Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@farabuto
ako ne noćas, ovaj tjedan sigurno

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

da, ali iritira me što ne želi odraditi korekciju do bar 9600, možda oko 15 sati nešto se desi ?

da, ali iritira me što ne želi odraditi korekciju do bar 9600, možda oko 15 sati nešto se desi ?

zelje i pozdravi su na drugacijem tipu foruma.
9700 uzmi kao referentnu potporu u slucaju pada.

free flow information

Koliko prije puknuća, SDX-8, se Erste tradicionalno povlači s burze da ne možete izaći ?

@farabuto
ako već misliš ulaziti u sdx, sigurnije je uzeti sdx9

Koliko prije puknuća, SDX-8, se Erste tradicionalno povlači s burze da ne možete izaći ?

ja sam se nažalost tako dobrano opekao kad je pukao zadnji long (kad je prije koji mjesec palo malo iznad 9.000). Kupljen long na 9.200 i taman kad se stropoštalo na ispod 9.100 htio sam izaći i kupiti onaj niži s knockoutom na 8.500. Nažalost, maknuli su se s bida i nije ih bilo do kraja radnog vremena i ja sam drugi dan mogao dočekati s daxom ispod 9.000. Svi znamo što to znači.
Vjerujem da o takvim situacijama kolega farabuto priča. Nema nikakve veze s trgovanjem, nego s “tehnikalijama”.

Točan odgovor je...

malloy ,,kako ti se da ????[emo_naivan]

Fascinira me mazohizam. [emo_smijeh]
A i nema trgovanja danas, pa imam vremena.

Trgovati na nelikvidnom tržištu, gdje je sve protiv njega i biti toga svjestan te nastavljati s tim.
Može biti ili totalno lud ili troll.

Biti će da je kvalitetan broker ovdje nepoznanica. Prihvatiti spread od 5-7 posto [emo_beztona]

@farabuto

ako već misliš ulaziti u sdx, sigurnije je uzeti sdx9

Evo još ovo;
hvala kolega, ali izbjegavam certifikate.
ovdje pišem da malo iznesem drugi pogleda od jednoumlja invertera & Co. , te da upozorim na moguće zamke, koje vidim.

Pa tako imamo sada nekoliko problema;
1. Sutra bi SP500 mogao poravnati s DAX-om, ako se DAX danas nije poravnao s njima ( ne pratim baš detaljno). To znači da će se početi poravnavati sve do dax 10.500 ili 10600, a možda i više jer cilj je 10500-10600, dok SP500 puca na 1930, oba prema mjesečnim grafovima.

2. To znači da ćete imati ; SILNE DRAŽBE URAVNOTEŽENJA, zatim bježanja Erste s burze, zatim vjerojatno puknuća oba shorta ili u prijevodu sve po starom.

3. Prava i ozbiljna korekcija prema mjesečnom grafu DAX-a je točno na 10.590, ali kako DAX se obično produži mogao bi i da 11000 u narednim danima.

Ono što ja vidim je zatim korekcija do 6900 čak, ili 7500 ( naravno ovisi koliko će sada narasti ), a tada više nema SHORTA za kupiti. Odnosno ERSTE će pretpostavljam samo nuditi LONG u jednom dužem periodu dok DAX bude u short trendu, ali Erste će računati na vaše izlete u korekciji LONG-a kao sada SHORTa.

Nemojte zaboraviti ;
1. Radno vrijeme ZSE / DAX-a-SP500 što je 50%
2. Radno vrijeme Erste od samo 60% ZSE-a odnosno 30% od DAX-a
3. Spread bid i ask što je ultra bezobrazno
4. Dražbe uravnoteženja na svim vrhovima, a što jamči da ne možete kupiti ili prodati certifikat u pravo vrijeme iako je samo to cilj certifikata prema Hanfi.
5. Valutna razlika u vrijednosti certifikata
6. Vrijeme trajanja certifikata.
7. prijevremeni “iskup ovisi o solventnosti društva Erste Group Bank AG (rizik neispunjenja ugovorne obveze).” ZNAČI i da sve ove zamke prijeđete, ZARADU VAM MOGU PONIŠTITI bez posljedica .

drugim riječima ovo legalna pljačka od sinergije Erste/Hanfa može se poništiti samo Ustavnim sudom. Matematika kaže da investitor nikako ne može zaraditi punu zaradu. Da znate točno 3 dana unaprijed kuda će DAX ili nafta svejedno, kapitalizirati možete samo 50% zarade u krajnjim vrijednostima certifikata. Znači mate vrijeme rade DAX-a od 14 sati, vrijeme rada ZSE od 7 sati i vrijeme rada Erste na ZSE od 4,2 sata obveze, te imate Dražbe uravnoteženje koje uvijek traju min. 35 bodova korekcije DAX-a, a što je u krajnjim vrijednostima certifikata preko 11% vrijednosti certifikata odnosno 11% ili više gubite. . Da nema dražbi uravnoteženja, izgledi bi bili 689% da unovčite dobitak. Hanfa je sigurna da su vam šanse 100%, ali nikako da to matematički dokažu ???????

Sada ću se malo odmoriti od certifikata….
Sretno

malloy ,,kako ti se da ????[emo_naivan]

Fascinira me mazohizam. [emo_smijeh]
A i nema trgovanja danas, pa imam vremena.

Trgovati na nelikvidnom tržištu, gdje je sve protiv njega i biti toga svjestan te nastavljati s tim.
Može biti ili totalno lud ili troll.

Biti će da je kvalitetan broker ovdje nepoznanica. Prihvatiti spread od 5-7 posto [emo_beztona]

[/quote] bilo je jutros nesto za uhvatit ,,bas gledao certifikat ,cini se da ispod 30 pt dax-a nema profita uopce

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

bilo je jutros nesto za uhvatit ,,bas gledao certifikat ,cini se da ispod 30 pt dax-a nema profita uopce

Kada smo kod shorta, jedna swing ideja za indekse.

S&P short s ciljem na 1810, stop na 1920.
Plus VIX rekordno nizak, ne vjerujem da će dugo potrajati.

Vaš link …
Vaš link …

tek/već od sutra bi indexi mogli/trebali dati profit u shortu.
wti liže tih 104,x zonu shorta već par dana.
metali zovu na long.

do sutra debela hladovina [emo_smijeh]

New Report

Close