U koliko sati ide objava za US podatke?
Hvala!
14:30
opet u istoj SEKUNDI zlato naglo pada, dax naglo raste
jedan PC nadzire oba tržišta ?
Da.
A njime upravlja 20 metarski reptil iz niže 4 dimenzije.
Dajte naučite trgovati a ne kriviti nepostojeće urote za svoje promašaje.
samo zlato ,srebro slabo vozi zadnje vrijeme,van fokusa mi je..
sve ok. targeti [emo_zacudjen] ne zadrzavam se predugo u longu dok se ne pokaze drukcije [emo_namigusa]
Da.
A njime upravlja 20 metarski reptil iz niže 4 dimenzije.
Dajte naučite trgovati a ne kriviti nepostojeće urote za svoje promašaje.
[/quote]
Kolega, jedini sam napisao da će DAX i WTI u long jučer, ali dovoljno sam obrazovan da niti ulazim, niti izlazim, pa nema promašaja. Vaša primjedba je odraz vaše plaće u Erste banci. Samo se zabavljam odnosno divim smišljenoj prijevari, nazvanoj Certifikat .Naravno to je teško i dokazati.
Ali ima činjenica ;
1. Zlato i DAX kao prst i nokat u istoj sekundi mijenjaju raspoloženje do potencijala anomalija koje granične vrijednosti bodovnog praga dižu ili spuštaju po potrebi. I to je već i nepismenima valjda jasno ?
2. Erste kao Nostardamus zna točno gdje se kreću indexi i tamo, točno na granice pucanja, unaprijed postavlja puknuće certifikata . He, he, he
Čovjek bi rekao da se indexi kreću prema potrebi certifikata, a ne tržišta.
3. Ideja certifikata kao sredstvo za trgovanje ulagače ima osn. vodilju : pravovremeni ulazak i pravovremeni izlazak, a što u praksi nije moguće, odnosno radi se o vrlo zakonitoj prevari ulagača.
Poluge certifikata imaju dinamičnu vrijednost koja višestruko raste ili pada ovisno o graničnoj vrijednosti certifikata koja u 90% dijelu vrijednosti imaju poluge veće od 20% ( izraženom u postocima )kod svake promjene vrijednosti, a ZSE kao osigurač mjere protiv ulagača uvodi dražbe uravnoteženja svakih 20% koja Erste banci nudi siguran promašaj ulagača odnosno zaradu Erste banci kao izdavatelju certifikata.
Znači, ukoliko ulagatelj i pogodi smjer, kao ja jučer gdje sam DAX i Naftu na vrijeme opisao kao LONG stanje, a što se i desilo, nema realne šanse max. naplatiti svoje “ZNANJE”, kako vi kažete, već će osigurač tzv. dražba uravnoteženja” koja u pravilu traje preko 1 min., izdavatelju ponuditi dovoljno vremena da se granične vrijednosti na burzi derivata isprave i stabiliziraju, a što u praksi za ulagača znači gubitak od 20-50% dobiti ili 50-80% gubitka zbog nemogućnosti pravo vremenog izlaska iz certifikata.
4. Nadalje, za svaki slučaj i pored osigurača ; pogoditi smjer derivata, radno vrijeme derivata-radno vrijeme ZSE-a, držabi uravnoteženja i tečaj Kune to je i obvezna prisutnost izdavatelja od 60% radnog vremena ZSE-a . U praksi Erste banka upravo tih 60& svaki put uredno koristi kada previše ulagača “pogodi” smjer i zarađuju , a nisu dovoljno narasli ili pali certifikati graničnim vrijednostima da se aktiviraju dražbe, Erste samo nestane s ZSE-a i kaže ulagačima : tko vas j…..
5. I pored svih tih osigurača Erste banke koji već dvostruko jamče gubitke ulagatelja, banka nudi cijenu certifikata sa kliznom vrijednošću i velikim odstupanjima kako joj odgovara , odnosno ovisno o pogođenim smjerovima ulagača, pa često isti bodovni prag derivata ima i 2 Kune razlike odnosno 10% na štetu ulagača.
Zato smo vi investirajte u certifikate i možda jedno , dvaput pogodite, ali treći put sigurno gubite sve zajedno, jer dokazi upravo govore da se male zarade na certifikatima ponašaju upravo točno po TA, a veliki gubici su apstraknog karaktera koji nemaju objašnjenje niti u TA kao ni u FA, ali onda se redovno javljaju genijalci kao vi i nude OBRAZOVANJE koje ne postoji.
Sretno
jos i dalje mislite da ste VI -MI ti koji prvi dobiju informacije gosp. podacima ????
dok god tako mislite gubit cete novce .ovo je opcenito za indexe vani. certifikati na zse ,posebna tema(nebi o tome po 100 ti puta)
samo dobronamjeran savjet !!!