Faber je lijepo upozorio prije par dana da iskrcava sve što ima [emo_naivan]
Pametno, ali neka se pazi i Faber, ovo je prošlo razdoblje:)
Ali da, ovo nije očekivao nitko.
A u nadi daljnjeg easinga ode i zlato up:)
Nije loše
interesantna mi je ova žestoka zelena svijeća na nafti u 16:32, pumpanje s 97:52 na 97:82 gotovo instantno, igraju dečki igru ali uz ovakav rast zaliha i pad GDP baš me zanima koliko treba utući love da ju drže
Hanfi sam na nišanu !!!!!
Nekoliko puta sam prodao po jedan certifikat da im ubijem dražbu uravnoteženja na vrijeme, a ne da se aktivira na samo granici kao prvi put kao na DAX-u short, kada nas je sve hvatala panika i radili smo same gluposti zbog toga.
DAX short je puca na 7750, a oni nama 7698 udarili čak 3 dražbe uravnoteženja unutar 3-4 minute .
Majstori me prijavili Hanfi jer sam im nadalje zeznuo plan rabote jer dražbe uravnoteženja upravo imaju zadatak da nas pomute i pokrenu paniku kod nas , a ova sada se sprema da me linčuje jer smetam Erstu.
I U BUDUĆE ĆU PRODAVATI PO JEDAN CERTIFIKAT DA VAM UBIJEM DRAŽBE URAVNOTEŽENJA NA VRIJEME !!!
ne daj se mida [emo_palacg][emo_smijeh]
Sada vidim da Erste i ZSE jako puno polažu nade u svoju zaradu upravo na dražbama uravnoteženja i da moje prodavanje po jedne dionice nekog certifikata s ciljem da im ubijem dražbu na vrijeme ih je jako jako pogodilo .
Kako je to legalni čin, a na koji nisu računali, Hanfa sada kopa od moga rođenja i traži nepravilnost da me maknu s burze .
Međutim doći će netko opet kao ja koji će vidjeti da ovdje matematika ne vrijedi .
Ako imamo poluge od 20-100 odnosno 20-100% kako mogu dražbe uravnoteženja biti na 20% ? Matematički nikako ne radi, jer tako ni u teoriji ne možete trgovati u svoju korist bez obzira da li na graničnim cijenama certifikata kupujete ili prodajete dionicu certifikata . Vrhovi su uvijek prisutni najduže 1 minutu, a dražba traje i do 3 minute . Znači to je prevara !
Hnafa je sve moje prijave po tom pitanju u smeće bacila,ali prijavu protiv mene da im uništavam igrice s dražbama uravnoteženje je vrlo vrlo ozbiljno shvatila .
Glavno pitanje : TKO OD ČEGA IMA KORISTI U OVOM SLUČAJU ?
@mida uz tebe smo i imas nasu podrsku.
kad budem u prilici i ja cu im ubijat drazbe uravnotezenja.
iako da budem iskren nisam skuzio kako im to ubijes 🙂
prodas jedan certifikat ali po kojoj cijeni?
nevjerojatno da nafta i dalje na pada nakon pada BDP-a i rasta zaliha?!?
broom, kibic, hvala na podršci
da odgovorim ;
uzmi jedan certifikat, npr. sada je interesantan TSWL.
Ako naglo počne padati, cijena tog certifikata će odmah porasti za 20% odnosno 30%, a možda i više na ZSE. Ili obrnuto, svejedno. To posebno dolazi do izražaja na graničnim vrijednostima bilo kojeg certifikata. Mi svi čekamo nekakav idealan trenutak za izlazak ili ulazak, a to jednostavno s ovim dražbama nije moguće na graničnim vrijednostima ili većim oscilacijama certifikata.
da nastavim;
E sada ako želiš ući u vlak koji pada ( nafta ) i zaraditi na ZSE preko TSWL-a moraš kupiti na vrijeme, a ako ti ZSE udari dražbu uravnoteženja kupiti ćeš skupo, jer dok se oni dražbaju od nekoliko minuta cijena se oporavi ( nafte ) odnosno na ZSE padne jer si igrao short i tako ispušio min. 10%, a često i više.. Zato ja čim dođe na razliku od 20% prethodne cijene na ZSE, a imam ili želim taj certifikat, kupim ili prodam jednu dionicu certifikata i na vrijeme im poništim daljnje dražbe ( koje su svakih 20%) da možemo jeftino kupiti ili skupo prodati.
Ali to im se nije svidjelo, pa u dogovoru s Hanfom idu na moj linč !
ČINJENICA JE DA JE TO JEDINO MOGUĆE NAŠE SREDSTVO OBRANE OD OVE MULJAVINE DRAŽBE URAVNOTEŽENJA .
Činjenica je i da certifikati sada čine više od 5% trgovanjem burze, a taj novac odgovara kako ZSE-u tako i Hanfi pa im je lakše zlouporabiti položaj i meni i sl. nešto instalirati i maknuti nas kao po “zakonu” .
Kada bi sada nazvao Hanfu i tražio objašnjenje, vjerojatno bi rekli da rade samo svoj posao, svaki od njih posebno, a ukupno srahe koje meni slažu nitko posebno nije kriv, jer kao i uvijek, svi samo rade svoj posao, po zakonu naravno .
Naša država živi i diše na slamku i više nemaju granice u pokušaju da prežive.
Ako treba birati između mene i sl., te austrijske Erste banke koja nam očito otima kapital dražbama , ali i njih plaća, izbor je jasan !
ja ne razumijem zašto ti ne bi smio kupiti ili prodati jedan certifikat. to je kao da ne smiješ kupiti jednu jabuku, nego samoi kilu. tu nema govora o manipulaciji tržištem jer se trguje instrumentom koji prati druge indekse. ova zse kao da je iz 19stoljeća