pa šta te briga čiji je kapital kad zarađuješ? tvoj osnovni problem je što si šort a ne long. razumiješ to ili… nitko te nije puškom tjerao da promašiš trend.
pa šta te briga čiji je kapital kad zarađuješ? tvoj osnovni problem je što si šort a ne long. razumiješ to ili… nitko te nije puškom tjerao da promašiš trend.
Zanimljivo je kako ljudi za svoje promašaje uvijek traže krivca u nekim urotama…
problem za SDX1 je sutrašnje jutarnje German Ifo Business Climate u 10:00. Ako bude dobar report i uz sve bliži dogovor u US moglo bi biti gadno s certifikatom.
Razočaran sam što nije transparentnije prikazano koliko je otkup u slučaju pucanja, jer bilo bi interesantno uzeti pred samu graničnu cijenu da vrate skoro sve što je uzeto prije samog pucanja, a ovako mi ne pada napamet.
verdi
znaš ili ne znaš jasne odgovore na jasna pitanja ?
Cinizam voliš ? Pa da te usrećim, da pušim u shortu !
stardus
a ja mislio da je verdi cinik ?
da li ste razmišljali da trenutno postoji više certifikata u rukama investitora nego što je MM nalog (10.000kom) ako danas popodne svi požele prodati da li će MM nestati s bida nakon što ga pojedu. Ili i oni mogu igrati igru pa se maknu nakon 13:00?
Rekvijem@ na kojoj cjeni je pucanje sdx1 ? jesi uspio dokucit ?
@rekvijem
MM nalog se automatski obnavlja na 10.000 komada kod svake promjene cijene tako da to nije problem, a i da ga netko natrpa s 10.000 komada odmah bi došao novi…
ali moguće je da nestane s bida određeno vrijeme, no sumnjam da bi se usudio to napraviti na zatvaranju jer onda za sva vremena može prekrižiti trgovanje certifikatima na ZSE
@inverter
po mojoj računici pri DAX-u na 7750 MM bi kod SDX1 trebao biti oko 18-19
Čini mi se da sam negdje čitao u prospektu da MM mora biti prisutan 80% vremena rada burze, e sad koje, dali naše il ovi europskih…
al logika bi bila, naše kad je na našoj burzi…
bid 18,32
ask 19,32
uz današnji tečaj po mojoj računici
ali rizik je prevelik jer na usaglašavanje oko FC u americi bit će reli par dana na svim burzama neovisno o ekonomskim pokazateljima. uz 1,5% prostora do pucanja to je rulet
fajrunt-rekvi @ thx obojici..evo ljepo odradjen short od 20 tak pt. a koliko se moglo uzeti na cert. 1-2 kn…koliko od toga pojede provizija.
tu za mene osobno kruha nema…
kada dignem prospekt DAX1 short certifikata dobijem praznu stranicu odnosno prospekta više nema !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.erstegroup.com/de/Capital-Markets/Prospekte/OS-Zertifikate_ab2006
a, evo jednog primjera muljanja tržištem
http://www.natlawreview.com/article/ferc-investigates-market-manipulation-and-imposes-major-civil-penalties