02,05,2011 je vrh na 7600,41
danas su vec na 7610
al ako je ovo vrh nekakvog klina bit ce para
….
strpljen spasen
evo i nekakav grah….
nije nagovor na nista…svako je tvorac svoje srece
neda da stavim grah..
ps..shefsale….nemoj se kofrciti
Taj klin me jos jedino drzi. Steta sto sam bio uletio u short na feeling, a ne na TA.
Ove rasprave su sve ok samo je jedna stvar jasna, a to je da najviše u ovoj igri zarađuje Erste i brokeri, jer sa samom kupnjom ja sam u minusu 3% (spread između kupnje i prodaje, plus provizija 0,3%x2) što bi u prevodu značilo oko +-0,5% DAX-a, odnosno ako si zaradio 10%, to je 7% zarade, odnosno kod gubitka to je 13% gubitka. Mi ovdje pod hitno trebamo još barem dvije banke koje bi bili MM i onda bi taj spread bio puno manji. U suprotnom otvaram račun kod inozemnih brokera i početi ću trgovati kod njih. Erste ovdje jednostavno ne daje mogućnost da zaradiš!
Inverter, gdje to vidis?
Uz sve nedaće nas koji smo se našli u shortu, uza sve nebuloze na stranim tržištima, najveća greška je da smo prihvatili pravila zse i na taj način se dodatno našli u nepovoljnom položaju…ZSE je obična prčija i primjer zašto stranci nevoljko dolaze u hrv investirati[emo_bijesan]
[emo_ooooo]
evo jos jedan 15minutni
zasto ce dax past
samo neka pumpaju…
Ja vas sve volim ali,
Erste zarađuje?
Sve je urota?
Ok, Erste ne radi ovu ponudu da bi nama bilo super i da si podebljamo novčanike nego obrnuto – da sebi podeblja novčanik.
Urota? Ok, ima smisla ali nije kriv nitko nego ja što sam prodao long koji sam kupio na 80 na 86 umjesto sada na 122.
Mislim, jasno mi je da ljudi sada gube novac, ali sve je stvar odluke i procjene.
Da je ZSE katastrofa je, ali to je uvijek tako kada je jeftino, nikome ne valja, dok ne dođe na PE indexa 25 i onda je svima super a zapravo bi trebali prodavati.
Razmišljam na glas
DAX radi od 9 do 17.30 odnosno s elektronskim trgovanjima od 8 do 22
DAX je odabranih 30 dionica ( blue chip dionica) na Njemačkoj burzi, a takove dionice uvijek nadziru samo fondovi
Možda bi bilo bolje prekinuti ovu sapunicu od pumpanja dax-a i izaći iz short-a dokle se ne potvrdi trend padanja pa ponovo ući sa nekoliko Kuna gubitka po certifikatu ?
Kako se približavamo granici od 7750 poluge jako rastu pa tako cijena certifikata na 7750 ide na nekih 19-20 Kuna odnosno danas imamo polugu od 18, a kod 7750 čak 31
kad dax dođe do 77xx, erste se bude jednostavno maknul s bida, tak da bude bilo certufikata za kupit i puno ispod 20kn.
H nalog na certifikatima?? Čemu?
jer ne očekuje da ga pokopi MM nego netko od očajnih malih ulagača kojima pukne film