Ajde drago mi je da to kod tebe fukcionira. Meni ovako ispada bolje. Veseli me kratkoročnost.
Ajde drago mi je da to kod tebe fukcionira. Meni ovako ispada bolje. Veseli me kratkoročnost.
ma ne mogu reci da funkcionira. bas zbog moje nestrpljivosti.
prije bih rekao da se trudim natjerati da profunkcionira.
evo npr kao plasticna ilustracija moj primjer:
imao sam naftu long sa barijerom 85,50 kad je trzisna cijena bila na 86,00.
i to puno toga. ja sam uletio na cca 88,50.
znaci veliki rizik i blizu pucanja i velika poluga.
i na koncu kad nije pukla nego je okrenula trend, ja sam je prodao na ne sjecam se sad ali cca 91-92. i uzeo 15-20 posto.
i sad… zamisli da sam bio strpljiv… i cekao s tim cetifikatom do sad 🙂
zato kazem da mi je najveca greska prerani izlaz.
imam takvih primjera jos puno…
Kod mene je greška što sam nestrpljiv više s ulazom nego s izlazom. Ali ide sve bolje i bolje. Do penzije sam bogat. [emo_smijeh]
do petka je ne diram. eventualno cu razmisliti o trailing stopu ali sa izlazom na nuli ako dodje do tog scenarija.
na kraju će ipak dolje otići ali ne diram više naftu a naročito ne short dok se Egipat ne smiri.
dok se Egipat smiri ona je ispod 100[emo_dolar]
Yes. Target 108.2, stop-loss 105.6
[/quote]
na kraju će ipak dolje otići ali ne diram više naftu a naročito ne short dok se Egipat ne smiri.
[/quote]
@mecka
skinuo si mi recenicu iz usta.
@graditelj
upravo i je poanta uletiti prije nego sto se egipat smiri, jer je tada vec kasno.
egipat je prenapuhan, ova cijena nafte vec sadrzi u sebi mogucnost zatvaranja sueskog kanala, sto se nikada nece dogoditi, jer mursi i muslimanska braca niti nemaju paravojne formacije da bi bilo gdje moglo doci do izravnog sukoba s vojskom, najvise sto se od njih moze ocekivati je ako stanje eskalira par teroristickih napada jos i to bi bilo otprilike to, kada maknemo egipat sa strane, ostane nam fundamentalna strana price koja se moze sazeti u dvije recenice a to bi bilo- demand destruction/over production i nafta ce polako i sigurno na razine low 90. naravno to je sve samo moje videnje situacije.
tko je u shortu nafta, neka miruje po onoj staroj let your profits run
to mi je plan. suzdrzavat cu se iz petnih zila ovaj put da ne napravim istu gresku kao i uvijek sa preranim izlazom.
najbolje bi bilo ugasiti gledalicu, ali moram pratiti radi daxa.
zlato..long 1287 ,rastuci trokut..cilj cca 1315