naftice,naftice ajde još bar 2 dolarčića ovaj tjedan pa da se u miru raziđemo i nebumo se više tako igrali[emo_ooooo]
možda su zato narasli 12% u par dana ?
http://www.business.hr/kompanije/deutsche-bank-sakrio-12-milijardi-dolara-gubitaka
Ovi su gori od nasih. 😀
Ni Draghi Mario ih nij esrušio, šta ćemo sad? Long? kad ćete krenut long s polugom?
Draghi nije, bude gornji bollinger na weeklyu na 7620.
Tako se meni vidi.
Apropo Deutsche Banka – bio sam na razgovoru (vidocall) kod njih, malo koja svjetska firma ostavlja dojam takve neuređenosti.
AAPL je ovaj tjedan pao 8% (trenutna vrijednost 539, ali bio je danas i 518).
Tjedna SMA74 (cca 510) i mjesečni SMA20 (cca 500) su bili dobra potpora.
Za to vrijeme, u ova 4 dana SPX praktično bio “na nuli” iliti “sideways ” kretanje… Ako potpora izdrži i AAPL odbije prema gore (a nije nemoguće, barem u kraćem vremenu) i US-indeksi bi mogli prema gore (što su već i trebali zapravo)…
U svakom slučaju, diskrepancija DAX – US zadnjih dana (o kojoj sam pisao onomad) još je postala izraženija i moguće da DAX “povuče” i ostale…
sutra neka švabe napumpaju DAX na 7750 pa nek balončina pukne do kraja!
Samo da malo prokomentiram vaše postove u svezi TA..
@inverter, bez uvrede,ali tvoj bullish flag nije nikakav bullish flag. Prvo,patern je predugačak,a čak i da ga uzmemo kao zastavicu,dax je ispao iz nje pa prema tome patern ne vrijedi.
@mida, mislim da bi najprije trebao pogledati mjesečni graf,a onda kontati eventualnu korekciju. Kako stvari sada stoje DAX će se u najgorem slučaju korigirati do 7400 bodova. stavit ću graf kad uhvatim vremena.
Za kraj, deluxov trokut je na satnom grafu,a u satne paterne ne vjerujem previše,a osim toga nadam ste da ste razjasnili problem u agregaciji, jer je delux stavljao satni,a netko drugi je tražio trokut na dnevnom.
P.S. TA za zadnjih 15 dana je totalni pušing, kretanje DAX-a, u oba smjera, bilo je jako teško predvidjeti,pa sam najbliže midinoj teoriji zavjere,da je netko junački preveslao trejdere i uzeo im novce.
AAPL je ovaj tjedan pao 8% (trenutna vrijednost 539, ali bio je danas i 518).
Tjedna SMA74 (cca 510) i mjesečni SMA20 (cca 500) su bili dobra potpora.
Za to vrijeme, u ova 4 dana SPX praktično bio "na nuli" iliti "sideways " kretanje… Ako potpora izdrži i AAPL odbije prema gore (a nije nemoguće, barem u kraćem vremenu) i US-indeksi bi mogli prema gore (što su već i trebali zapravo)…
U svakom slučaju, diskrepancija DAX – US zadnjih dana (o kojoj sam pisao onomad) još je postala izraž
enija i moguće da DAX "povuče" i ostale…
Evo aapl +2,5… Vec danas vas scenarij
vanjanja
slažem se, iako sam dobio kritiku jer činjenice su činjenice
TA ima nekoliko alata, tražio sam potvrdu da više alata i uvijek dobio 80% potvrde i tako sam pisao. Potvrdu uvijek tražim od mjesečnog do satnog grafa, ali uzalud sa ovim čudnim daxom. Grafovi se ne mogu ni iscrtati zbog ovih noćnih trgovanja.
Svakim danom u zadnjih 15 dana su se konačni uvjeti grafa mjenjali noću, a samo zato jer su otpori preko noći na automatskoj trgovini postajali podrške, pa tako iz dana u dan, a time se korigirao Momentum i RSI pa time i sve ostalo.
dax je danas otvorio na 7548, a jučer zatvorio na 7454 ili 100 bodova manje. Tko može pumapati dax izvan radnog vremena ? Radnici Njemačke ili fondovi i banke ?
Napominjem da je ujedno i dax pa tako i spx i sl. burze općenito jako teško crtati jer to nije dionica to je skup dionica s raznim interesima i događajima svaki dan u svijetu . Utjecaj fundamenata je prevelik na TA
Naše analize mogu pomoći u prenapuhanosti dax-a u oba smjera da ga osjetimo, ali evo ovdje je dax prenapuhan još od 7380 i kako to objasniti ?
Kada takova napuhanost preraste u podršku grafovi se korigiraju, od mjesečnog do satnog i onda tražimo novi otpor koji bi trebao predstavljati vrh, ali svaki otpor pukne preko noći automastakoga trgovanja i više otpora po meni nema, a to sam i jučer napisao .
Sada ovi otpori na 7600…… su novi otpori koji kao što sam i jučer rekao nemaju potvrdu u formaciji već samo nadu .
Zanimljivo je da je 2009 upravo Francuska zabranila trgovanjem certifikata dok se CAC40 ne oporavi jer su oklade bile prevelike na pad CAC-a 40 !