Super su mi ove teorije zavjere da ERSTE manipulira DAXom (ciji dnevni promet je veci nego 5 godisnji promet na ZSE ukupno) da bi zaradio par 100-200 000kn na racun 20malih ulagaca koji se igraju certifikatima na ZSE.
To je ravno tvrdnji da je Sjeverna Koreja izazvala nedavnu krizu kako bi natjerala Vladu RH da ih primi u razmatranje kao potencijalnog preuzimatelja PTKM i DDJH….ukratko- nonsens
Inače par puta smo vas ovdje na temi upozorili da se klonite tih certifikata na ZSE i da, ako vam je do kockanja otiđete na neku stranu platformu (npr Saxo) gdje imate manji spread, duže radno vrijeme (8-23), nema granice pucanja certifikata, polugu po vašem izboru i još milijun ljepih stvari.
Inv….al ja mislim i dalje da ce do tvog targeta..
kad budem bio idući put u Beču častim ekipu iz erstea sa ručkom za ovakvo postavljanje granice svaka čast skidam kapu [emo_palacg]
da su stavili granicu za TSDX na 8350 i do nje bi sutra nagurali DAX jer očito da se ne radi o slučajnosti nego je to guranje danas u zadnjim minutama do 8250 izvedeno s očitom namjerom pucanja TSDX-a!
[/quote]
nisu to napucali radi tsdx-a nego radi tisucu drugih vecih certifikata koji su popucali naš tsdx je kolateralna žrtva premali je da cijelo tržište pomicu radi njega
Inače par puta smo vas ovdje na temi upozorili da se klonite tih certifikata na ZSE
[emo_palacd]
Mecka cemu taj prst…Certifikati na ZSE us jednostavno preriskantni i preloše implementirani da bi se tu moglo profitabilno trgovati u long-runu .na to je vise ljudi upozoravalo ovdje. Za takve stvari služe posebne platforme.Ja sam isprobao Saxo pa za njega mogu reci da je izvanredan i “svemirski brod” naspram ovog na ZSEu..druge nisa isprobao pa ne znam kakve su.
Inv….al ja mislim i dalje da ce do tvog targeta..
vidi zlato…jel vjerujes u target 1525 cca ?
Mecka cemu taj prst…Certifikati na ZSE us jednostavno preriskantni i preloše implementirani da bi se tu moglo profitabilno trgovati u long-runu .na to je vise ljudi upozoravalo ovdje. Za takve stvari služe posebne platforme.Ja sam isprobao Saxo pa za njega mogu reci da je izvanredan i "svemirski brod" naspram ovog na ZSEu..druge nisa isprobao pa ne znam kakve su.
zamisli da si ozeo long po 40 i danas prodao po 95 mislim da se onda nebi bunio,ja sam danas izgubio masne pare ali opet ne krivim nikog drugog nego samog sebe jer sam jako loše odigrao,na zse se da lijepe pare zaradit samo treba odigrat kako treba i još koji mjesec pa ulazimo u eu pa ce se tk jako brzo razvijat i poboljšavat a za saxo sam ti napisao malo prije post
Inverter i ja smo imali
Al smo 600 bodova prerano izašli
.
Idemo dalje
Nije čak problem u ZSE. Problem je što na DAX-u i SP-u jako šteka TA (puno je igrica u pitanju). Barem ja to tako doživljavam.
Za razliku od indeksa, valute prilično poštuju TA, vjerojatno zato što nema pumpanja nego ili kupuješ jednu ili drugu valutu.
Sve u svemu, zadovoljniji sam sa Forexom. Uz povremeno trgovanje zlatom.
Prebacio sam vec novce nazad u HR, proslo je bez ikakvih problema, dao nalog za isplatu u utorak u cetvrtak ujutro je vec novac bio na racunu…Inace mislim da smo ja i ti pricali preko PMa kad sam ti privatno savjetovao da se prebacis drugdje jer da su platforme nevjerojatno bolje nego li ovaj jad na ZSE i da na ZSE previse stvari ide kontra ulagaca, pa si se hvalio da si u velikom plusu na certifikatima tu i da se ne zelis micati…Tada sam ti i rekao da imam racun vani, ali da cu vratiti sve novce nazad u HR jer mi ovaj nacin trejdanja jednostavno oduzima previse vremena u zivotu koje mogu provesti korisnije…Ovo “samo treba dobro odigrati” mozemo reci i za lotto “samo treba odabrati pravih 5+2 brojeva u EuroLotu i evo ti 100 milijuna kuna za 2min posla !”-
“Da si uzeo long na 40”..Ako ode DAX na 10 000bodova za 2mj ce netko moci reci “da si uzeo long na dax 8250″…Uvijek kad se gleda proslost sve je “bilo logicno i ocigledno”, no problem pocne kad treba pogadati u buducnost :)…Sjecam se na DAX 7000 kako su ga svi crtali na 6000.
Mi na ZSE imamo fiksaciju shortom jer ovaj jad ovdje stalno stoji ili pada, rijetko sto raste, pa nam je onda nepojmmljivo da je situacija vani drugacije i smatramo ju “nelogicnom”…Ovaj rast od 10% DAXa takoder nije nista specijalno, no kad se na tebe odrazi s polugom od 15, onda su promjene ogromne..Recimo kad neka dionica u HR naraste ili padne 10% nitko to previse ne dozivljava ozbiljno, no kada DAX odradi 10-20% onda je to “balon”.