Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne čujem dobrooo … ne viču li svi up up up ..[emo_smijeh]
nakon grafa dragog nam kolege delux-a koji je osjetio uzlazni trend na Dax 7500+ [emo_zloban]
sve dok nije zalajao njemački ovčar [emo_namigusa]

Samo da doga ne bi došla
[/quote]

Imam odličnog stafforda, kakve doge ili rottovi.

[/quote]

Ma nego jel imas ti certifikat za njega [emo_cool]
[/quote]

zeko, jel certifikat u ovom obliku 🙂 [emo_plazi]
http://www.canecorsoklub.sk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=81

free flow information

Cane corso je ok ali joj, ne dam ovog svog za nista, to je takva sila(karakterna) od psa/neviđena.

No, malo smo odlutali.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Znaci u skladu sa tradeom ide i neka agresivna zivina 🙂 a i oaj dax je agresivan, ne da dolje, cvrst karakter nema sta, ne bi se cudio da odleti ko ona deluxova strelica gore i razbije mi monitor

No pain no Game

Pa svi su u minusu osim daxa!!!J… im m…. švapsku!!!

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Pa svi su u minusu osim daxa!!!J… im m…. švapsku!!!
pogledaj euro

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

evo inverter pogledao sam i kakve veze ima jedno s drugim ?

Mida,

što se događa ako je vrijednost nečega izražena u jednoj valuti i najednom sama cijena tj vrijednost te valute počne padati/rasti dok je količina samog dobra ista?

Imas jednu ciglu i jednu kunu, trgujes: 1 cigla=1 kuna, isprintaš još jednu kunu dok imaš isti broj cigli. Dakle, 1 cigla= 2 kune

Analogno, pad dolara je rast vrijednosti USA burzi ili bi bar trebao biti.

Vrlo je lako moguće da se prodaju USA dionice i ulazi se u EU dionice sto bi objasnilo i rast EURA i EU burzi i pad dolara.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Po mojoj računici, smanjivanjem izvršne vrijednosti na SWL1 ili LWL1, povećana je vrijednost certifikata SWL1 za cca 5%, a smanjena LWL1 za više od 7%. Da li mi netko to može objasniti i eventualno potvrditi?

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Mida,

što se događa ako je vrijednost nečega izražena u jednoj valuti i najednom sama cijena tj vrijednost te valute počne padati/rasti dok je količina samog dobra ista?

Imas jednu ciglu i jednu kunu, trgujes: 1 cigla=1 kuna, isprintaš još jednu kunu dok imaš isti broj cigli. Dakle, 1 cigla= 2 kune

Analogno, pad dolara je rast vrijednosti USA burzi ili bi bar trebao biti.

Vrlo je lako moguće da se prodaju USA dionice i ulazi se u EU dionice sto bi objasnilo i rast EURA i EU burzi i pad dolara.

to znači da bi dax sada trebao biti točno na 7240 bodova, a da Ameri nadziru dax i certifikate valjda je sada već svima jasno ili još nije ?

@Mida, poanta rasta eura i Dax-a je u smirivanju stanja u euro-zoni i odbacivanje najgoreg scenarija, a to je izlazak Grčke iz euro-zone. Kada se to riješilo otvorio se put gledanju na klasične poslovne rezultate i kada se oni pogledaju njemačke firme posluju izvrsno, izuzev par izuzetaka kao E-on ili Krupp. Poticaj rastu eura daje još i ova najnovija konsolidacija bankarskog sektora koja samo potiče daljnji rast.

Moja procjena je da Dax gubi snagu za daljnji rast i target je 7700-7750, možda 7800 jer fiscall cliff će ipak donijeti pad tržišta kapitala.
A što se tiče certifikata ja sam mišljenja da je certifikat postavljen tako da preko 95% trgovanja bude ispod te razine jer razine od 7750 i 6850 su skroz konzervativno postavljene, s obzirom da Erste tu ubire preveliku proviziju tako da je njemu u interesu da certifikat ostane aktivan.

Frka
Cijenim sve sto si napisao, ali jos jednom molim da nam das podatak koji si zadnji put naveo ;
Gdje se moze vidjeti postotak uplacenih certifikata ?

Ljudi, sve će biti ok, euro treba stati na loptu…ne kažem da ide jakoooo dolje, ali stabilizirati će se.
Gledam i po njemačkim forumima sentiment pada…..duga je borba oko 7600.

@frka

tvoj komentar o poslovanju njemačkih firmi stoji čisto gledajući stvar iz naše “balkanske perspektive”. Jer kod nas ništa nikad ne valja..pa sve iole drugačije je vauuuuuu. Samo za primjer jedan od ovih koje spominješ je uložio 12 MILIJARDI eura u čeličane SAD, a sad ne mogu to prodati ni za 2 milijarde..knjigovodtveno to vode na 3,9…haloooo
Autoindustrija im je na low-production, ukidaju smjene, kemijska još donekle, Munich Re je toliko dobio po prstima zbog Sandy-a da se još nisu usudili to ni objaviti, za banke možeš pročitati…riknuli su big bucks za Grčku i sve to čine da ne bi riknuo Euro.
Pa oni su doslovno patentirali 4-satni radni dan da nemaju piz….ije s nezaposlenima.
To su samo neki primjeri.
Mislim mogao bi tu lamentirati satima, ali za njihove pojmove situacija nije dobra. Fundamentaly speaking. Prognoza za 2013 im je na 0,8%

I samo za red veličina…oni imaju 4.200.000 krava, a koliko mi imamo stanovnika??

Odoh sad na zasluženo vikend “stress free” opuštanje,

Želim ugodan vikend svima

A u pon nova runda…

"alea iacta est"

New Report

Close