Vidim da niste slijedili moje prvotravanjske upute o kupnji SSP6 na kraju ZSE dana po 9,00 kuna (znam jednog koji je). SSP5 će danas ili sutra otići u povijest, a nakon toga malo veći pad na SP500. Zatim prelazimo na DAX.
nakrcani?
Vidim da niste slijedili moje prvotravanjske upute o kupnji SSP6 na kraju ZSE dana po 9,00 kuna (znam jednog koji je). SSP5 će danas ili sutra otići u povijest, a nakon toga malo veći pad na SP500. Zatim prelazimo na DAX.
nisam sljedo upute jer nisam uzeo token na poso :grrr
ali još bi bilo bolje da se tvoja prognoza ne ostvari i ne probije se barijera na SSP5, a S&P krene prema dolje.
zašto mislite da je neminovno pucanje SSP5? nije to baš naše domaće plitko tržište pa da erstica može manipulirati cijenom i rušiti turbose, ili griješim?
SP500 predstavlja toliko tržište da jedna Erste banka nikako ne može utjecati na njega, ali ovdje ja samo uspoređujem stvarna kretanja SP500 i DAXa (koja jedino i pratim) s postavljenim marginama za njihove certifikate. Dosad su njihova predviđanja bila iznenađujuće dobra za veliku većinu slučajeva. Dokaz da je to tako – veliki broj certifikata je puknuo i to za relativno mali iznos, a nakon toga slijedi obvezna promjena trenda. Osobno mislim da tehnička analiza sve više postaje predviđanje koji će loto brojevi biti izvučeni na osnovu prethodno izvučenih. Previše tu ima sentimenta i tržište se ponaša (pogotovo DAX) bezrazložno hirovito. Zar npr. VW ili Daimler u jednom danu mijenjaju vrijednost za +-4%, a nije bilo nikakvih prirodnih katastrofa niti senzacioinalnih otkrića. Fundamentalna analiza odavno nema nikakvog smisla – prave vrijednosti kompanija se saznaju tek kod preuzimanja – a i to se nakon kratkog vremena može ispostaviti kao potpuni promašaj ili super kupovina. Itd itd, ne želim da ovo ispadne previše pametno.
ok, za sada SSP5 drži, sp500 je dotaknuo 1885,3 i na samom je barijeri.
pitanje: ako ne pukne danas i ostane ova cijena, koja je realna cijena certifikata? jel to onda 1,7?
moja teorija kao potpunog amatera u certifikatima je da ga je najbolje hvatati na samoj barijeri jer je tako rizik potencijalnog gubitka najmanji, a ukoliko dođe do promijene trenda potencijalni dobitak je ogroman.
i drugo manje važno pitanje: zašto se novi HT long ne vidi kod zaba brokera? mislio sam ga sada kratkoročno uzeti dok odradi HT svojih 9 kuna.
Čini mi se (ne jamčim 100%) da SSP5 puca kod vrijednosti
S$P 500 = 1.886,70,
odnosno ekvivalent za futurese
S$P 500 futures = 1.879,15 i tad su:
SSP5=3,10-3,30 SSP6=8,60-8,80 LSP6=13,30-13,50
Vrijednosti za S$P 500 i S$P 500 futures su očitane s http://www.investing.com.
U radno vrijeme 1. 4. 2014. S$P 500 max je bio 1.885,90.
E sad da li SSP5 puca i u vremenu predtrgovine na USA, ali u vremenu trgovanja na ZSE?
Logično bi bilo da da jer je u to vrijeme moguće trgovati na ZSE.
Sutrašnji dan dat će odgovore na sve ovo.
pročitati prije stiskanja naloga
Iako je S$P 500 futures prešao 1.879,15 SSP5 nije puknuo, znači to će se najvjerojatnije desiti kad će S$P 500 futures biti veći od 1.886,7 – tad bi vrijednosti certifikata trebale biti otprilike
SSP5=2,70-2,90 SSP6=8,20-8,40 LSP6=13,80-14,00.