http://www.bloomberg.com/news/2013-03-25/cyprus-to-chop-banking-system-to-win-aid-avoid-default.html
ovo je unaprijed bilo jasno ko bijeli dan, kao sto sam i gore pisao.
znaci iskljucivo ce sve platiti bogati rusi i drugi bogatasi, sto cak smatram i fer buduci da su godinama stjecali extra profit na poreznom raju cipru.
ovako ce nekako sve sjesti na svoje mjesto.
osim sto sad jos ocekujem neku interesantnu reakciju rusije.
koja bi mogla biti da smanje rezerve u eurima, a onda je eur malo nagrabusio.
therion….nevjerni toma
Postignutim sporazumom, s kojim je Cipar izbjegao kolaps svog bankarskog sustava nekoliko sati prije isteka krajnjeg roka, predviđa se zatvaranje druge najveće ciparske banke Laiki i teški gubici za neosigurane štedne uloge iznad 100.000 eura, uključujući i one bogatih Rusa.
ko misli da je to dobro?
Prije više od tjedan dana, euroskupina je postigla dogovor o pomoći Cipru u visini od 10 milijardi eura, a u zamjenu za tu pomoć Cipar je oporezivanjem bankovnih pologa trebao osigurati 5,8 milijardi eura. Po tom dogovoru, svi polozi do 100.000 eura oporezivali bi se po stopi od 6,75 posto, a preko toga iznosa po stopi od 9,9 posto. Početkom prošlog tjedna je to promijenjeno na način da se polozi do 20.000 eura ne oporezuju. Međutim, ciparski parlament je u utorak odbacio prijedlog poreza na sve depozite.
Troika s Ciprom sve dogovorila, opet ništa od mog shorta. [emo_mrgud]
neboj se kolega nije još gotovo sa korekcijom
Ma ne mislim da je gotovo, nego je ciparski poticaj nestao, pa opet cekanje.
ovo je odličan recept za hr. mislim da 2 miliona građana koji žive u minusima na karticama ne bi imali ništa protiv.
Danas bi švabe mogle napucati DAX preko 8000, ne vidim nikakve značajnije objave danas (osim bernankea) pa im je to u kombinaciji s Ciprom idealna prilika. Bumo vidli
ima ovaj tjedan i praznika tako da se ne mora ništa riješiti. po meni ovaj dax šort će puknutu samo je još pitanje koliko će se vremena izgubiti dok se to dočeka. naj bolje bi bilo da je puklo prvi dan pa da se ostatak love može preusmjeriti u profitabilnu investiciju. ovako sjedi i čekaj egzikuciju a vidim da se krvniku baš i ne žuri.
još dok se ameri probude biti ce ovdje preko +1,5% taman za dokup
zna netko možda očemu će bernanki pricat danas tek u srijedu je imao govor pa mi nije jasno
zna netko možda očemu će bernanki pricat danas tek u srijedu je imao govor pa mi nije jasno
U Londonu je, govor je “Monetarna politika i globalna ekonomija”.
kaze jedan kolega teci ce med i mlijeko
samo neznam gdje?
u Dojclandu?!…pa nije nemacka otok…