evo danas uzeo short na 7959 mislim da bi se moglo isplatit 🙂
8250
Evo kako to ja vidim narednih dana!
Bez obzira kako bi to lijepo izgledalo, mislim da nije realno.
Idealna situacija bi sutra bila bearish engulfing candle, dakle – ako pretpostavimo da će danas ostati na +/- ovakvoj razini – recimo proboj 8000 i onda pad do kraja dana ispod 7898. No, za to bi trenutno bilo potrebno podosta loših vijesti.
Nekako me zasad, gledajući NY summation index i SPX, sve podsjeća na proboj oko 12.3.2012. godine, ponavljaju se identični obrasci. Gledajući to prekjučer, analogno je trebao uslijediti jučer žestoki rast od 2% koji se doista i dogodio, iako nisam mislio da bude [emo_smijeh].
Analogijom od tada, DAX bi imao još cca 200 bodova rasta, pa ako to dodamo na jučerašnjih 7870 to je 8070, a na današnjih cca 8170. Dakle, moglo bi biti gusto, ako se analogija nastavi.
Medvjeđi “joker u rukavu” je onomadno popunjavanje oba gapa koji su nastali – analogno tom onaj jučerašnji do 7870 i prekjučerašnji 7690. Prema tome, nešto niže od cca 7.700 ne treba očekivati. Naravno, u analogiji… A i to je onda bilo za cca 10 dana oko 22.3.
Sve u svemu, kako bolje obilježiti 4godišnjicu dna od 6.3.2009. nego novim ATH (za Amere) i novim year high na DAX-u. [emo_smijeh]
šiba dax opet prema gore, hoćemo li ga uskoro gledati na +8000 ???
aaaaaaaaa u kojoj je drami ova nafta!
Nafta će morati još dolje, to je iz aviona vidljivo. Po meni jako loš znak i moguće je da ode daleko niže. Što se tiče DAX-a vjerujem kako nije još gotovo, ali svejedno očekujem sutra jači propad (cca 7860-7870). Ako to ne izdrži onda i 7400 postaje realnost. Međutim vjerujem u kretanje 7980 – 7870 – 7960 – 7400.
To je barem moja prognoza i postam je na vrijeme.