Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja stvarno ne kužim čemu se vi kolega čudite. ovakvi grafovi meni dolaze bar 4 puta nad dan i ništa im ne fali. u zadnjih 20 dana ne sjećam se da si išta pogodio pa ti je onda svejedno je li na 30 minuta ili 5 godina. certifikat vam je napravio neki švabo iz erste koji ima bar 20 godina iskustva i 10 000€ plaće i vi bi sad tu njega šišali. eeee čovječe ovo se igra za pravu lovu i ne ma puštanja. ne bi se čudio da ima i domaće kolaboraconiste tu na forumu koji vas opskrbljuje sa genijalnim idejama. ja imam brdo naloga na nafti i treba mi više od 30min da si samo stopove pomaknem na gore pa nemam vremena za daljnje prepucavanje.

znači ovaj kojei tebi šalje grafove ima veću plaću od 10.000 Eura ili je to isti ?
da muljaju s certifikatima i ja sam uvjeren

8120 je jedan od prethodnih vrhova,Mida nije ovo hrvatska burza da mi koji stavimo neki target možebitno utječemo na njega pa bi molio da se malo smanji ton.
Ja sam crtkan po grafovima ali gledam i tuđe,a neko se može pouzdat samo u tuđe.Mislim da je kratkoročno hlađenje vani završilo i sada idemo dalje gore.

bit će bolje................

Mida, onaj tvoj graf s granicom 8085 mi nije jasan. Crvena linija trenda je tamo izmedju 8400 i 8500, a napisano je 8085. Moze objasnjenje?

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Mida, onaj tvoj graf s granicom 8085 mi nije jasan. Crvena linija trenda je tamo izmedju 8400 i 8500, a napisano je 8085. Moze objasnjenje?

može,

graf se crta i prikazuje unutar dana-mjeseca

točni izračun se vadi na 5-15 min , a li evo isti graf u prilogu na 15 min

dax

Vidim Mida žari i pali.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ne sviđa mi se ovo. DAX je danas zatvorio iznad trend linije koja se proteže unatrag 6 mjeseci. Najvjerojatnije daljnji rast, ali nemam hrabrosti prodati short s gubitkom jer možda je lažni proboj. Ako nije, nagrabusio sam.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

dax

bestija

zanimljivo da si ovo umjetničko djelo nazvao DAX, baš zgodno ?
zar ne vidiš da sve što si crtao , izuzev samo jedne potpore, je probijeno ?
a to je zato jer nisi našao uporišta

ali da pomognem, od svih linija samo jedna ima uporište kroz rsi, a
postotni raster je na pogrešnom mjestu

bestija i therion

prvo nacrtajte liniju potpore u oba smjera u mjesečnom grafu, a onda tražite potvrdu u tjednom i tako sve do 5 min. i izvršite precizne korekcije . Međutim uvijek morate naći potvrdu kroz oversold ili overbuy na rsi u okomitoj liniji
možete se koristiti i trokutima kao delux ili sma-ovima, ali nemojte na jednom grafu brkati sve potencije jer to nije prirodno, možete samo potvrdu tražiti

međutim ponavljam ;
kada i dobro naučite crtati grafove uz pomoć literature, a koje ima u našim knjižarama za najam, tek onda ćete uvidjeti da je dax izrod naučenih pravila

No comment [emo_ooooo][emo_vrtimise]

@Mida

Teorija mi nije nikako uvjerljiva.

Koliko se novca trguje kod nas na certifikatima? Mislim da je riječ o mizernoj količini.

Pogledajte ovo za DAX.

http://money.cnn.com/data/world_markets/dax/

Prosječni dnevni volumen je 129,217,967 (računatu zadnja 3 mjeseca). Vi tvrdite da se može s tolikom količinom jako lagano manipulirati. Meni je to nemoguće, to mora biti kompjuter takav da su Sequioa ili Titan prema njemu abakus. Još je veće pitanje, ako netko ima mogućnost manipulirati s tolikim novcem, što će njemu onda sitniš? Nije vrijedno truda.

Još nema signala za short. Ne sigurnog. Ima niz MACD divergencija, koje se mogu odigrati (vjerojatno i hoće) ali još nije vrijeme za short. Malo je pogubno gađati vrh.

Pozdrav

Jedino što tu manipulira je strah i pohlepa, izmjenjuju se po potrebi.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Jedino što tu manipulira je strah i pohlepa, izmjenjuju se po potrebi.

To svatko mora maknuti od sebe, inače nema uspjeha.

New Report

Close