Tehnikalije kratkorocno
Dax cuva 50% fibonacci retracement od 16.12. i 55 DMA da padne ispod 9350 (mozda ako close bude ispod 9300 nastavi pad).
Fundamenti kratkorocno
U pon izlaze podaci o klimi za biznise u koji ne sumnjam da ce bit pozitivan kao i svi proslih tjedana/mjeseci.Ovaj pad nema stvarnog fundamentalnog razloga, iskljucivo je korekcija zbog straha na trzistu.
Dugorocno
U njemackoj dolazi do pritiska na dizanje placa sto s vremenom uzrokuje inflaciju. Buduci da ECB nece micat kamatne stope,stednja u bankama vec sada u njemackoj nosi negativan prinos od 0.7%, a obveznicama ce prinos pocet rast(da nadoknadi inflaciju i nepotrebu “safe haven” statusa)tj. cijena obveznica ce se pocet smanjivat, sve vece kolicine novca ce zavrsit u DAX-u (posebice jer njemacki investitori nemaju previse povjeranja u inozemne spekulacije tip NKY ili S&P).Iako DAX je vc dosta skup (oko 22PE), vidim jos napretka kao i drugi investitori u globalnoj ekonomiji pa i poslovanju DAX 30 firmi.
Osobno OCekujem 10000 najkasnije do 1.3.2014., i 12000 do kraja godine.
Ovo je samo moje misljenje i drzim dax vec dulje vrijeme.
Tehnikalije kratkorocno
Dax cuva 50% fibonacci retracement od 16.12. i 55 DMA da padne ispod 9350 (mozda ako close bude ispod 9300 nastavi pad).
Fundamenti kratkorocno
U pon izlaze podaci o klimi za biznise u koji ne sumnjam da ce bit pozitivan kao i svi proslih tjedana/mjeseci.Ovaj pad nema stvarnog fundamentalnog razloga, iskljucivo je korekcija zbog straha na trzistu.
Dugorocno
U njemackoj dolazi do pritiska na dizanje placa sto s vremenom uzrokuje inflaciju. Buduci da ECB nece micat kamatne stope,stednja u bankama vec sada u njemackoj nosi negativan prinos od 0.7%, a obveznicama ce prinos pocet rast(da nadoknadi inflaciju i nepotrebu "safe haven" statusa)tj. cijena obveznica ce se pocet smanjivat, sve vece kolicine novca ce zavrsit u DAX-u (posebice jer njemacki investitori nemaju previse povjeranja u inozemne spekulacije tip NKY ili S&P).Iako DAX je vc dosta skup (oko 22PE), vidim jos napretka kao i drugi investitori u globalnoj ekonomiji pa i poslovanju DAX 30 firmi.
[emo_smijesak]
Naravno da nije tako jednostavno, ali 10.000 moguće, nakon rezultata 2013. Ali baš 12.000? Tako-tako…
Tehnikalije kratkorocno
Fundamenti kratkorocno
Dugorocno
U njemackoj dolazi do pritiska na dizanje placa sto s vremenom uzrokuje inflaciju. Buduci da ECB nece micat kamatne stope,stednja u bankama vec sada u njemackoj nosi negativan prinos od 0.7%, a obveznicama ce prinos pocet rast(da nadoknadi inflaciju i nepotrebu "safe haven" statusa)tj. cijena obveznica ce se pocet smanjivat, sve vece kolicine novca ce zavrsit u DAX-u (posebice jer njemacki investitori nemaju previse povjeranja u inozemne spekulacije tip NKY ili S&P).Iako DAX je vc dosta skup (oko 22PE), vidim jos napretka kao i drugi investitori u globalnoj ekonomiji pa i poslovanju DAX 30 firmi.
istoga sam mišljenja, a prema mojim tablicama odbijanje ide na 9280 bodova ili onda probija na 9000.
Igra na long DAX nekako uvijek pobjeđuje, ali pre rano sam u petak ušao, da se bar prije Inverte javio. Ravnao sam se po fibonaciju, ali krivo raster povukao.
Igra na long DAX nekako uvijek pobjeđuje
[/quote]
Vidjet ćemo u pon prijepodne i onda najvjerojatnije nakon srijede kamo će krenuti i kolko je ozbiljno.
e ako lik na ldx9 zavrti ovo sa 1000 komda 2x svaka čast
iako pratio sam prodaju i kupnji nije mi jasno kako mu je poklopljeno onih 1000 na 49,99 ???
Svaka mu čast, što god da je sreća ili znanje.
Pitanje: kako se ponaša certifikat na HT pri gubljenju prava na dividendu.
Mislim možemo uzeti short dan prije. Kada se gubi pravo na dividendu cijena dosta zaroni. Sutradan prodamo short i fina zarada je tu.
Jel to moguće izvesti?
Svaka mu čast, što god da je sreća ili znanje.
Pitanje: kako se ponaša certifikat na HT pri gubljenju prava na dividendu.
Mislim možemo uzeti short dan prije. Kada se gubi pravo na dividendu cijena dosta zaroni. Sutradan prodamo short i fina zarada je tu.
Jel to moguće izvesti?
Svaka čast na ideji. [emo_smijesak]
Da…ideja nije loša, sinulo je i meni to prekjučer.
A onda sam išao čitati sitna slova, jer je djelovalo prejednostavno [emo_smijeh]
U svakom slučaju, treba gledati kako će se stvar ponašati npr. 14.2. prilikom objave, ali koliko sam shvatio prilagodbe iz navedenih članaka će biti takve da, npr.: dividenda 15kn, cijena 15kn promjena, granične/izvršne vrijednosti – 15 kn se miču, i vrijednost je opet cca ista…
Ono što pobuđuje dodatnu sumnju u ikakvu iskoristivost ovog certifikata je ovo:
Na kraju petka je HT bio 171,5kn, a vrijednost short certifikata cca 24,32/25,22.
Trenutno je HT 170,56, a certifikat je 24,03/24,93.
Dakle, HT je jeftiniji 1kn, a short certifikat je jeftiniji za 0,3kn.
Naravno…granična vrijednost sad je 185, a u petak je bila 184,9 (zapamtio sam).
Kao što sam najavio DAX je udario u 9280-9284 i za sada se odbio.
Što mislite gdje će dalje, po meni nastavak rasta ??
Kao što sam najavio DAX je udario u 9280-9284 i za sada se odbio.
Što mislite gdje će dalje, po meni nastavak rasta ??