Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ima li koji kalendar gdje objavljuju kineske ekonomske pokazatelji u real time kao što je na forexfactory za ostatak svijeta ili to oni puštaju u medije kako im se svidi?

02:00 CNY Chinese Manufacturing PMI 50.40 50.90 50.60
02:45 CNY Chinese HSBC Manufacturing PMI 52.30 52.10 51.90
ovo je od brokera pa bi se morao logirati da vidiš.

who dares, wins

http://www.investing.com/economic-calendar/
tu ti je isto samo sam ja sebi vrijeme pomakao.

who dares, wins

ajde neka netko obrazloži ako može današnje kretanje cijene nafte!?!?!

Sve što pišem moje je osobno mišljenje, a ne savjet za K/P dionica!

evo ja ću probati, iako sam već pisao o nafti

1. Nafta ima gornju granicu oko 105$, ali kao i zlato short nafta ima slabu polugu
2. Prva veća podrška s druge strane je oko 95 $, odnosno 86 kroz veći period
3. Prema starijim grafovima ima pad, ali niži grafovi sugeriraju još rast
4. Trend možeš vidjeti u prilogu na garfu koji sam prepravio od zadnjeg gdje se sada kreče točno u okviru grafa

Mislim da je mnogo interesantnije DAX short, ali taj DAX ono………

o sada vidim da si napisao za danas, samo
ovo je očita neka nasilna rasprodaja

Danas se nafta stvarno čudno kreće, skače gore-dolje kao jo-jo…da imammo mogućnost trgovati cijelo vrijeme bilo bi super, ali ovako se malo tko usudi kad ZSE zatvara već u 16 sati.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Mislim da je mnogo interesantnije DAX short, ali taj DAX ono………

DAX short je pod lupom Mida, pratim ga kao svojevremeno KGB ostale KGB-ovce.

ali nemoj se zalijetati u ovom trenutku nije jos vrijeme.

koliko je jak sentiment, da mu nista ne moze niti losiji od predvidjanja Consumer price Index njemacki, a niti sto su Ameri prvi put nakon puno vremena zabiljezili pad BDP-a. Nista ga ne moze ostetit ni nauditi mu nimalo.

u toj mjeri da predvidjam pucanje i drugog short certifikata kroz tjedan-dva.

sad se bas ceka ono… neka kataklizma da bi se uletilo u DAX short.
a pratit cemo o kakvoj kataklizmi moze biti rijeci….

a onda ulijecemo unutra do grla.
ovdje je cijela filozofija dobra stara: strpljen-spasen.

Nemojte ici kontra trenda koji je jak sa mogućom konsolidacijom do 7600.

Sve ispod toga teško, ako i dođe do toga najpametnije je uzeti long kao na svkom do sada padu.

Fetish na short u up trendu poput ovog je krajnje skup.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

bakar je izvirio van

Taj etn je stvarno uredno probio testirao i krenio gore…

I ja gledam u razlicite grafove, na jednom je u trenutku kad sam pisao malo nacelo liniju,a na drugom se savrseno odbilo u tom trenutku…

Evo slika da ne drobim vise,kao sto sam vec rekao nisam vjernik di cijena tu i ja… audjpy ocito nije okrenuo na 95, ali bilo je tehnicki zanimljivo…

Kolege koji se cude sta je radila nafta, pa nista posebno malo volatilnosti zbog svih tih bla,bla 100 pipsa simo tamo nista strasno jos uvijek se drzala trenda, evo refresh satnog grafa od proslog tjedna

bakar ima jednu neugodnu vezu sa zlatom. koju? meni potpuno nejasnu osim što su metali oboje. dok se ta veza ne raskine ili zlato ničim izazvano ne krene rasti skeptičan sam u vezi bilo kakve TA po toj osnovi.
proveo par dana s nalogom na bakru i na kraju izašao sa minimalnom dobiti sve zahvaljujući padu zlata koji je bakar slijepo pratio.

who dares, wins

ta veza se zove monetarna politika.

kaj se desilo s daxom? rokvela -1,77% ..u shortu sam pa mi pase no nemogu nac razlog nigdje

...

New Report

Close