Priča se da je pad zlata znak pravog oporavka svega sto nije zlato(zlato je master u krizama). Zanima me kako će burze reagirati nakon ovog shoka.
A priča se i ovo:
http://bbs.cobrasmarketview.com/viewtopic.php?f=2&t=888&start=180#p126857
Sve u svemu, kokoš ili jaje 😀
U svakom slučaju, ovo sa zlatom zadnjih par dana je prilično očito da tu "netko nekog" tjera u kut, što je pokrenulo i sve ostalo, samo treba dobro iskoristiti situaciju…
[/quote]
vuče me nešto nafta long i to onaj blizu granice ali bi se moglo malo poigrat sa nekom sitnom lovom
vuče me nešto nafta long i to onaj blizu granice ali bi se moglo malo poigrat sa nekom sitnom lovom
malo je nedostajalo da spži long certf.
odradila 2[emo_dolar] up ..može li još?
Priča se da je pad zlata znak pravog oporavka svega sto nije zlato(zlato je master u krizama). Zanima me kako će burze reagirati nakon ovog shoka.
@Inverter
Gledaš preusko i prebrzo
Te sirovina kada padaju trenutno ruše cijenu firmi koje od njih zive u proizvodnji ali nakon nesto dana smanjuje cijenu kupcima tih proizvoda što povećava marže i smanjuje PE tj. diže burze.
Pad zlata je užas za Rio Tinto ali odlično za sve koji zlato kupuju kao sirovinu spremnu za obradu.
Pada bakar? odlično, pasti će cijena transformatora, s tim da ovi padovi rastovi cijena su umjetni i virtualni.
Pad cijene nafte je jedna od najboljih stvari za ekonomiju koja se može dogoditi, pogotovo za consumer spending.
Normalno, da FED ne printa novac odmah bi smrdilo na deflaciju, ali ovako….
pad nafte nije dobar za iran. već su najavili sazivanje sastanka opeca. moguće je to još niže. strpljen spašen.
domach1984@ dobro, necu vise…mogao sam bit na miru [emo_smijeh][emo_smijeh]
ja malo dax longa uzeo kao daytrejd ali samo malo ako zew bude ok leti ovo gore
ja sam se isto razmišljao da uzmem naftu long ali sam cekao prenisko pa nisam uzeo
sad sam lagano i suzu pustil…
[/quote]
koji je to naftni popucao?
dajmo budimo ozbiljni ovdje.
nemojmo lupati gluposti.
ovo jos uvijek smatram najozbiljnijim forumom.
[/quote]
EGB-S-SWL1 puknul 17.1. na 94,7 usd, kad si već tak sumnjičav.