@ Mida
Tu se vidi diskrepancija na grafu od 8 mjeseca u vidu naglašenosti rasta daxa, zbog čega?! Mislim da nema puno veze sa shortom
@ Mida
Tu se vidi diskrepancija na grafu od 8 mjeseca u vidu naglašenosti rasta daxa, zbog čega?! Mislim da nema puno veze sa shortom
naravno, slijedili su delux-ov graf i to je sve !
svi znaju da je vikend pred nama, znaju i izdavatelji certifikata
znaju oni i da mnogi neće željeti u strahu čekati ponedjeljak, pa se pitaju ;
kako im najlakše izbiti certifikate danas ?
ja bi ovo napravio na njihovom mjestu ;
1. čekao da Wall street otvori i tamo samo malo napumpao kao opravdanje od jučerašnjeg pada
2. DAX nagurao na 7620-7650 jer Wall street raste , a biti će dovoljno da mnoge razuvjerim u očuvanje certifikata preko vikenda
3. nema 3 !
Ma ja ne dam njima svoje shorteve ni ako pukne certifikat[emo_palacg].
Ako sam jedan vikend prezivio, prezivjet cu i ovaj.
Ako sam jedan vikend prezivio, prezivjet cu i ovaj.
Opasno je sada jer ako se USA dogovore preko vikenda DAX s ovih razina na tu vijest bez problema skoči 150-200 bodova
Evo još jedna prognoza za DAX utemeljena na tjednom grafu.
Malo sam se zaigrao sa Fanom i ukomponirao sa dvije jake linije. Varijanta A: DAX se penje direktno prema 8100 bodova,a onda ulazi u zonu jakog horizontalnog otpora. Procjenjujem da će do tad biti napuhani i tjedni i mjesečni oscilatori,a vrijeme dostizanja razine 8100 je 15-30 dana.
B Varijanta: Ako napravi pullback (vidimo da ima problema sa 7600 bodova), vraća se ili na spoj fana i potpore (7265-7275) ili će se odbijati od linije fana malo naprijed (u tom slučaju pozicija raste prema 7300-7400+).
Dakle,u oba slučaja radi se o long poziciji,a ja sam naumio pričekati da vidim stabilno nasjedanje na 7600 bodovca.
http://postimage.org/image/962ba84y7/
Dozvoljavam i mogućnost da probije prvu uzlaznu liniju fana i ode do druge,ali s obzirom na novogodišnji rally sumnjam u tu opciju.
Ovo je posljednja nada..
Za ekipu koja planira preko vikenda ostati u certifikatima. U nedjelju su japanski izbori, očekuje se pobjeda Demokratske stranke čiji vođa Shinzo Abe najavljuje novu rundu pumpanja novca, nešto kao Bradonja Ben.
Tek toliko, za razmisliti [emo_namigusa] da ne bude opet sve i svatko kriv.
Ugodan vikend svima
exelleroo, graf je super. Samo sto ce se u pon mozda pojaviti neka nova referentna tocka. Pa cemo opet crtati. Problem je pogoditi koji crtez je onaj pravi.