dkinvest, tebi je jos ostalo zivaca?? 😀
govorka se o povecanju poreza na kapitalnu dobit u usa sljedece god,,,moguce da se pumpa i navlaci na kupnju da se sto vislje iskrcaju pozicije radi izbjegavanja poreza…
americki institucionalci su dosta izlozeni u dax blue chip dionice…
Ovo je moje mišljenje već 10ak dana (iako ne pratim toliko same vijesti okolo), a u biti je i skroz logično. Bez obzira činio se kome ovaj blitz-marš DAX-a normalan ili ne, on je tu kao činjenica, ali lagano se može doista steći dojam da tu "netko izvana vuče konce", s obzirom da – za razliku od Amera, priznajmo – ovakav rasplet sitaucije na DAX-u nije bio logičan niti nakon 3x top-a prije pada, kao ni na 6950.
Ova gotovo 4 tjedna na DAX-u pomalo podsjećaju na onaj "pre-sanaderovski ZSE rally 2009." koji je naprasno prekinut njegovom pressicom a dobro se sjećamo kako je to onda izgledalo 😀
P.S. Pod tim "netko izvana vuče konce" ne mislim na nikakvu globalnu zavjeru [emo_smijeh] već na uobičajeno pumpanje određenog tržišta (što se povremeno i događa "bez razloga") u cilju maksimiranja kapitalizacije dobiti…
Ne mislim da će se DAX sad, naravno, stropoštati, ali što će biti, vidjet ćemo.
[/quote]
bez obzira na sve svi kupuju short a trend rasta je prilično jak i još je malo ostalo do kraja godine. treba biti lud i kladiti se u pad u 12. mjesecu. da se razumijemo i ja se kladio u pad, i pušim i sada moram odlučiti sve ili ništa ili rezati i bježati.
Ja sam dao malu toleranciju klinu i ako probije 1640, saltanje u TSDX.
Tko ne riskira ne profitira, ali i bolje vrabac ruci nego golub na grani
Hoće ili neće uhodana pumpanja poslije 16 sati ?
Vidim počeli veći nalozi se prodavat. Ja ću, ako ostane na našem zatvaranju ispod 7620, možda i ostat još jedan dan.
ja ovako kupit ću 1000 komada po kunu i čekat nema druge naravno turbo short dax
a kad naraste bit će to para
Nisam pisao neko vrijeme, vidim već 30 stranica je prošlo.
Gdje sam stao? – DAX je lagano prošao onih 7330, malo se vratio do 7265 (očekivano 7250) ali Obama je držao motivacijski govor, od tada rally.
Do sada se dalo tu načitati svakakvih prognoza, pa eto i moje u prilogu. Nema smisla sada pogađati brojke, ali očekujem 7650-7800. Onda bi mogla manja korekcija do cca. 7500 a dalje ko zna. Nadam se da ću totalno promašiti i da će svi shorteri trljati ruke..