8475 dotako dax
to je sve after-hour malo ga pretjerali na niskom prometu kad je pola ekipe vec otišlo u vikend
Danas je bio dobar dan na valutama. Puno ih je odradilo zacrtano nakon breakout-a.
Sva sreća da se više ne zamaram DAX-om. 🙂 Ali pratim vas.
Gledaš li par EUR/USD?
Gledam sve glavne FX. Ali vrlo kratkoročno. Nacrtam liniju trenda od koje se odbilo barem 2 puta čisto i iz aviona vidljivo. I onda uletim nakon proboja linije + 10 pipova u slučaju da je lažnjak. I onda uzmem 30-40 pipova, a SL mi je pola od toga. RRR 2:1, ali prilično dobro ide. Prije sam gledao trokute i klinove, pa računao visinu, ali u kratkom roku to i nije baš najsretnija metoda. Ako je linija dobro povučena, više je pogođenih nego krivih trejdova. M30 graf i trend koji se odigrao u dan-dva su mi okvir.
sjecate li se onomad nekakvog tjednog sampona grafa dax sa targetom cca 9200 ?
cini se da sve ide u tom smjeru
Svi ti dugoročni grafovi su ŠBBKBB (šta bi bilo kad bi bilo). Da sutra Izrael napadne Siriju, pa Iran napadne Izrael, sve bi bilo u velikom minusu, a da se dogodi nešto gdje svima cvjetaju ruže, onda bi bilo i 9200 i 9500 …
Po meni TA ima smisla samo impulsno i psihološki. Nešto se dogodi, ljudi reagiraju, onda se smire, onda ode u nekom smjeru, onda ovi što su propustili žele unutra, onda čekaju da se vrati cijena natrag da i oni mogu krenuti, onda novi val i kad svi ulete, a prorade stop-lossovi onih na suprotnoj strani, evo ti uzleta ili zarona.
Just my 50 Cent.
ne razumijem kaj su sad ovi gapovi svugdje? možda bi bilo naj pametnije prileći. ono čisto malo odmoriti oči.
Therion@ moras analizirati glavni trend i obrazce,buduci da nemamo vise povjesnih podataka indexa na ovim razinama ,obrazci su jedino po cemu se ravnamo..