jedno pitanje dok cekamo…
ima li netko pbz investor i zasto nisu uvrsteni ova dva nova certifikata na zlato?
ili imate li ih ih vi ostali uvrstene kod svojih brokera?
Imam ja i normalno ih vidim.
Možda u onoj njihovo “default certifikati listi” nije, ali pojedinačno pretraživo postoje od jučer prije trgovanja – LGD2 i SGD2.
jedno pitanje dok cekamo…
ima li netko pbz investor i zasto nisu uvrsteni ova dva nova certifikata na zlato?
ili imate li ih ih vi ostali uvrstene kod svojih brokera?
thanks shef pogledat cu to.
ali sad najprije da vidim malo i odlucim hocu li jos nadokuljivat shotra.
za danas vise nece biti nekih iznenadjenja nego je to to.
Imam ja i normalno ih vidim.
Možda u onoj njihovo "default certifikati listi" nije, ali pojedinačno pretraživo postoje od jučer prije trgovanja – LGD2 i SGD2.
[/quote]
podebljao short na -0,10% nema teorije da ovo danas bude pozitivno bit će vjeroatno sell on the news u čet nakon spuštanja kamate od ecb-a,ako ne spuste kamatu ide ovo sigurnih 5% dole ako ne i više zato prepostavljam da će smanjit. namjerno su sve napuhali da ovi moraju spustit kamatu vrše pritisak
podebljao short na -0,10% nema teorije da ovo danas bude pozitivno bit će vjeroatno sell on the news u čet nakon spuštanja kamate od ecb-a,ako ne spuste kamatu ide ovo sigurnih 5% dole ako ne i više zato prepostavljam da će smanjit. namjerno su sve napuhali da ovi moraju spustit kamatu vrše pritisak
znači u oba slučaja je short ?
znači u oba slučaja je short ?
[/quote]
da tako nekako,tržište misli da će dobit neku vrstu QE ali nema šanse dok ne prođu izbori kod nijemaca tako da bi ovo trebalo ić definitivno dole
I ja tako mislim. Ovo je win-win situacija barem sto se tice razumne i fundamentalne analize.
Trenutno je velika baloncina na vecini indexa.
Jedino se treba pripaziti ovih sa TA koji samo love trend i po kojem je i dalje buy signal.
Ja zapravo vecinom trgujem kontra njih i oni su mi “neprijatelji” u tom smislu.
Ali ima jedna dobra stvar….kad pogodim ulaz, isti ti mi sluze kao “amplifikatori” mog dobitka jer se trend preokrene i onda i oni pocnu ulaziti na moju stranu i samim time mnozeci moj dobitak sa solidnim koeficijentom.
evo napravio sam nove grafove za dax
kažem grafove, jer kako nemamo službeno stanje grafa ne znam koji je točan, pa sam napravio na dva grafa
u prvom grafu su moguća 2 scenarija, zelena strelica je up, a crvena naravno down.
Međutim na prvom grafu dax je probio otpor na 7825 i to 2 puta potvrdio što je za pretpostaviti da ide up
Na drugom grafu dax još nije ni blizu pravog otpora
Ovi grafovi igraju naravno, ako nema iznenađenja s ECB-om
@kibic
SP500 još ima prostora za rast po grafu, ali i dax u oba grafa
Evo jedne potencijalne SPX šalice – target: 1658 [emo_smijeh]
http://1.bp.blogspot.com/-d76WSHVmiQc/UXuGve3U2eI/AAAAAAAAEdQ/FGB8OuQsu7k/s1600/count0426.png