Ne, jedino mi nije jasno, zašto svi misle da su postavljeni vrhovi neprobojni?
a s kime se ti svađaš? tko kaže da su vrhovi neprobojni? druga stvar je da li stanje gospodarstva neke zemlje opravdava neki novi vrh ili je stanje lošije nego kad je bio taj vrh???
a s kime se ti svađaš? tko kaže da su vrhovi neprobojni? druga stvar je da li stanje gospodarstva neke zemlje opravdava neki novi vrh ili je stanje lošije nego kad je bio taj vrh???
[/quote]
Pogledaj medije, ATH ovo ATH ono weight na A ili ti ALL, idemo dolje/gore.
Gospodarstva uvijek mogu bolje ali i lošije, sada je problem Kina ili recimo Kina real estate a u biti to je + jer prije 15 godina nisi imao taj rastući real estate sa svim problemima.
Glupo je danas uzimati jednu zemlju kao referencu, za bilo što.
neznam di ce
al ovo je neki dan netko postao
Evo jedne friške DAX A=C varijante:
http://bbs.cobrasmarketview.com/download/file.php?id=39810&mode=view
DAX je zasad dostigao 7855 u eurocent [emo_smijeh]
[/quote]
Pogledaj medije, ATH ovo ATH ono weight na A ili ti ALL, idemo dolje/gore.
Gospodarstva uvijek mogu bolje ali i lošije, sada je problem Kina ili recimo Kina real estate a u biti to je + jer prije 15 godina nisi imao taj rastući real estate sa svim problemima.
Glupo je danas uzimati jednu zemlju kao referencu, za bilo što.
[/quote]
Domach DJI upravo probio ATH maloprije.
A vjerujem da ce i DAX ovaj tjedan isto.
sjeti se nase konverzacije od prije par tjedana….. 🙂
8100-8152 kao novi apsolutni high te gornji bollinger na mjesečnom
Stoga, oprezno 🙂
samo da ne ide do 8250 inače se neće imati kaj šortat na zse
Slučajno ili ne, linija koja povezuje 2 dosadašnja zadnja vrha – otkad je RSI krenuo naniže i radi negativnu divergenciju sa cijenom – onaj od 2.1. na 7789 i ovaj od 28.1. na 7871 negdje sredinom travnja upravo dolazi na 8151 ili dosadašnji ATH DAX-a iz 2007., a negdje sredinom svibnja bila bi otprilike na 8250.
E sad…to bi se jako poklapalo s onom astrološkom kartom koja isto negdje predviđa vrh u svibnju, ali nekako mi ne djeluje vjerojatno (iako nije nemoguće) da bi DAX unutar 2 mjeseca odradio još 5% rasta jer toliko rasta na SPX cijenu od 1539 iznosilo bi oko 1615 bodova.
Iako je stvarno sve moguće, dosadašnje projekcije za SPX ipak daju 1565 (inverzni H&S zadnjih tjedan-dva ili 1575 bodova (bodovna projekcija prema valovima) prije nekakve (očekivane) korekcije.
zatvorio long (ipak je išlo do 7800+). uzeo short.
Hm, čini se da si uranio…DAX mahnito raste i dalje kao da će već sutra preko 7900. Nije mi i dalje jasna podloga ovog rasta, pumpa se kao da je sve riješeno i da EU i svijet plivaju u bogatstvu i obilju??! [emo_beztona]
definitivno prerano zamijenio pozicije..vidjet ćemo sutra/prekosutra kako će sve to izgledati (da sam ostao u longu sutra ujutro bi ga zatvorio i kupio short ali jebg nisam [emo_plazi]
Ja sam zashortao pri kraju ZSE trgovine, vidim da ide još uvijek prema gore, ali do sutra u 10h će najvjerojatnije već pasti.
Može mi biti žao jedino što sam prerano izašao iz longa, ali imao sam određen target i poklopilo me.
Što se tiče kote 8250, ako i ode do gore, mislim da neće direktno, nego ćemo se još par puta igrati long/short.
Sretno svima.