Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa da, srebro, ISIN XC0009653103, i isključivo taj papir, niti jedan drugi…

http://www.boerse-frankfurt.de/en/commodities/silber+XC0009653103/price+turnover+history

to sam vidio. fali na proizvodu ovo ? Burza temeljne imovine

to je na sp500 ovo Temeljna imovina E-mini S&P 500 CME ,znaci futures

tako da pretpostavljam da je silver COMEX ,a to znaci ovo http://www.marketwatch.com/investing/future/silver/charts?symb=SIZ4&countrycode=US&time=8&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=11%2F10%2F2014&freq=1&compidx=none&compind=none&comptemptext=Enter+Symbol%28s%29&comp=&uf=7168&ma=1&maval=50&lf=1&lf2=4&lf3=0&type=4&size=2&style=1013

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Vezano za štelu na certifikatima…. Banke izdaju certifikate, i u današnjem kompjuteriziranom društvu ujedno imaju sve podatke o short i long ulazima. Banke imaju i veliki novac na raspolaganju i time direktno mogu utjecat na bilo koje tržište vrijednosnica. Dakle, ulaz u neki certifikat, kojemu je barijera blizu, je 99,9% vjerojatnost gubitka novca. 0,01% je vjerojatnost da će im kompjuteri zaštekat. 🙂 Na našem tržištu može se ulaziti samo u certifikate kojima je barijera daleko i gdje opće stanje na tržištu govori da neće biti pomaka do te barijere. Trenutno Amerikanci tlače Ruse, a to znači da će dolar biti jak, da će Rublja slabiti i da će nafta i zlato bit jeftini jer Rusi imaju i naftu i zlato.Zato mislim da je npr. opasno ulaziti u long certifikat zlata osim ako mu je barijera ispod 1.000 USD, a čini mi se da takvog certifikata i nema. Nafta long je isto jako opasna. Kad u to uglavimo da se glavni pomaci tržišta događaju kad Ameri otvore (a mi zatvorimo) jasno je da su naše šanse za dobitak manje nego random pick brojeva za Eurojackpot. lp.

Zaboravih još reći… Ukoliko mislite da veliki igrači skupljaju srebro, zlato, whatever, izaberite odgovarajući ETF, šta da Vas zaiebavaju bankari sa barijerama. Shvaćam da je privlačnija varijanta ekspresne zarade na polugama 10x i sl., ali nema šanse da ćete tu ikad zaradit novce.

So with an inevitable crash looming, what are Main Street investors to do? One option is to sell all your stocks and stuff your money under the mattress, and another option is to risk everything and ride out the storm.

Evo za Vas shortere …if you wonna ride…

http://www.moneynews.com/MKTNewsIntl/stock-market-crash-warren-buffett-indicator/2014/10/03/id/598461/?dkt_nbr=ufos34vz&utm_source=taboola&utm_medium=referral

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Povjest , povjest !

http://www.marketwatch.com/story/dont-get-suckered-by-stock-market-winning-streak-2014-11-12?siteid=yhoof2

Opa, Erste smanjio spread na certifikatima, DAX 80 lipa, S&P 16 lipa

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

SDXC vam puca vjerojatno danas..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ako ne pukne, u ponedjeljak će biti veselo… Ja nebi baš ovo imao preko vikenda [emo_namigusa]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

a sto je to ponedjeljak bitno?

SDXC puko, slijedeci je SSP7.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Ovo što rade je potpuno bolesno, ali jednom kad okrene – a MORA najkasnije početkom iduće godine, bit će veselo.

Da li vi ovdje pratite u real timeu certifikate ili sa zakašnjenjem od 15min? Jer ima jedna stranica koja je besplatna i u real timeu imate sve. od s&p-a, daxa do nafte do svih dionica europe i amerike. problem je sto je stranica na njemačkom ali kad jednom naštimate više vam neće smetati jer su ionako tickeri razumljivi i na eng. ako hocete da vam pomognem namjestiti javite se na pp

New Report

Close