Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

shefe znači win win kako god okreneš [emo_plazi]

nego, dax se drži mjesečnog grafa kao pijan plota [emo_smijeh],
bojim se da će imati problema sa gravitacijom prilikom otrežnjenja [emo_namigusa]

To je sve na DAXu jučer i danas zbog njemačkog velikog finala Lige prvaka. Čini se da smo/ste zaboravili na taj euforičan detaljčić… [emo_smijeh]

da da, shef ovo je dobro. pa i je to to! to sam skroz smetnuo s uma.
e sad jedino je malo nezgodno sto ce ih nakon finala polovina biti u jos vecoj euforiji a polovina u bedu.
sad treba saznati koji imaju vise navijaca. mislim da je rijec o bayernu.

onda obavezno svi navijajmo za borusiju 🙂

shefe znači win win kako god okreneš [emo_plazi]

nego, dax se drži mjesečnog grafa kao pijan plota [emo_smijeh],
bojim se da će imati problema sa gravitacijom prilikom otrežnjenja [emo_namigusa]

a koja je krajnja gornja tocka tog mjesecnog mecka? ista kao ona midina?
(moram priznati da midinim grafovima podosta vjerujem…)

a vidi ove naftice…. i tu bi se uskoro mozda mogao otvoriti neki short-ic.

nekako mi se čini da je ovo najniža točka pa polako idemo na 8074 kao kvazi otpor pa 8250 do puknuća shorta uz manje korekcije po putu

ali Euro Bund je fascinantan, nitko od mjerodavnih ne zna koliko je stavrni promet Euro Bunda po danu, tjednu, mjescu itd.

Evo svima službeni komentar Zagrebačke burze kako oni pravdaju potrebu za DRAŽBOM URAVNOTEŽENJA, te sada se vidi tko vodu muti, a koji prozirnim razlozima to opravdavaju .
Po Zagrebačkoj burzi, to što nemamo mogućnost bijega iz certifikata netom prije puknuća i to što nemamo mogućnost kupnje certifikata kada je najpovoljnija cijena ili prodaju kada je najveća cijena, to je za Zagrebačku burzu dobro radi naše zaštite :)))))))))))))))

” Dražba uravnoteženja
Nastavno na Vaš negativni komentar instituta dražbe uravnoteženja, Burza naglašava kako je svrha iste spriječiti pogreške prilikom unosa naloga, odnosno sklapanje transakcije kojom se prelazi unaprijed određen limit promjene cijene te ukazati investicijskoj javnosti na povećanu volatilnost cijene određenog financijskog instrumenta.
Limit promjene cijene za pojedini certifikat određuje izdavatelj prilikom prijama u trgovinu, a podatak o istome javno je dostupan putem internetskih stranica Burze.
S obzirom da dražba uravnoteženja dovodi do promjene referente cijene tijekom kontinuirane trgovine, u slučaju pojačane volatilnosti cijene omogućena je zaštita ulagatelja od nastanka većih i nepredvidivih poremećaja na tržištu, a da pri tom nije potrebno obustavljati trgovinu pojedinim financijskim instrumentom kao što je to bila propisano prije uvođenja dražbe uravnoteženja.”

Cijeli smisao certifikata je pravovremeni ulaz odnosno izlaz, ali Zagrebačka burza radi zaštite nas ( čitaj Erste banke ) to ne dozvoljava.
Visina poluge certifikata sa začinom spreda je daleko iznad 20% kod svake promjene vrijednosti indexa preko 1,5% koji certifikat prati.
!

A ako vas zanima točno stanje indexa koje certifikati prate , NEMA NIŠTA od toga
” Dostupnost informacija
Nastavno na primjedbu o dostupnosti informacija o certifikatima, Burza ističe kako se istima trguje putem multilateralne trgovinske platforme (MTP) te su u tom smislu ispoštovane sve odredbe Pravila Burze kojima je, između ostalog, određeno i upućivanje na internetske stranice izdavatelja i uređenog tržišta na koje su predmetni financijski instrumenti uvršteni.
Također, Burza naglašava da, s obzirom na niže zahtjeve koji se postavljaju pred izdavatelje instrumenata i instrumente kojima se trguje na MTP-u, rizik investiranja u takve instrumente može biti veći od rizika investiranja u instrumente kojima se trguje na uređenom tržištu, što bi ulagatelji trebali uzeti u obzir pri donošenju investicijskih odluka.”

U PRIJEVODU , Erste je preskupo da nam osiguraju gledalicu , a dokle netko mjerodavan ne odluči da se ne mogu prodavati proizvodi na “Kada ti kažem da je toliko ” do tada se moramo snalaziti kako tko zna i pretpostavljati koja je prava trenutna cijena indexa na koji se certifikat veže, a što znači da obračun vrijednosti certifikata je prema tome na koju se nogu probude u Erste banci.

mene čudi da nema u prospektu tih certifikata napomena : samo za mazohiste!!!

who dares, wins

a koja je krajnja gornja tocka tog mjesecnog mecka? ista kao ona midina?
(moram priznati da midinim grafovima podosta vjerujem…)

kod spomena m.grafa sam mislio na potporu (ne na otpor) a gornja točka, naročito krajnja koju spominješ je n! [emo_plazi].. ako već pričamo teoretski.
al kaj ti ja zapravo znam, viš da napucavam lopte u zadnji red tribina [emo_namigusa]

idemooooo dax

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Još samo da skuže da nisu njihovi rezultati pa da vidiš belaje

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

U mamu im….pa vise je Dax skočio up od amera…
Pa ko je tu lud
:\

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

New Report

Close