Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja sam tek na 30% shorta onaj ecb meeting 2.5 mi malo smrdi da nebi Draghi napravio neki show pa imam namjeru izaći do tada

volim kocku zato ulazem u turbo certifikate

Zanimljivo kako je DAX u 3 dana naratsao 4-5%, s 7425 na točno gdje sam napisao 7825.
Još zanimljivije je da Euro Bund Future to nije popratio uobičajenom suprotnošću DAX-a već je i rastao, a sada se stabilno drži dok se DAX malo ne korigira i on ode u nebu, jer nas ima previše u short Bundu za ukus Erstea izgleda.
Do sada Euro Bund ima samo 410.000 Eura prometa i prosjek transakcije od 50 Eura , a što se može lako nadzirati kamo će cijena .
Kako je Hanfa to mogla dozvoliti nikako da shvatim ?

bund ti je vezan za njemačke obveznice tako da ako netko hoče manipulirat bund mora manipulirat obveznice,u cijelom svijetu imaš certifikate vezane za bund pa mi nije jasno šta si navalio toliko na hanfu,Bund ti se drži radi japanskih investitora koji kupuju obveznice po europi radi QE-a od BOJ

pancho66
imam te na ignore, ali na mobitelu to ne funkcionira pa moram opet čitati što pišeš.
Na ignore sam te stavio jer voliš pisati napamet, a kao i sada pa često mislim i da to nije slučajno !
Bund je vezan na Njemačku obveznicu nešto kao certifikat ( klađenje ) odnosno nekakva oklada kakva će biti Njemačka obveznica u budućnosti i to je sva povezanost, a činjenica je da smo to svi mislili da je direktno vezan na Njemačku obveznicu pa i ja dokle se nisam upustio u ispitivanje bunda, a dnevni promet mu je oko pola milijuna Eura, a transakcije i po 50 Eura.
Znači netko tko se bavi Njemačkim obveznicama trguje sa 50 Eura prometa po po transakciji kao danas na Euro Bund Future u Njemačkoj ?
DAX je narasta 5 % i raste, a BUND je po ustaljenom pravilu trebao pasti, ali nas je previše u Shortu i naravno, on raste i to već nekoliko dana najviše pred kraj burze ili od 15 do 16 sati . Zanimljivo ?

Euro Bund Future nema vrijednost ni pokriće, već je predmet osobne procjene kretanja Njemačke obveznice.
Tko to trguje Euro Bund Future je zanimljivo pitanje ali za za koga još i više ?

Da ovdje piše drugačiji promet, opet mi ništa nije jasno .
http://www.boerse-frankfurt.de/en/futures/euro+bund+future+DE0009652644/price+turnover+history

Danas cu zatvoriti sa konstatacijom da nije moj dan. Ima takvih dana.

Na daxu sam pogrijesio sve sto se dalo pogrijesiti a na nafti sam uzeo 10% a ocigledno

Sam sutra ujutro mogao min 30, ako ne i vise naraste li nafta jos nocas.

Mida@ hebemti cime se ti zamaras…najbolje bi bilo da se trzista prilagode tebi , [emo_plazi] 7850 short

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Dobar ulaz kolega ja uletio na 7800

Europa u solidnom minusu, ali švabe po svome…

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Europa u solidnom minusu, ali švabe po svome…

neka ih još ca 30ak pt up da zadovolje formu.. a onda zvizdan može početi [emo_zloban]

U četvrtak moguće rezanje stope, tako da bi tada mogli opet up, samo se nadam barem nekakvoj korekciji do tada…

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

@mecka u potpunosti se slazem. samo se nadam da se to nece odigrati do 10 sati.
kao sto je vec puno puta bio slucaj.

jer imam namjeru jos malo podebljati danas. mislim na dax short naravno.
tako da im dam jos malo vise “razloga” za analizirati kad se trigerira bearish techicka analiza 🙂

i naravno niti minutu nakon sto sam dovrsio svoj post moje najgore sumnje su se pocele ostvarivati…
kao i obicno.

New Report

Close