moguće, iako malo vjerojatno dok u Americi vlada slom..
a kakav slom? SPX je 3% ispod 5-year higha.
potvrđuje se da DAX više ne prati USA burze, one su jučer opet pale, a DAX danas svejedno raste. švabe su u svom filmu i ne bi me čudilo da danas-sutra odu preko 7700
Moguce zatvore gapp pa dole
[/quote]
sto se mene tice mogu dole
Danas je dan kad treba kupovati DAX certifikat, al ne još. Pričekati kraj dana i komotno meziti jer slijedi sutra pad.
Ja cu kupiti jer si me nagovorio. U slucaju da ne bude zarade, tuzit cu te i prijavit hanfi, jer si dao preporuku.
Moja dugoročna prognoza, koje ne predstavlja savjet za investiranje, i koja ni u kojem smislu nije poziv na kupnju ili prodaju dionica, certifikata ili bilo kakvih drugih financijskih instrumenata, te služi isključivo edukativnoj svrsi i predstavlja samo osobno mišljenje autora glasi:
“danas je dan kada započinje novi bear market u dionicama! barem za ovu godinu.. nakon toga ćemo vidjeti..
Već je započeo na zlatu, i uskoro će započeti na nafti, nakon što oguli ovu budalu, i ovu budalu[/url] i sve slične njima do gole kože..
dolar će koncem 2013. početkom 2014. doseći višegodišnji vrhunac u odnosu na euro.. prije toga će još znatno pasti..
zlato, nafta, i dionice dosegle su svoj stogodišnji vrhunac i započelo je stoljeće deflacije. cash je (dugoročno, u ciklusima od deset godina) kralj
idućih dana, tjedana, mjeseci, i godina postat će jasno da svjetska tržišta ne samo da su manipulirana, nego predstavljaju jedinstveni kompjuterski program do zadnje decimale na bidu i asku.. obveznice tek ulaze u bubble..
odluke o investiranju donosite samostalno i na osobni rizik i odgovornost. rizik je trenutno jako velik.
nafta će poluditi i gore dole uskoro..
kad je zadnji dan amerima da se dogovore?
Ok, USA housing growth + China consumer spending = desteljeće laganog ne ubrzanog rasta dionica i bogatstva.
Burze su u liniji vrhova starih 10 godina, kao onaj trokut na trokut prije mjesec dva na DAXu, ne mislite da će valjda i ovi gore pa dolje kriza pa oporavak svakih 6 godina a mi ćemo na svakoj promjeni zaraživati 100%, ziher.
Iskreno, mislim da je vrijeme da se vrhovi 2001 probiju.
Problem 2020 ili healthcare USA/China debt ili kraj inovacija iz Palo Alta.
Manje volatilnosti?
Svakako ali uništenje ili 2008 opet?
Teško teško.
Da se i ide preko Cliffa – on riješava jaaaakooo puno problema USA na dosta kratki rok, čak i sa njime vjerujem da će samo prva polovica 2013 biti recesivna.
kad je zadnji dan amerima da se dogovore?
Nema zadnjeg dana, a dogovorit ce se kad vama popucaju certifikati
prati tko bloodbath na hlf? -35 % u par dana, usao spekulativno po 26,50
-hlf 28.30