[/quote]
skoro u cent[emo_palacg]
[/quote] samo oprez ovdje jer nije sve receno …ja ovdje kupuje samo radi odbianja
ako netko zna, što je s tzv. fiskalnom liticom u USA?
“Politics trumped progress on Friday as President Barack Obama and Republican leaders traded blame for $85 billion in forced spending cuts after they failed to come up with a compromise to avert the harshest impacts.”
Ili u prijevodu… opet malo natezanja kao za staru godinu. 😀
Evo kako ja to vidim ;
1. Nafta spremna za uzlet ( tu negdje )
2. Zlato palo najviše u zadnji 10 god. ( znači uzlet )
3. Bund opalio u plafon
4. Dax znači UP , a može probiti na nižu razinu
NAPOMENA : to su samo moje projekcije !!!!!!!!!!!!!!
tko ga je ubo po 53 ??? [emo_plazi] i na koliko je knock out?
erste, ak sam dobro pratil jer je panika odradila svoje.
ak gledamo širu sliku, nafta traži novi raspon za trgovanje (prijašnji je bil 95-98 usd). 90-ak bi mogla bit donja granica, a gornja bu ovisila o dollaru, koji je trenutno neka vrsta utočišta i ima tendenciju rasta prema 84, kaj sigurno nije dobro za naftu.
nije mi jasno zakaj ovaj šugavi erste ne vrati biturbo short jer u ovakvim uvjetima se isplati samo long.
"Politics trumped progress on Friday as President Barack Obama and Republican leaders traded blame for $85 billion in forced spending cuts after they failed to come up with a compromise to avert the harshest impacts."
Ili u prijevodu… opet malo natezanja kao za staru godinu. 😀
Što kažete ekipa, ovo s USA bi u pon. moglo izazvati jedan žeši pad DAX-a pa da se natrpamo shortom??? [emo_novac]
evo jedan maznut graf za naftu. isto mi je čudan ovaj dio priče.
Obama je kritizirao republikance zbog odbijanja demokratskog paketa mjera koji uključuje kombinaciju smanjenja potrošnje i povećanja prihoda, kroz zatvaranje poreznih rupa za naftne i plinske kompanije i provedbu tzv. Buffettova pravila.
Vaš link …[/url]
apothekar, koja ti je pozicija od petka -> short/long/cash?
(ja zatvorio short i uzeo long po 51)
Za sada cash, nisam siguran kakve će efekte na burzu u ponedjeljak imati ova sekvestracija u USA pa radije stojim sa strane. Iako ne mora ni biti pad u ponedeljak obzirom da su USA burze ostale zelene…
Puno sumova ovaj tjedan, samo leteci medvjedici koji prate vijesti su mogli doci preblizu sunca i oprljiti krila….
X puta spominjane divke dax-a i europe u pravom trenutku su odradile svoje, vix je takodjer opet upozorio na vrijeme….
Nafta uredno (lijepi double inside day), metali koordinacija isto uredna,
bakar malo probio donju liniju, vidicemo jel misli ozbiljno kad ju odtestira opet…
Slike samo divke daxa i europe, jerbo to imam slozeno,za ostalo nemam volje………
Lijepo Vas pozdravlja balkanski_debil leonidas_primitivac po priznanju….
Jedno pitanje.
Učitao sam si platformu META TRADER 4 i pokušavam vidjeti futures, tj. nafu, zlato, DAX radi analiza usporedo s ERSTEVIM certifikatima ali ne uspjevam.
Da li vi koristite META TRADER (koji koristite)i kako se ubacuje novi npr. WTI (nafta) ili ?????