klikneš ne naftu ili šta već hoćeš i ne puštajući lijevi klik navučeš u sredinu. posebno je važno da se naoružaš sa debelim živcima za tu materiju.
jel ima neka free stranica ili platforma (only watch) da se vidi bid/ask certifikata bez odgode? tnx!
Free ti je kod tvog brokera. Ili ja krivo razumijem pitanje?
Ode nafta ispod 90…toliko o odbijancu
7800? Sve je moguće iako nekako neuvjerljivo raste, kao da navlače na silu prema gore… zato me ne bi začudilo da sutra/prekosutra odjednom pukne i naglo potone 100-150 bodova, dosta je loših vijesti bilo zadnjih dana, a bez neke reakcije na indexe.
Radije ulazim nakon jačih padova ili rastova pa dok je ovako nejasno samo pratim.
ako USA ostavi zelene futurese dax bi sutra trebao pokušati probiti 7750, ako uspije 7800+ ne gine.
vidjet ćemo sve sutra, istina, sve je moguće [emo_palacg]
Ja sam zatvorio long, ali se dvoumim za short. Mozda jos potegne. Spreman na okidacu. 🙂
Situacija je prilično jednostavna, onako ugrubo 😀
7850 – 10 niže od 7860 i 7870 što smo dosad imali
7900 – kao “higher high”
8000 – kao okrugla brojka, eventualno cca 8030-40 kao gornji bollinger na tjednom
8100-8152 kao novi apsolutni high te gornji bollinger na mjesečnom
Sad u svakom slučaju postaje jako jako zanimljivo (općenito, ne samo za DAX):
Slijedi li “majka svih squeezova” ili “majka svih fejkova” 😀
Ne treba smetnuti s uma ni da je sutra 6.3. – točno 4 godine od onih slavnih 666 na SPX-u…DAX je imao dno sljedeći ponedjeljak, 9.3.
Gdje ćeš bolju simetriju i obljetnicu za neki intermediate high?
P.S. Jedna zanimljiva karta i korelacija odnosa planeta, konjunkcija…prvenstveno Urana:
http://bbs.cobrasmarketview.com/download/file.php?id=39790&sid=ec77a9d220b70684e4a58bea615221a0&mode=view
Koja bi mogla poduprijeti tezu (prilično logičnu i bez toga) da slijedi “majka svih squeezova” sa značajnim vrhom negdje u svibnju 🙂
A onda sell-in-May and go away do 2016 [emo_smijeh]
Stoga, oprezno 🙂
Ne, jedino mi nije jasno, zašto svi misle da su postavljeni vrhovi neprobojni?
Zbog čega?
Ako je išta povijest pokazala, je da su svi vrhovi lako probijeni, ne vidim da su ikada indexi došli na 0.
Samo kažem, ne vidim osim manjih oscilacija neke rezloge sa pad tipa 2008/2009.
Dapače, nadam se da će FED prestati printati.