nije istina, u svim bitnim trenucima MM se povukao s burze, a što znači da nisi mogao … na vrhu prodati
MM se danas povukao samo s sdx na ldx2 je bio prisutan i na dax 8006 (cca 75,7Kn)
ja sam danas još shorta uzeo u više navrata prosjek 40,xx tako da kad ode danas ili najkasnije sutra u minus imam lijepu dobit,samo me bund malo zeznuo imam short kupljen na 39,xx danas raste bund kao bolestan neznam šta mu je po osnovi toga dax bi trebao past preko 2% da opravdava ovakav rast bunda
nije istina, u svim bitnim trenucima MM se povukao s burze, a što znači da nisi mogao … na vrhu prodati
MM se danas povukao samo s sdx na ldx2 je bio prisutan i na dax 8006 (cca 75,7Kn)
[/quote]
o tome i pišem, nestao je s shorta kada je short bio daleko najjeftiniji i to uvijek radi u sličnim prilikama na svim certifikatima .
Jedino ostaje prisutan kada je siguran u dražbe uravnoteženja koje ga spašavaju od jeftine kupnje i/ili skupe prodaje.
Što znači da nisi u mogućnosti ostvariti pravovremeni ulaz .
Kada DAX BUDE NAGLO PADAO I SVI ŽELE NAPLATITI SHORT OPET ĆE NESTATI i čekati da DAX malo naraste.
To su prljava posla koja će doći na naplatu prije ili poslije .
Pancho ti imaš shorteva od 7600… I dokupljujes…
Oces i na 8200 uzet?
Mida@
apsolutno je tako, izmiče se po vlastitom nahođenju
(moja opaska se odnosila na ldx2 gdje je bio prisutan all time, jedino što ga nažalost nije imao tko okitit)
caccone@
ti si svoj short na cca 7560 stop losso ili..?
Prvi short sam uzeo na oko 7650 pa pomalo dokupljujem trenutno sam na 60% uložen na short prosjek mi je ispod 50,ovo se mora odbit dole dali kratkoročno ili dugoročno nemože pravocrtno rast
Ne znam da li je tko od vas pratio baš trenutak kad je MM nestao sa TSDX, ja slučajno jesam, jer sam baš u to vrijeme bacio oko na investor i baš sam bio na TSDX-u.
na kupnji je stajalo 30 kom po 39,10 i u trenutku kad ga je MM “dotaknuo” i aktivirala se dražba uravnoteženja, iste (mili)sekunde su nestali MM nalozi.
Futuresi /ES bi mogli ići do 1594-1595, nakon toga moguć povratak nazad.
SPX mi izgleda kao puška koja bi mogla naprosto eksplodirati i prebaciti tih 1600.
Futuresi /ES bi mogli ići do 1594-1595, nakon toga moguć povratak nazad.
SPX mi izgleda kao puška koja bi mogla naprosto eksplodirati i prebaciti tih 1600.
ja mislim da mouze i do 1597,6 onda down
moj prosjek shorta bez ovog danas je bio 7600…
danas je bio odlican dan za shortat dax…i mislim da ce se to pokazat u sljedecih 7 dana
i ja i dalje stojim kod procjene da cemo vidjet dax ispod 7400
a ako se ostvari pad na sp ( Dupli vrh ) ide i ispod 7300
tocnije 7200 bod gore dole…
eto moje prognoze…
@Mecka tvoj?
imajte na umu da se dax vratio iznad dugorocne trend linije 7950