@mida da.
ali eto pozitivno je u svemu tome da dolazi long na zlato kojeg trenutno nema.
iako mi je zlato zadnje u fokusu od velikog trojstva Nafta, DAX, Zlato.
ali ipak neka ga ima, bolje nego da nema nista.
Švabe po običaju ne reagiraju odmah na loše podatke koji su danas objavljeni, bit će da opet čekaju 14,30 i USA podatke
Dodatno je radno vrijeme
Erste ima obvezu biti prisutan 60% radnog vremena ZSE-a, a ZSE je prisutan samo 53% radnog vremena svjetskih burzi na koje su vezani naši certifikati.
U prijevodu imamo osigurano samo 25% od 100% vremena na raspolaganju da smislimo pravovremeni ulaz ili pravovremeni izlaz iz certifikata, a što je jedina ideja certifikata.
Međutim i sa samo 25% osigurano vremena od 100% još moramo računati na dražbe uravnoteženja.
Dražba uravnoteženja je uvedena i ima smisla zbog naglog skoka ili pada neke dionice, a mi trgijemo certifikatima koji nemaju veze s dionicama. KOd dionica to ima i smisla, jer ZSE prekine trgovanje dok se s iz-davateljem vrijednosnog papira, a što znači vlasništvo u nekoj tvrtci, informira o razlogu nagle promjene vrijednosti te tvrtke, ali čemu na certifikatu dražba ?
Drugim riječima ne postoji matematika koja nudi zaradu, a to je pitanja prevare. Kako je ova Hrvatska to je za sada normalno.
Uostalom usporedbe radi : HT Hrvatska je tvrtka DT Njemačke, a u Njemačkoj 24 MBit/sec košta identično kao kod nas 4 MBit/sec na mjesec . Znači ista tvrtka isti proizvod prodaje 6 puta skuplje u Hrvatskoj nego u bazi u Njemačkoj . Jučer mi se došao žaliti susjed, Nijemac, jer HTV ne prenosi Bayer-Barca i naravno zamolio sam ga da nazove A. Merkel i kaže svojima da nas manje pljačkaju i prestanu ovdje raditi gluposti i počnu se normalno ponašati kao u cijelom poslovnom svijetu, pa će moći gledati utakmicu jer, ako čeka našu Vladu da HT-u stane na put i prekine ovo očitu pljačku HT-a, neće dočekati.
Švabe po običaju ne reagiraju odmah na loše podatke koji su danas objavljeni, bit će da opet čekaju 14,30 i USA podatke
Ko da ih se ti više tiču nego vlastiti..al nažalost u većini slučajeva je tako…
Ko da ih se ti više tiču nego vlastiti..al nažalost u većini slučajeva je tako…
[/quote]
Dajte više shvatite da DAX nadziru dečki s Wallstreet-a i da raspoloženje na DAX-u, SP-u, FST i ostalim važnim burzama upravljaju isti ljudi s WS
Ako se ne varam Linić je nedavno prodao obveznicu za nekih 2 milijarde US ?
Što mislite tko je to kupovao ?
Ljudi iz cijelog svijeta, neki osobno, neki kao fond, neki kao udruga…….., ali svi oni zajedno su to upisali i kupili, a kao i uvijek, samo na jednom mjestu ili ti NewYork . Zašto ?
Zato jer su Liniću da li novac prema uvjetima međunarodnog ( čitaj američkog ) prava i u slučaju da RH kiksa s otplatom dugova, zaštitu i reketarenje hrvatske preuzima USA, a što upravo rade Slovencima. Slovenci ima kreditni rejting AAA- tako nešto, a mi BBB-, ali imamo bolju kamatu u zaduženjima . Što kažete a, tko tu koga i zašto ?
Tek ćemo saznati zašto mi imamo bolju kamatu od SLO i što su naši političari poklonili Amerima za protuuslugu .
Evo Erste je svojevoljno poskupio 10% certifikat u 8 dana.
Euro Bund short na identičnoj razini prije 8 dana je bio 10% skuplji, a što znači da u našoj zaradi je pojeftinio za 10% .
Nisam provjerio kurs Eur/Hrk, ali sumnjam da je 10% razlike u 8 dana !
Loši podaci i u USA!
DAX bi se mogao držati oko 7700 dok Ameri ne otvore, a potom bi trebao krenuti pad
a sada korekcija
Misliš na CDG i DG u USA. Pa to je idealno da ih lansira u nove visine [emo_smijeh]
izgleda da je
al…vidjet cemo kraj dana
i jucer je pocelo prema dole pa zavrsilo prema gore
danas prognoza obrnuta
Loši podaci i u USA!
DAX bi se mogao držati oko 7700 dok Ameri ne otvore, a potom bi trebao krenuti pad
ništa od toga, to su sve i jučer znali !