prije korekcije na nekih 5500, dax jasno vidim, na mjesečnom grafu, kao zadnju točku 7963,88 odnosno 8015 bodova ( ovisno o grafu ).
Da, moj stav sto se tice nekakvih “barijera” i top-ova svejtskih indexa – kada tada se moraju probiti – ako ne onda smo došli do vrha projektila i idemo dolje.
2008 su PE indexa bili oko 25 ili više a ekonomije u punom zamahu. Sada nije tako, nije “peak” i ima debelog mjesta rastu po cijelom svijetu, apsolutno po svakoj regiji(USA, Kina ili EU).
Dakle PE 30 i vrh zaposlenosti i rep krivulje koji ubrzava skoro okomito – najava recesije. I naravno, slavna invertirana kiruvlja prinosa na obveznice USa je bila prisutna.
Danas nije nista takvo, nemas dobru zaposlenost, nemas visok PE, nema invertirane krivulje. Bond market je prenapuhan i kamatne stope moraju ici gore.
Po meni to je u biti odlično jer će se dati višegodišnja kontrola rasta kroz dizanje kamatnih stopa – s tim da USA housing i employment polako rastu. Ovo ne bude vrh ciklus niti nije, bude za par godina kad opet svi ulete naglo na vrhu, pametni prodaju sve a PE bude 45 za većinu svjetksih indexa.
Tako da velim, 1500 SPX. I? Zasto bi morao dolje? Koje su najveće prijetnje? Uvijek bude do 1500 ili otp i natrag?
Moguće ali sumnjam.
james imamo izgleda nekakvo dno gbp-usd ..1.5745
a je me izyebala, kupujem još od 1,5900 s prosjekom 1,5850 šutim i trpim dok ne dođe na 1,6300 opet.
[/quote]ja sam probao 1.5998 i napustio drugi dan s/l me pokupio…
sad cu pokusati ovdje 1.5750-1.58
svaka cast ako trpis sve ovo vrijeme..
"Majstori" najavljuju DAX na 10000, a kao sigurno do 8500. A na 7200 je bilo da ide dolje. 😀
I to sigurno pravocrtno kao da ide žičarom na vrh planine. [emo_smijeh]
svaka cast ako trpis sve ovo vrijeme..
ma trebalo mi šamar opalit jer nisam zatvorio kad se prvi put vratilo na 1,59.
vrhunski bijeg iz crude long DOBITKOM 19.27% odma ulet u CAT i tu bi bome moglo biti i nekog dokupa za solidan izlaz. poslije ovakvog izvješća nisam valjda takve sreće da da knjižim minus…
DA,
DAX
iako se DAX ponaša prema grafu iz mojeg prethodnog posta , naglašav da je graf pogrešan . Puko mi je program, a nisam primjetio . Odnosno sve stoji osim gornjeg otpora na cca 8000 koje više ne vidim !
Ovaj DAX mi ide debelo na kur…..
NAFTA
Prije otpora na 97,800 ide pad na nekih 95,600 $ ( tako ja vidim )
GOLD
Prije 1730 vidim ga na 1600
BUND
prije 146 možda još mala korekcija
NAPOMENA : to su osobne projekcije !
Evo i grafova koji su moja projekcija !
nije lose mida. ovaj za naftu ti je izgleda dobar.