Ameri su padali 2 dana, danas bi trebali malu korekciju napraviti i nešto rasti.
Paralelno DAX raste već 3-i dan i danas kada krene pratiti Amere ode to visoko.
Mnogi ovdje vade grafove otpora na 7600-8000, ali nemaju tehničku podršku za isto.
Grafovi su ispali iz igre još kod 7380 odnosno posljednji kvazi otpor na 7500, te sve nadalje je otvoren put za rast .
DAX nema pokriće u fundamentima za ovaj rast, na tehničkoj još i manje, a jedini motiv koliko ja vidim je igra certifikatima.
Što se više DAX zadržava na višim razinama to potpore postaju sve više i ovo nema smisla više igrati . Ukoliko DAX odskoči gore imamo novi graf i tehničku analizu s daljnjim rastom biti će lako nacrtati jer trend će se odraziti.
Domaći, Inverter
evo danas vam Euro pada, ali Dax opet raste !
DAX ima vrlo čvrste tvrtke u svom portfelju koje imaju mali free float dionica i s njima se da lako manipulirati .
Ide se tu na izbijanje certifikata
DAX za 2 mjeseca na 8000
Mislim da ću se morati korigirati, vezano uz ovu prognozu…
Mislim da je to bilo sve od long pozicije, možda još dan-dva-tri plusa i to je to.
Sljedeći target DAX na cca 5000, negdje u 2013..
Živjeli
zadnji put kad je nafta bila na 87,20 LWL1 je bio na 45kn, sad je na 40. super su to ovi napravili iz erstea
od kada su certifikati uvedeni pričam o tome rekvijem, ali na kraju kao osmanjen odustao sam na taj čudan obračun upozoravati.
samo unutar 5 minuta, certifikati imaju velika ( postotna) odstupanja vrijednosti po istom bodovnom pragu DAX-a ili nafte, a što sam pratio
kako od vas, tako i od brokera pa i od Erste ostao sam uskraćen za odgovor zašto ?
svi govore o nekom prospektu iz Austrije i sl. , ali jasno računa na hrvatskom ili u brojkama nema !
Morate i tečaj uzimati u obzir..dolar je znatno oslabio u zadnje vrijeme zato i jesu certifikati na naftu “jeftiniji” u kunama
Ne utjeće u promilima u tome je stvar. Imaš kalkulator na stranicama centarbanke pa se poigraj i vidjet češ
od kada su certifikati uvedeni pričam o tome rekvijem, ali na kraju kao osmanjen odustao sam na taj čudan obračun upozoravati.
samo unutar 5 minuta, certifikati imaju velika ( postotna) odstupanja vrijednosti po istom bodovnom pragu DAX-a ili nafte, a što sam pratio
kako od vas, tako i od brokera pa i od Erste ostao sam uskraćen za odgovor zašto ?
svi govore o nekom prospektu iz Austrije i sl. , ali jasno računa na hrvatskom ili u brojkama nema !
Mislim da ti je stvar u tome što je certifikat na nafti vezan na future koji ima datum dospijeća… I onda kad se približi taj datum certifikat se veže na future od idućeg mjeseca kojem je bila cijena viša za cca 1/2$… Odatle viša cijena nafte a certifikat na istoj razini…