Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Mecka, ima sada puno stvari u kojima vrijedi biti long [emo_namigusa]

@Geenday
Da, čekamo tatu Bena da riješi stvar.

Sljedi nam ludi tjedan. Sretno svima.

vjerujem, ubaci bar jedan hint u poštanski sandučić [emo_namigusa]

treba biti spretan ovih dana i iskoristit prilike koje se nude, sreća će svima trebati 🙂

euro se bacio niz liticu. imaju li padobran ili je to samo onako?

who dares, wins

Inače, često zaboravljamo gledati u budućnost i gledamo samo sadašnjost.
Njemački izbori su 22.9., dakle za točno pola godine (i par dana).
Mislim da će i u tom kontekstu (u smislu one uobičajene da “burza gleda pola godine unaprijed”) biti zanimljivo gledati razvoj događaja sljedećih dana/tjedana/mjeseci.

Kakvu Merkel ekonomsku politiku zastupa, znamo.
A znamo/te li stajališta SPDa i Zelenih?

Nakon manjeg pada ovo bi mogla biti super prilika za long.

Nesh ti Cipra i 700 000 stanovnika, mediji traže problem ok našli su ga, samo sumnjam da su mogli naći manji,

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

domach, evo upravo razmišljam kako je izgledno da mi na ZSE nećemo moći kapitalizirati Cipar danas. Za long ne znam, ali da bi do 10h mogao već biti odbijanac, mislim da bi. Pitanje je samo do kuda.

Prst na okidaču i čekam otvaranje.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

@domach @therion

uglavnom sam se u proslosti slagao s postovima od vas obojice. u preko 90 posto slucajeva.

u ova dva zadnja posta se slazem.. ali samo u odredjenim aspektima. u nekima ne.

@therion

do odbijanca ce sigurno doci nakon prvog predimenzioniranog soka… ali ne mislim da ce se to odigrati u prvih sat vremena tj do 10:00. po meni trajat ce to barem pola dana..
tamo od pola ili pri kraju dana ocekujem takav razvoj dogadjaja kakav spominjes.

@domach
long nikako. naime ako frknemo short u pravom momentu kako sada svi i planiramo, i ako dodje do odijanca.. moje razmisljanje je ovakvo:
– bude li manji odbijanac long ne igra.
– a bude li veci odbijanac onda dolazi u pitanje pucanje ovog jedinog shorta sto je jos ostao.. a nakon sto smo ga kapitalizirali to bi nam i pasalo :). a ako pukne.. morat ce erste izbacit novi short.. jer inace nema smisla… a tada smo opet na konju i imamo razne opcije i kombinacije za jos koji dobar pogodak u metu u ovoj turbulenciji koja ce vladati slijedecih dana… ili tjedana.

u tom nekakvom smjeru ide moje razmisljanje.

@domach nije uopce stvar cipra ni kolicine love o kojoj se radi.

nego ponavljam svoj post od jucer…
radi se u unosenju straha i nesigurnosti kod svih ulagaca u europi.
pa cak i u svijetu…

@therion

a inace ovo s prstom na okidacu. to svakako da. cista petica 🙂

Ako se ne varam odluku je donijela EK, Ciprane skoro da nisu ni pitali, a sad si zamislite reakciju štediša u ŽŠpanjolskoj, Grčkoj, Italiji, Portugalu i inim problematičnim članicama.
A i naš Sv. Slavko je nažalost dobio krasnu ideju.
Uglavnom crvenilo danas, odbijanac kratkog daha, Dax 7869 mi se čini realno danas-
EUR je dobio po repu 1,33%..

"alea iacta est"

niko ne komentira promete u americi u petak

Prices
Date Open High Low Close Volume Adj Close*
Mar 15, 2013 1,563.21 1,563.62 1,555.74 1,560.70 5,175,850,000 1,560.70
Mar 14, 2013 1,554.52 1,563.32 1,554.52 1,563.23 3,459,260,000 1,563.23
Mar 13, 2013 1,552.48 1,556.39 1,548.25 1,554.52 3,073,830,000 1,554.52

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

New Report

Close