u pravu si, ožene te preko noći
btw izbacili su “tehnički razlog” niti sat vremena prije nego što se MM mora postaviti….. cigani !
A zamisli da se kojim slučajem desi globalni kolaps (koji doomsday proroci najavljuju)….
Bila bi to zarada za prste polizat….kad bi se Erste ikad više pojavio na bidu.
Lijepo bi se Soros proveo sa svojim billion+ $ short betom da trguje preko ovakvih lopova….[emo_mrgud]
Pa to i je sad ta igra, zdrmat high/low i čekat da ti erste otkupi certifikat prije il za vrijeme dospijeća, jer gotovo sam siguran da u prospektu ima ta obveza.
Bolje mi je ići kopat dijamante u JAR [emo_smijeh]
Ovo je čisto kao suza za tužbu i naknade štete.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/kZXHg9F5VLyi3mn68UV5zg==.pdf
Ma nisam siguran da ce ovo biti neki dugotrajniji pad, tj, ne drzi mi se short, htio sam izaci danas sa finom zaradom, ali sad je to upitno.. sjesti i cekat. Ovako naoko mi ta odluka djeluje dugotrajnije, jer same rijeci “od danas pa do daljnjega” zvuce kao vise dana ili sigurno danas ih nema…
Pozivaju se na izvanredne okolnosti i tehnički kvar.
Drugim riječima kada Erste gubi samo isključe struju.
Znači umjesto 7 nepoznanica ima i i osma ili izvanredne okolnosti .
Ulagatelj certifikata mora računati držabe, 60& radno vrijeme, tečajnu razliku, električnu energiju, ispravnost računala, cjelovite vodove telekomunikacija, pravo prijevremenog otkupa certifikata, spread po ukusu Erste-a, granične vrijednosti certifikata…………
Na svojim službenim stranicama Erste uredno računa DAX short i pišu da je 60 Kuna.
Žao mi je što npr. nije upravo pukao neki LONG na dax-u da vidimo punu malverzaciju udruge ZSE-Erste da se otvori put za krivične tužbe u malverzacije.
hehe …pojavio se MM na daxu [emo_smijeh] [emo_smijeh] a izdali obavijest da ih nema [emo_ooooo]
čevabđinica samo takva, oš uličara il avlijara u somunu [emo_palacd]