Evo da malo demonstriramo (ne)znanje TA i FA analize kroz Erste praksu na ZSE, kao dokaz da ni akademsko znanje TA na certifikati ne pomaže zbog 7 zamki Erste banke:
1. WTI je udario, kao urica, točno u liniju otpora od 100,239 $. Kako znam ? Treba gledati dnevni graf i vidjeti unazad da ima čvrste ( sigurne točke ) linije otpora na 91,75 $ od 27.22.13 god. ( točka A ), te 91,40 $ od 09.01.14 ( Točka B ). Povucite liniju otpora od točke A do B, te kopirajte liniju i preselite je na točku C ili gornji vrh 100,75$ od 27.12.13 i vidjeti ćete da je u petak WTI udario točno na tu liniju otpora od 100,172 $. Znači probio ulazni trend za nastavak rasta iako još nije kasno !!!!
2. Sada idemo na satni graf i tražimo sigurne točke. To su linije otpora na 97,840 $ od 23.01.14. , te zadnja od 07.02.14. na 100,20$ , a što znači da nije probijen otpor od prethodno opisanog trenda. Ali može se još i desiti. Kada smo povukli sigurne točke otpora sada kopiramo liniju trenda otpora i spuštamo na poznatu liniju podrške na 95,215$ od 27.01.14 god., a potvrdu vidimo na 3 točke , 03 i 04 02 2014 god. Zatim dobijemo da WTI koji sada pada u teoriji idealnog TA treba padati do 97,400 $. E sada ide kvaka !!!!!!
Vidim da su neki jutros kupili short WTI na otvaranju i prema TA su dobro napravili, a i prema FA jer se ne očekuju neke velike vijesti o rezervama USA, ali zato imamo Erste sa svojih 7 osigurača .
1. Obzirom da su neki ulagači danas kupili short WTI na vrijeme imamo prosječnu cijenu SWL5 certifikata od 61,76 Kuna . Kako sam prije naveo WTI se očekuje na 97,400 $ ili na ZSE preko 74 Kuna, a što je preko 20% ili u prijevodu DRAŽBA URAVNOTEŽENJA koja će poništiti svaku moguću zaradu ulagača certifikata na ZSE. U slučaju da WTI probije 97,400 i naglo propadne cijena nafte, što će Erste napraviti ? Nestati s ZSE, naravno, kao i uvijek, dok se WTI ne oporavi !!!!!!!!!!!
Živi bili pa vidjeli
Napomena : ova TA nije nagovor na kupnju ili prodaju certifikata, već projekcija TA kao osobno viđenje rezultata , RSI, MACD, SMA i finabočija !
na koliko je točno uravnoteženje za certifikate na ZSE, na 20% ili 25%?
p.s. nikakvih informacija vezano uz trgovanje preko saxo bank? stvarno ste “kolegijalni” [emo_palacd]
Nemate ni elementarno znanje.
Za TA je najbitnija stvar volumen. VOLUMEN.
Znači TA ne vrijedi na VERN, JAKT, KABA i slične perjanice.
Da ste pratili barem malo što sam pisao, bilo bi jasno.
Pravac knjižara, kupite Murphyja ili nešto slično.
Tko Vas tjera trgovati? Sami napišete da ima barem 7 načina na koji Vas Erste vara. To znači da Vi njima želite dati Vaš novac. I ne smeta Vas stalo ponavljati istu grešku. Jednom je ok da Vas netko prevari, sve iznad toga zaslužujete.
Plus, lijepo Vam piše u opisu certifikata da to trgovanje nije za svakoga te da možete sve izgubiti.
Oročite novac u banci i mirni ste.
Što se mene tiče, ovo je završena tema.
Pozdrav svima
@farabuto
Nemate ni elementarno znanje.
Za TA je najbitnija stvar volumen. VOLUMEN.
Znači TA ne vrijedi na VERN, JAKT, KABA i slične perjanice.
Da ste pratili barem malo što sam pisao, bilo bi jasno.
Pravac knjižara, kupite Murphyja ili nešto slično.
