Unatoč svemu, DAX i dalje sigurno raste [emo_plazi]
http://www.seebiz.eu/bundesbank-najavljuje-ostar-njemacki-pad-u-cetvrtom-kvartalu/ar-52451/
Express Zertifikate waren jetzt ein neues Beispiel. Wir warnen: Die Rendite solcher Konstruktionen ist zu gering.
Die Anlage in diese Zertifikate empfehlen wir nicht. Zurück zur Basis, so lautet unser Motto.
Unatoč svemu, DAX i dalje sigurno raste [emo_plazi]
http://www.seebiz.eu/bundesbank-najavljuje-ostar-njemacki-pad-u-cetvrtom-kvartalu/ar-52451/
Snizit će prognozu i ostajemo prijatelji ko što smo i bili.
od kada su certifikati uvedeni pričam o tome rekvijem, ali na kraju kao osmanjen odustao sam na taj čudan obračun upozoravati.
samo unutar 5 minuta, certifikati imaju velika ( postotna) odstupanja vrijednosti po istom bodovnom pragu DAX-a ili nafte, a što sam pratio
kako od vas, tako i od brokera pa i od Erste ostao sam uskraćen za odgovor zašto ?
svi govore o nekom prospektu iz Austrije i sl. , ali jasno računa na hrvatskom ili u brojkama nema !
Mislim da ti je stvar u tome što je certifikat na nafti vezan na future koji ima datum dospijeća… I onda kad se približi taj datum certifikat se veže na future od idućeg mjeseca kojem je bila cijena viša za cca 1/2$… Odatle viša cijena nafte a certifikat na istoj razini…
[/quote]
ne. zato se i pomiču i strike i barrier kada se prebaci na nov mjesec da se kompenzira taj utjecaj. tako je i na EuroBund. pomicanje izvršne i granične i služi tomu. ali ovi su uzeli 10% vrijednosti certifikata!!!!!! ja sam kupio na 45 i kupio sam na 87,20 i sad je 87,20 bilo pa je certifikat čak ispod 40!!!
Ulogu igraju tecaj i premija, koja se smanjuje kako se blizi rujan 2013. kad je dospijece.
dax kanal , dok ne pukne srednja linija kanala ,tu nema padanja,,gornja martinela je cca 8000 pt
Isto i ja vidim, samo bez tih paralela.
Udaraju svi indexi redom na weeklyu i dailyu u gornji bollinger istovremeno, i SPX nema kuda preko 1460 ili tako otp. kao niti DAX preko 7660 i većina indexa ima taj plafon već tu, dok je down potencijal dobar. Retroaktivno ovo je radilo kao dobar švicarski sat.
treba imat puno zivaca za raditi na certifikatima…
i da…Delux vam dobro kaze…stop loss majka svih majka
nemozes gledat svaki dan…npr…ja sam uletio prije 3-4 radna dana sa jos koliko sam imao…
i sad cekam…i prodajem kada pada barem 7 radnih dana
i to je to…
Lp i ugodan dan svima..