Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kibic, loše kibiciraš jer da si baja onda bi čitao postove do kraja.

Mecka, 27.03.2013. u 20:17

btw i ja danas zatvorio short, osigurača radi.
dax može do 7830 max

paušalaca na ovom forumu 2 much [emo_plazi] (no hard feelings)

nego za mog prijatelja apothekara par linkova:

TECH STOCK GURU: For The First Time In A Long Time, I’m Going To Go Short Big Tech
(“Despite money-printing rally, techs have rolled over – for good reasons.”)
Vaš link …

North Korea Cuts Military Hotline To South
Vaš link …

Europe Is Getting Smoked This Morning — Here’s All The Ugly Stuff That’s Happening
Vaš link …

Da, a bila su ovih par dana dva targeta za izlaz. Na 7850 i na 7760. Kako ovaj prvi jučer nije došao, nego sve neki odbijanci od 7880, tako sam odlučio čekati niže. Olakotna okolnost je bila ta da nisam stigao pratiti danas sve do nekih 7800, pa me to spasilo od preranog izlaza na 7850. 🙂 Kad je već išlo do 7800, pretpostavka je bila da ide do drugog targeta.

EDIT: Mecka, ove vijesti (pogotovo zadnja) i jesu pomogle DAX-u da dođe do 7750. Sad malo korekcije na gore, pa onda prešaltavanje iz longa u short – pa na još niže grane. Barem tako ja to vidim.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Danas sam stavio nekoliko grafova ovdje kojima sam odredio smjer daljnjeg kretanja . U svakom grafu DAX ide preko 9000 bodova.
Mislim da bi mnogi bili zahvali ovdje kada bi me grafom kolege koji pozivaju short demantirali ili to vi onako, od oka ?

Problem je što dax ima nekoliko razina potpore , ali gotovo ni jednu otpora, pa lijepo molim kolege da argumentiraju svoje short teorije.
ako pukne nuklearni rat onda naravno da ćete pogoditi da je short bio dobar i sl., ali može li netko se ozbiljno pozabaviti mogućnostima shorta i to ovdje jasno prikazati ?

Mida, 9000 može biti dugoročno, ali zarada ovdje je u kratko- i srednjoročnim swingovima. To treba ubosti. Naravno da netko može uletiti u long sada i onda tjednima i mjesecima stajati do eventulanih 9000 (kako kažeš), a u međuvremenu DAX zapleše 10 puta gore-dolje po 100-200 bodova do nekog targeta.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Mida, 9000 može biti dugoročno, ali zarada ovdje je u kratko- i srednjoročnim swingovima. To treba ubosti. Naravno da netko može uletiti u long sada i onda tjednima i mjesecima stajati do eventulanih 9000 (kako kažeš), a u međuvremenu DAX zapleše 10 puta gore-dolje po 100-200 bodova do nekog targeta.

Srednjeročno je sve do 5 godina, dugoročno preko.
James je to najbolje rekao – mikroročno, ali zbog poluge prije nego ičeg.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Baš zato što je poluga su kriteriji malo drukčiji. A i zbog konačnosti certifikata. Godina dana je ultra-dugoročno. 🙂

ne znam da li poluga tu ima ikakve veze. na koncu konca i bez poluge uvijek mozes uloziti iste novce samo sto moras imati vise keša. dodje ti na isto.

konacnost certifikata da ali samo djelomicno. godinu dana ili pola god koliko je traje je dovoljno dugo. a ima i certifikata sa “open end”-om.

mislim da je najbitniji faktor koji utjece na mikro-rocnost je mogucnost pucanja certifikata.

zato su investitori preplaseniji i ostaju sto krace unutra.

dax trend linja drzi ,,nema ozbiljnog shorta zasad

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

gledam ovu naftu…. zbilja testira 97.

a ja prodao na 94 i jos bio sretan sto nisam sa gubitkom.

i odma taj dan je bila pala na 92.

i mislio uletit opet ako padne na 90. ali nisam.

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Srednjeročno je sve do 5 godina, dugoročno preko.
James je to najbolje rekao – mikroročno, ali zbog poluge prije nego ičeg.

čekaj dečko, ti pričaš/pišeš na certifikatima o sideways a dax propao 300 bodova [emo_smijesak].

jel znaš računati cijenu certifikata uz polugu dok drobiš o sideways a dax odradio massive put, i ne nazire se kraj!!

pusti Knoxa, spretan je on. a Ti?

free flow information

@Geenday

Znam curo.

300 bodova na 8000 je koliko posto?

Daj ne laprdaj. Nije svaki pokret krajnji niti početak nečeg novog.

Samo kažem da za index ovo nisu neki pokreti ako nemaš polugu koja ti ubrzava vrijeme.

Ma moja ti je spretnost da brzo naučim čega da se ne držim ili u što da se ne miješam, ako nisam siguran. Vjeruj mi, jako rijetko gubim novce;)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

gledam ovu naftu…. zbilja testira 97.

a ja prodao na 94 i jos bio sretan sto nisam sa gubitkom.

i odma taj dan je bila pala na 92.

i mislio uletit opet ako padne na 90. ali nisam.

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

eeee a meni aktiviralo stop longa kupljenog po 89.xx i to samo zato što sam ga dan prije premakao na okruglu cifru 92 a to se u pravilu nikad ne radi. dok sam ja na brzaka kreno micati stopove u frci i panici pogodi mi dva najbolja. kompu je malo falilo da ne završi dole u vrtu slobodnim padom s terase.

who dares, wins

New Report

Close