Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dax novi high u afteru SP laganini…i dalje se pumpa…

Kažem Dax svaki dan uhvati preko 50 bodova…
Bez umora…ovo je postao maraton

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Nadam se da će ga nastavit pumpat dok dobijemo short dax treći

volim kocku zato ulazem u turbo certifikate

ima jedna priča koja kaže da ove godine ne ma prodaj u maju……ne znam ali nafta je opet ima par sati long. pa si ti misli. ne pamtim više kad mi je nalog ostao duže od 2 dana. prenoći ako baš mora.

who dares, wins

..Recimo kad neka dionica u HR naraste ili padne 10% nitko to previse ne dozivljava ozbiljno, no kada DAX odradi 10-20% onda je to "balon".

uspoređuješ dionicu sa indexom, velemajstorski potez, šah-mat-pat [emo_smijeh]

@pancho
Kolega, kolege vam lijepo savjetuju, svima nama zapravo, da se maknemo sa ovog smeća. Istina, nitko nas nije tjerao, ali psihološki je učinak puno drugačiji kada slobodno možemo izaći u svakom trenu, bez pucanja certifikata, zatim radno vrijeme, a najvažnije od svega je spread.

Kad mogu zatvoriti poziciju za koju vidim da će krenuti u krivom smjeru, na recimo istoj bodovnoj razini, a da mi je provizija i spread minimalna, puno lakše ću to napraviti nego kad znam da zatvaranjem pozicije gubim 6% !!! koliko je npr bilo ovih dana na erste certifikatima. Znači da 4 puta uđem-izađem na 8100 bodova (zamislimo da nije bilo pomaka), u minusu sam 25% !!!!

I ja sam imao više uspješnih trgovina na certifikatima, SAMO ovaj tsdx neuspješan, ali me koštao toliko da ne me sram reći. Ali, ajde dobro, kako je naraslo tako će i pasti, i da nema pucanja certifikata, na 7900 bi bio u plusu, uz polugu koja je trenutno dogurala iznad 30.
I što će se sad dogoditi, stavit će novi short sa 5 puta manjom polugom, koja će se još i smanjivati kako dax bud padao. Znači da ću biti u plusu tek na dax 7000, a ne na 7900 !!!

Mislim da sam dovoljno rekao, i bolje vam je da kao i ja počnete tražiti brokera gdje možete 10 puta u danu otvoriti-zatvoriti poziciju a vas to ne košta 60%.

Molim sve kolege koji trguju sa stranim brokerima da napišu točno koliko ih košta, recimo npr Dax, poluga 50, otvaranje-zatvaranje pozicije u istom danu (znači bez swapa), na potpuno istoj bodovnoj razini, recimo 8000. Točno u postotcima (ili bodovima) ukupni konačni trošak, pa da znamo usporediti.

Slazem se skoro sa svime što je rekao kolega EUOptimist.

Ja sam (pretpostavljam kao skoro svi u ovoj rundi) na ovom certifikatu u zadnjih par dana izgubio strašno puno.
To je, jasno, količinski relativan pojam, ali sasvim dovoljno da ozbiljno razmislim želim li uopće još koji dan ostatka svojeg života provesti uz ovu i ovakvu burzu.
Nije stvar toliko u obimu gubitka, negu u način na koji je on ostvaren.
Veliki dio krivnje snosim, naravno, sam, ali ne mogu se oteti dojmu da je ovo što je ovdje napravljeno, odnosno bolje rečeno, egzekucirano od strane Erste (naravno, potpomognuto pumpanjima stranix indexa, odnosno Daxa) nešto jako perfidno, sramotno i savršeno namijenjeno i planski u detalje provedeno za “obradivanje” ovog malog i jadnog trzista kao što je ZSE.

Evo kolega EUoptimist, kod Admiral Marketsa je margin na CFD-e indeksa 1% – tj, poluga je 1:100 (nažalost nema 1:50). Spread je 1 EUR (osim po noći kad je razlika 8 EUR ?!?!). S polugom 1:100 to znači da 1 CFD trenutno košta npr. 82,50 EUR (tj. 82,51 kod kupnje). Dakle 1 EUR / 82,50 EUR = 1,21% gubitka na spreadu kad bi bilo unutra-van. Evo nadam se da sam pomogao.

SP ima fiksni spread od 0,4 USD.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

http://www.fxlider.com/cr/investicijski-instrumenti/ecn-uvjeti-trgovanja-pdf/

who dares, wins

@kvart99
Ma nisam baš pristaša te teorije zavjere, iako ne znam tko gura cijene tako visoko, jesu li institucionalni ili mali ulagači, stvarno nemam pojma.

Sudeći po sentimentu, mislim da nisu mali ulagači, pretežno su bearish, oni su eventualno prihvatili igru, barem oni koji su bili pametniji od nas, i nemam pojma tko se to usuđuje ovoliko visoko pratiti cijenu. Da je meni cijena na nečemu ovako nenormalno narasla, istresao bi na prvi malo oštriji pad, osim ako baš ne vjerujem 100% u ovakav scenarij kakav smo na kraju i vidili. A koliko sam ja uspio pratiti, na niti jednom padu volumen nije baš nešto rastao, volumen je stalno nikakav. Prvi oštriji pad je bio sa cca 7815 na cca 7765, ako dobro pamtim, i već sam mislio to je to, pogodio sam dno (ulaz 7440), evo sad sam i shortao na 7815 (50-ak bodova od vrha), kad ono …

Da sad netko kaže, ide dax na 8600, ne bi se kladio protiv njega, jer dok su Dow Jones, SP, NQ, još koliko toliko polunormalni, imaju barem nekakve “vijesti” koje nisu baš bajne, Dax raste evo i danas 0.83 posto, trostruko od DJ a Europa i euro samo što se ne raspadnu. A što reći, više neću pratiti vijesti i gotovo…

a šta kad bi vam netko rekao da S&P može biti na kraju godine 1900? ja na takvu daljinu nikad ne razmišljam ali…ako… šta onda reći za njemačku ekonomiju koja gazi sve pred sobom i iz ove krize će izaći daleko jača nego što je ikad bila?

who dares, wins

@therion
Znači, to je kompletni trošak, nema ništa dodatno. Ako sam dobro shvatio, kad dax naraste sa bid/ask 8250/8251 na 8251/8252, na nuli smo, točno?
Znači samo sa rastom od 5 bodova na 8255/8256, mojih 4 boda koje sam u plusu iznosi +4,84% na uloženi iznos, točno? Nije valjda moguće da je tako…

@verdi

Ovo 3eur over market, misli se na 3 eura + stvarni spread na tržištu ?

Još samo ako netko bude imao volje i vremena razjasniti razliku STP, ECN broker, ili samo koje su prednosti/mane.
I razlika platformi Meta trader, Web trader, cTrader
Vjerujem da nas ima više koje nas interesira

kolega jedan savjet googlaj malo admiral markets,saxo i ostalu neozbiljnu ekipa pa ces vidjet kakva iskustva imaju ljudi,inače ti erste ima dosta dobru platformu za trgovanje u inozemstvu imaš sve važne eu markete i us trzište gdje mozes trgovat certifikatima,etf-ovima dionicama i obveznicama provizija ti je 0,30% što je odlicno jedino što je minimalna provizija mislim oko 15 eura

volim kocku zato ulazem u turbo certifikate

New Report

Close