Onaj to se iti malo razumije u fundamentalnu analizu moze.lako izracunati da cca 50 najtrgovanijih dionica van crobexa su na p/e ispod 5 i da im je knjigovodstvena vrijednost od 0,2-0,5 booka…
Po meni je sada najbolji trenutak za ulaganje odredenog djela imovine u dionice…
Daoace….svatko prema svom izboru…
Ja osobno sam uvjeren da ce sve dionice koje ostvariju sve vece prihode i dobit nastaviti rasti…a od gubitasa koji ce poceti raditi sa dobit svakako najvise preferiram brodski sekyor koji je na najnizim razinama u svojoj povjesti…
Nemoguce je da ce po vasem pisanju 90% svjetske trgovine koja se.odvija morem kolabrirati jer ste to vi napisali i jer bi to zeljeli…ja sam uvjeren u expanziju…
Onda vam nece biti bitno u kojoj ste poziciji jer ce konzerve vrijediti vise nego zlato..
Dunqe….obrazlozite.nam svoje vidjenje..
Ovo naravno nije nikakav poziv ni na kupnju ni na prodaju bipo cega a pogotovo dionica..
Neka svatko za sebe odluci sto je najbolje za njegov novac…
🤸
[/quote]
A koga ti cekas na belju i todwxu gdje si ostao zarobljen…i zasto si misljenja da ce sve drugo padati…i da dolazi kriza…a da ce samo agrokorove dionice koje su duzne i bogu i vragu rasti…po kojoj osnovi….zato jer si ti in..
Na slici ciklusa pada i rasta u obliku jaja smo sada u periodu akumulacije tj. pri samom kraju…a ona jasno sugerira jako mali promet te nakon toga rast na.malim prometima….
I ti to vrlo dobro znas..
Svakom realnom je jasno da se blizi kraj ciklusa, a otrijeznjenje će mnogima biti bolno, kao što to obično i biva, a svi vi koji zelite biti all-in da ne bi nešto kao propustili, uzivajte u ovom nelikvidnom raju na ZSE, a posebno ćete uzivati kad vam nestane tlo pod nogama…..
Dok god ovdje nema short opcije, ja iskreno ne vidim dovoljno atraktivan risk-reward ratio da bih ulozio bilo kakav ozbiljniji novac.
Je li ovaj zadnji kvartal 2017.g. predzadnji ili zadnji vlak za one koji zele uskakati – to nitko ne moze reći sa sigurnošću ? Ali postoji velika vjerojatnost da ta linija neće još dugo prometovati……
Svakom realnom je jasno da se blizi kraj ciklusa, a otrijeznjenje će mnogima biti bolno, kao što to obično i biva, a svi vi koji zelite biti all-in da ne bi nešto kao propustili, uzivajte u ovom nelikvidnom raju na ZSE, a posebno ćete uzivati kad vam nestane tlo pod nogama…..
Dok god ovdje nema short opcije, ja iskreno ne vidim dovoljno atraktivan risk-reward ratio da bih ulozio bilo kakav ozbiljniji novac.
Je li ovaj zadnji kvartal 2017.g. predzadnji ili zadnji vlak za one koji zele uskakati – to nitko ne moze reći sa sigurnošću ? Ali postoji velika vjerojatnost da ta linija neće još dugo prometovati……
Dobro i?
Al promjena trenda nije propast svijeta. Ovdje nije ni postojao uptrend. Ne vjerujem da će biti krize abroad kakvu smo vidjeli prije desetak godina. To su normalni gospodarski ciklusi i nema naznaka recesije. Ako zamišljate gloom&doom scenarij mislim da je vjerojatnost za takvo nešto zasad jako mala. Uzmemo li u obzir da je na trzistu zanemarivo malo margina i da će mirovinci na nekoj razini peglati dionice koje imaju u portfelju, a da su domaći fondovi relativno malo izloženi domaćem trzistu, gledano u apsolutnom iznosu nema razloga za snažne korekcije.
Doduše, lokalna nelikvidnost nije nešto na sto bi se trebalo oslanjati u procjenama, ali ne treba brzati sa zaključcima. Treba gledati i pratiti ono sto jest, a ne ono sto bi mi željeli da bude.
Why Today’s Extreme Euphoria Foretells a Massive Stock Market Crash
“Economic Crash 2017” and How Next Financial Crisis Could Be Worse than 2008
Jedino što može izazvati brutalan pad tržišta je treći svjetski rat, a do toga ne vjerujem da može doći…
Budući da ekonomski pokazatelji u ovom trenutku ne mogu biti razlog pada tržišta, čini mi se da će se izazvati korekcija tržišta, dakle ponavljam, korekcija tržišta zveckanjem oružja….to mi se čini u ovom trenutku kao najizgledniji scenarij.
Nakon korekcije od cca 20-30%, opet će sve biti bajno i sjajno…
Ne mislim da će korekcija vani izazvati neke bitne poremečaje na našoj ZSE…
Norveški državni fond s 970 milijardi dolara imovine, ide u globalni šoping dionica
Ovi bedaci očito ne čitaju Zmajkijeve postove, jer da čitaju znali bi da će za mjesec dana sve popušit:))))
Vidim da ovdje mnogi “prizivaju short-anje” kao nesto “super i bajno”,a to je za needucirane investitore ovdje (vecina),gotovo siguran put u jos vece gubitke i bankrot.Na ovako “plitkom” trzistu ta opcija je nepotrebna i suvisna.