Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako ne pukne (a izgleda da neće) sutra krcanje sa SSP5.
kaj mislite o tome?

Vidim da niste slijedili moje prvotravanjske upute o kupnji SSP6 na kraju ZSE dana po 9,00 kuna (znam jednog koji je). SSP5 će danas ili sutra otići u povijest, a nakon toga malo veći pad na SP500. Zatim prelazimo na DAX.

nakrcani?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Vidim da niste slijedili moje prvotravanjske upute o kupnji SSP6 na kraju ZSE dana po 9,00 kuna (znam jednog koji je). SSP5 će danas ili sutra otići u povijest, a nakon toga malo veći pad na SP500. Zatim prelazimo na DAX.

nisam sljedo upute jer nisam uzeo token na poso :grrr
ali još bi bilo bolje da se tvoja prognoza ne ostvari i ne probije se barijera na SSP5, a S&P krene prema dolje.

zašto mislite da je neminovno pucanje SSP5? nije to baš naše domaće plitko tržište pa da erstica može manipulirati cijenom i rušiti turbose, ili griješim?

dobra short akcija..[emo_palacg]

Jeee [emo_palacg]
Hocemo ovaj put long na duze vrijeme?

Što se daxa tiče, mega show nastupa zatvaranjem iznad 9500

nakrcani?

čega točno?

SP500 predstavlja toliko tržište da jedna Erste banka nikako ne može utjecati na njega, ali ovdje ja samo uspoređujem stvarna kretanja SP500 i DAXa (koja jedino i pratim) s postavljenim marginama za njihove certifikate. Dosad su njihova predviđanja bila iznenađujuće dobra za veliku većinu slučajeva. Dokaz da je to tako – veliki broj certifikata je puknuo i to za relativno mali iznos, a nakon toga slijedi obvezna promjena trenda. Osobno mislim da tehnička analiza sve više postaje predviđanje koji će loto brojevi biti izvučeni na osnovu prethodno izvučenih. Previše tu ima sentimenta i tržište se ponaša (pogotovo DAX) bezrazložno hirovito. Zar npr. VW ili Daimler u jednom danu mijenjaju vrijednost za +-4%, a nije bilo nikakvih prirodnih katastrofa niti senzacioinalnih otkrića. Fundamentalna analiza odavno nema nikakvog smisla – prave vrijednosti kompanija se saznaju tek kod preuzimanja – a i to se nakon kratkog vremena može ispostaviti kao potpuni promašaj ili super kupovina. Itd itd, ne želim da ovo ispadne previše pametno.

ok, za sada SSP5 drži, sp500 je dotaknuo 1885,3 i na samom je barijeri.
pitanje: ako ne pukne danas i ostane ova cijena, koja je realna cijena certifikata? jel to onda 1,7?

moja teorija kao potpunog amatera u certifikatima je da ga je najbolje hvatati na samoj barijeri jer je tako rizik potencijalnog gubitka najmanji, a ukoliko dođe do promijene trenda potencijalni dobitak je ogroman.

i drugo manje važno pitanje: zašto se novi HT long ne vidi kod zaba brokera? mislio sam ga sada kratkoročno uzeti dok odradi HT svojih 9 kuna.

Čini mi se (ne jamčim 100%) da SSP5 puca kod vrijednosti
S$P 500 = 1.886,70,
odnosno ekvivalent za futurese
S$P 500 futures = 1.879,15 i tad su:
SSP5=3,10-3,30 SSP6=8,60-8,80 LSP6=13,30-13,50
Vrijednosti za S$P 500 i S$P 500 futures su očitane s http://www.investing.com.
U radno vrijeme 1. 4. 2014. S$P 500 max je bio 1.885,90.
E sad da li SSP5 puca i u vremenu predtrgovine na USA, ali u vremenu trgovanja na ZSE?
Logično bi bilo da da jer je u to vrijeme moguće trgovati na ZSE.
Sutrašnji dan dat će odgovore na sve ovo.

Vaš link …

pročitati prije stiskanja naloga

Iako je S$P 500 futures prešao 1.879,15 SSP5 nije puknuo, znači to će se najvjerojatnije desiti kad će S$P 500 futures biti veći od 1.886,7 – tad bi vrijednosti certifikata trebale biti otprilike
SSP5=2,70-2,90 SSP6=8,20-8,40 LSP6=13,80-14,00.

Na daxu sramežljivo izvirila glavica [emo_namigusa]

New Report

Close