Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

USA podaci su lošiji od očekivanja…hoće li biti reakcije na burzi?
koja reakcija ti treba? [emo_smijesak]
[/quote]
pad indexa [emo_namigusa]

možemo znati koja ja ta metoda, možda i koji graf, da i nama krene ?

Evo jednog setup-a. Nafta trenutno. Nacrtam trokut, klin, “broadening wedge/triangle” na jednosatnom grafu (preferiram zbog kratkoće ulaza/izlaza). Dva dodira na svakoj liniji (prilagodim trenutku, kao danas kad sam pomicao vrh za drugu gornju točku). “Izračunam” udaljenost prve i druge točke – plava crta s kvadratićima. Povučem paralelnu liniju (zelena) s linijom trenda za koju čekam proboj, kroz točku koja mi daje ranije izračunatu udaljenost. Tu mi je target i od toga ne odstupam. Stop-loss na početku stavim na zadnji retracement (ova gornja isprekidana “sl”) i onda ga prilagođavam novim konkretnim retracementima. Ako pukne S/L, to je to, ako ne pukne, onda čekam target. I ulaz i izlaz imaju malo odstupanje od nacrtanog zbog isto takvih uobičajenih odstupanja kod reversal-a (empirijski, za svaku “robu” drukčiji). Ovdje sve ima pravilnost osim najbitnije stvari – prepoznati pattern.

Evo, nadam se da nisam previše ugnjavio.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Ne znam da li je prošao graf.
Nafta

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Ode nafta u ambis. To je taj problem trgovanja s certifikatima na zse. Dok se nesto dogadja mi ne mozemo trgovat.

Do sutra ujutro je ispod 103….

Pa prebaci se. [emo_smijeh]

Ja sam ovaj put naftu propustio, ali ju cekam na shortu, brzo ce to.
Zato na SP/gold uzivam.
ne zuri sa prodajom spx ,ili nedaj boze short ,,visoko visoko..
[/quote]

slažem se, uzivaj u voznji, spx 1800 napada.
metali su druga priča.

možemo znati koja ja ta metoda, možda i koji graf, da i nama krene ?

Evo jednog setup-a. Nafta trenutno. Nacrtam trokut, klin, "broadening wedge/triangle" na jednosatnom grafu (preferiram zbog kratkoće ulaza/izlaza). Dva dodira na svakoj liniji (prilagodim trenutku, kao danas kad sam pomicao vrh za drugu gornju točku). "Izračunam" udaljenost prve i druge točke – plava crta s kvadratićima. Povučem paralelnu liniju (zelena) s linijom trenda za koju čekam proboj, kroz točku koja mi daje ranije izračunatu udaljenost. Tu mi je target i od toga ne odstupam. Stop-loss na početku stavim na zadnji retracement (ova gornja isprekidana "sl") i onda ga prilagođavam novim konkretnim retracementima. Ako pukne S/L, to je to, ako ne pukne, onda čekam target. I ulaz i izlaz imaju malo odstupanje od nacrtanog zbog isto takvih uobičajenih odstupanja kod reversal-a (empirijski, za svaku "robu" drukčiji). Ovdje sve ima pravilnost osim najbitnije stvari – prepoznati pattern.

Evo, nadam se da nisam previše ugnjavio.

[/quote]
nisam siguran da sam razumio, ali svejedno hvala

Ponesto od onoga sto se dogadjalo na nafti danas iz moje perspektive…
Ujutro je dosla do gornje linije kanala na 4h, u isto vrijeme imamo vucka na 5 min grafu odradjeno uredno (slika wolf)

Poslije podne smo jedno vrijeme proveli u lijepom kanalicu na 1min (slika wti1min)

jedna zanimljiva linija na 15 min grafu wti-a i brenta–proboj-retest-nastavak uredno(slika wti_brent_line), ovdje se vidii isti ovaj kanal s minutnog grafa na wti-u
Raznorazne divergencije, jako bitno, ja gledam i net linije……..

Bilo je tu jos svasta zanimljivog, ali nemam volje vise slagati….

Lijepo Vas pozdravlja balkanski_debil leonidas_primitivac po priznanju….

nisam siguran da sam razumio, ali svejedno hvala

Reci gdje si zapeo pa ću probati razjasniti.

Dax short…. ali cini mi se da ima jaki momentum prema gore….

Jos cekati pravi trenutak.

Zlato sam izasao. SP jos cekam ako uleti koji $ vise.

Dax short…. ali cini mi se da ima jaki momentum prema gore….

Jos cekati pravi trenutak.

aha ,short pa dokup jos 500 bodova,,to je ta strategija ?

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

New Report

Close