Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Mecka

stoji, ali ono što se kataliziralo 2008/2009 se kuhalo 7 godina.

I sada se kuha uz FED printing.

Ali nema naznaka stajanju.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@Mecka

stoji, ali ono što se kataliziralo 2008/2009 se kuhalo 7 godina.

I sada se kuha uz FED printing.

Ali nema naznaka stajanju.

Ben je rekao da ce cekat jos koji mjesec ako ekonomski indikatori nastave ovakim tempom u 3.kvartalu smanjuje iznos QE,inače burze uvijek reagiraju koji mjesec prije tako da sad ce to nekad brzo.

volim kocku zato ulazem u turbo certifikate

Iako baš nitko nije komentirao moj post od neki dan, opet ću vas podsjetiti na njemačke izbore jesenas:
Točno za pola godine, 22.9.2013. održavaju se izbori za Bundestag.

Prošli mjesec se pojavila nova “stranka”, AfD (Alternative für Deutschland) prilično euroskeptična i svašta nešto.
https://www.alternativefuer.de/
Ne očekujem baš puno, ali pola godine je daleko i svašta je moguće. Iako neki ozbiljniji članci u FAZ-u, Spiegelu i sličnim eminentnim novinama zadnjih tjedana (tko zna njemački neka malo pogleda, kod nas se baš ništa o tome još ne govori) daju im mogućnost i za 20ak % glasova (?!).

Sve u svemu, kako god ispalo, ne treba zaboraviti i na njemačke izbore za pola godine. [emo_namigusa]

Sve u svemu, kako god ispalo, ne treba zaboraviti i na njemačke izbore za pola godine. [emo_namigusa]

kaj to implicira napucavanje daxa? (budemo još to vidjeli [emo_namigusa]

Mislio sam prvenstveno na to da treba početi raditi procjene rezultata i što će to implicirati u smislu vlade, politike, njemačkog gospodarstva, odnosa u EU, eurozoni i ostalo jer to je nešto što krupni investitori sad već sigurno polako uzimaju u obzir te analizirajući kretanje DAX-a treba voditi računa i o tome.

Prema trenutnim trendovima anketa, naime, SPD i Zeleni su vrlo blizu (ili čak u dometu) natpolovične većine (iako ne treba zaboraviti da Njemačka ima kombinirani većinsko-proporcionalni izborni sustav za Bundestag).
http://www.wahlumfrage.de/

Izgleda da će ovi Ciprani nešto uspjeti iskemijati i da bi burze u ponedjeljak mogle još malo u zeleno. Ekonomski pokazatelji iz SAD-a su fantastični, FED pumpa lovu ko lud i podgrijava burze do usijanja, a rizika gotovo nigdje. Ipak, Eurozona grca u problemima, Italija je sve gora i praktički je tempirana bomba, Grčka tko zna kad opet može buknut, Španjolsku trese jača kriza… Po meni, uskoro bi nas mogao zahvatiti jači pad, a onda…

(ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo kakvih vrijednosnih papira)

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Izgleda da će ovi Ciprani nešto uspjeti iskemijati i da bi burze u ponedjeljak mogle još malo u zeleno. Ekonomski pokazatelji iz SAD-a su fantastični, FED pumpa lovu ko lud i podgrijava burze do usijanja, a rizika gotovo nigdje. Ipak, Eurozona grca u problemima, Italija je sve gora i praktički je tempirana bomba, Grčka tko zna kad opet može buknut, Španjolsku trese jača kriza… Po meni, uskoro bi nas mogao zahvatiti jači pad, a onda…

(ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo kakvih vrijednosnih papira)

cipar ce sigurno nešto dogovorit preko vikenda,ali ovisi šta prve naznake su katastrofalne prvi planovi predviđaju porez na deposite iznad 100 000 euro od 15% do 40% tako da tu može bit svašta.

I, što očekujete sutra na Daxiću?

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

77xx 😉

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

ovisi šta dogovore ali teško da će biti nešto pozitivno bankrot ili porez na štednju iznad 100 000 euro tako da ce dax niže otvorit.

caccone, nisam mislio na želje nego na realna očekivanja. [emo_plazi]

Dakako, i moje želje su trenutno iste (do sljedećeg izlaza). [emo_smijeh]

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Koliko god bih i ja rado sutra vidio dax bliže 7.800, nekako imam osjećaj da će ujutro prije biti oko 8.020-8.030 [emo_smijeh][emo_smijeh]

BTW, to bi bila, ajmo reć, “idealna situacija”: kad bi i SPX porastao ugrubo 1,2%, došao bi blizu vrhu iz 2007, a DAX ne bi (ako bi tako ispalo) napravio higher high od onih 8.075 pred 10ak dana.
No, sve bi to trebalo uključivati nekakav “crash” scenario jako brzo, možda već 27.3. kad je pun mjesec i nastupa government shutdown u SAD [emo_smijeh][emo_smijeh]

Da li će tako ispasti, ostaje da vidimo…

New Report

Close