kažete kada je dax problem izračunati idemo spx, jer i tako su kao jaje jajetu
koliko ja vidim spx je pao ispod razine podrške i očekuje ga veća korekcija
Prva primjedba: Uzeo si,po mom viđenju,nepotvrđenu liniju trenda.
Druga primjedba: Kad koristiš liniju umjesto svijeća ili OHLC, onda ti se linija trenda pomiješa sa linijom vrijednosti,bude neprecizna. Svijeće možeš preciznije gađati,pogotovo ak imaš mogućnost iscrtavanja “magnetizirane” linije trenda. Na mom grafu čak i ova nepotvrđena linija trenda nije probijena,a osim toga oko nje se trenutno vrti i MA 100,tak da imamo potporu u vidu te pomalo šuplje linije trenda i MA 100 (cca 1410 bodova). ništa posebno,rekao bih. Ipak,pomolimo se da SPX završi dan ispod 1410. :očenaš:
P.S. Sve je napisano u najboljoj namjeri, bez ploča za put u pakao 🙂
evo točno tvoj raspon, od 3.10.2011. – 30.11.2012. Ovo je magnetizirana linija,zalijepila je točno na low od svijeća. Računaj da nemam današnju svijeću,imat ću je tek sutra,ali mogu izmjeriti da je linija trenda danas na cca 1410,90 bodova.
http://img837.imageshack.us/img837/2674/000spxdnevnilinijaod310.png
vanjnja
osim što je tvoj graf precizniji drugo je isto
ono što vidi iz mog, a sada i iz tvog grafa je da spx je izgubio potpuru i ima klasičan refleks prije veće korekcije bez obzira na magnetiziranu liniju, ali napominjem opet da je to samo moje viđenje
@mida,
u stvari se ne bih uopće opterećivao linijom trenda od 3.10.2011. Kako prije rekoh, malo je šuplja. Ono što mi se trenutno jako sviđa,i ako je za vjerovati FreestockChartsima, jest: 1. SPX je zatvorio ispod MA 100 (1409,99). 2. Nije nasjeo na gornju ucrtanu liniju (vidi graf ispod) 3. Nije prešao tjedni srednji boll (1114,99).
http://s13.postimage.org/4lqz69f9z/000_SPX_dnevni_linija_od_3_10_2011.png
Jučer su Ameri zatvorili u crvenom, evo sad su Japanci otvorili s gotovo identičnim minusom, vjerujem da će i DAX danas u minus od bar 0,5% na otvaranju.
I opet krece pumpanje. :S
I tako EUR/USD još ima koliko do 1.3100 – 1.31500
i forexičari, kažete short ha?
Sweet.
A jel Vam se zeleni pred očima. [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Hebiga, loše sam spaval noćas.
Meni se crveni.[emo_zloban]