Tko Vas tjera trgovati? Sami napišete da ima barem 7 načina na koji Vas Erste vara. To znači da Vi njima želite dati Vaš novac. I ne smeta Vas stalo ponavljati istu grešku. Jednom je ok da Vas netko prevari, sve iznad toga zaslužujete.
Plus, lijepo Vam piše u opisu certifikata da to trgovanje nije za svakoga te da možete sve izgubiti.
Oročite novac u banci i mirni ste.
Što se mene tiče, ovo je završena tema.
Pozdrav svima
PO TREĆI PUT PONAVLJAM
NE KUPUJEM CERTIFIKATE ILI PRIJEVARU PRECIZNIJE
međutim ja sam svoj znanje napisao, dajte vi malo napišite, bilo što ????
Evo i neki web, analitičari su na mom tragu
http://www.investing.com/analysis/wti-crude:-risk-of-pullback-high-as-fundamental-reason-for-gains-weak-201884
Ili se s kolegom Geenday na temi “Certifikati” raspravljate o astronomiji ?
Što da pišem?
Nemam vremena ni energije za filozofske rasprave.
Gledam za long BBBY i MAT.
Za short AEIS.
Točke ulaza i stop lossove nema smisla da pišem, pošto ne trgujete.
Što se Erste tiče, pišite im prosvjedno pismo i organizirajte referendum.
Osobno mi je jako drago da su neki analitičari prepoznali Vaše enormno znanje i lucidnost Vašim zaključaka. Sigurno je dobar osjećaj imati toliko sljedbenika i istomišljenika.
S Geendayom se jako suptilno ismijavam na Vaš račun.
Glede astrologije, informirajete se malo. Postoje cijele studije i nauke o utjecaju astro faktora na trgovanje. Iznenadilo bi Vas koliko puno ljudi to koristi.
Što da pišem?
Nemam vremena ni energije za filozofske rasprave.
Gledam za long BBBY i MAT.
Za short AEIS.
Točke ulaza i stop lossove nema smisla da pišem, pošto ne trgujete.
Što se Erste tiče, pišite im prosvjedno pismo i organizirajte referendum.
Osobno mi je jako drago da su neki analitičari prepoznali Vaše enormno znanje i lucidnost Vašim zaključaka. Sigurno je dobar osjećaj imati toliko sljedbenika i istomišljenika.
S Geendayom se jako suptilno ismijavam na Vaš račun.
Glede astrologije, informirajete se malo. Postoje cijele studije i nauke o utjecaju astro faktora na trgovanje. Iznenadilo bi Vas koliko puno ljudi to koristi.
Ne znam za druge, ali ja vam vjerujem na riječ da ste naj pametniji.
Nego što će vama stop loss ?
Nego što će vama stop loss ?
Brutalni neznalica.
Sjedi jedan.
Nakon ovoga nemamo što više pričati.
Kaj cemo sa S&P … do 1780/1 (dax prati do 9340/50) pa rokavela?
50:50 opet
Kažu da si uz 50+1 na dobrom putu…
Ako S&P prebaci 1800 bit će šamaranja … debt ceiling clock kuca na vrata
[/quote]
ha, da nisi prvi koji me naziva pod drugim nikom, na svakoj temi mi dodjele neki rezervni nick, pitam se zašto, ali nisam ništa navedeno, već samo Farabuto od prvoga dana, iako neke zamjene i poznajem osobno i dobro im ide, za tvoju informaciju [emo_cool].
Znači nisam drugi nick niti kupujem certifikate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nego izgleda vas ovdje više zanima tko piše u kakvom interesu, nego što piše?
Kada si se već javio, tek sam te pohvalio Inverter, a ti promašio i DAX i WTI, gdje su ti shortevi ?
Istina i ja sam WTI predvidio Short, DAX sam napisao LONG, ali WTI se drži i drži, a čitam i mišljenja nekoliko web analitičara i imaju sl. problem ?
dok god trazis po netu analiticare tehnicare i njihove pogreske nebu kod tebe profita..