Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Obama nepredviđeni govor u 17:35 o FC. zanima me odgovor tržišta na ovo, mogao bi fini rally, iako Obama i Wall Street nikada nisu išli ruku pod ruku nakon njegovih govora.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Mogao bi, ako ima nesto pozitivno za reći.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

dax..privremena stanica cca 7266

hehe u bod :p al da će naić na ovakav trambolin u odbijanju .. [emo_vrtimise]

svaki politički govor od jučer nadalje je sell on news prilika, bilo short ili long, ali prvenstveno short.

Iskreno… danas sam prodao zadnje od certifikata što sam imao i do daljnjega se ne kanim zezati s njima.
U ovih mjesec i pol sam prilično popušio na njima, iako je sve to još uvijek kontrolirana šteta s obzirom na dobru zaradu na HR dionicama od početka godine.
Ali da nije trebalo – nije…

Nakon “trgovanja” na ZSE s 13h-nelikvidušama i generalno “opskurnim dionicama” (u čemu sam se, očito, bolje snalazio) ovo je prebrzo za mene.
Iako TA pratim već godinama, kao i podosta toga u vanjskim događanjima, i iako sam u početku listopada dobro predvidio trend, prebrz ritam trgovanja nije me baš usrećio…

Što se tiče nafte i zlata, kako već rekoh, to je žešća lutrija – pogotovo s ovim novim 3xturbo – jer uvijek ima previše nepoznanica – uz OPASNU boljku: trgovanje 10-16h. Vrhovi i dna se u pravilu – i logično – događaju izvan našeg trgovanja, bilo ujutro bilo navečer i s certifikatima ima smisla trgovati samo na početku i kraju trendova a nikako između jer se čovjek izgubi u svim tim varijablama na kojima ne možemo utjecati…

Druga je stvar DAX koji je – u odnosu na SPX očito – priča za sebe…
Dok smo 2011 imali nesrazmjeran pad, tako je i sad bilo nesrazmjernog održavanja.

A ako Amere izbacimo iz varijable – u biti, trenutno/zadnje vrijeme je zapravo dobro pitanje da li DAX prati Amere ili pak Ameri prate DAX (!) – gledajući dugoročne grafove – i usprkos nekoj “zdravoj logici” čini mi se da nije nerealno očekivati da DAX ipak izbije iznad 7.500. Koliko god to možda, kako rekoh, čudno zvučalo…

Dapače….gledajući mjesečni graf, ni 7.900-8.000 mi se ne čini uopće nemogućom misijom (?!?).

Švabe lutaju ko gorile u magli..izgleda du su ima danas Američani, fino koru podvalili…[emo_zloban]..inače bum ja najeb.o. u shortu [emo_beztona]

A dobro, Obama nije rekao nishta.

Onda što je indikativno je da on zove “narod” da pritisnu Kongres što govori da ih on neće moći.

Iskreno, nevezano za short/long nishta opet nisu rekli.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@shefsale

Dax 8000 kažeš. Ne bi ni mene čudilo, ali za jedno godinu dana.
Iako, obzirom na zadnjih tjedan dana i 9000 dolazi u obzir.
Kakva TA, i ine “analize”…Švabe su odlučili imati 7500 na Božić i možemo se slikati.

Samo da ne dođe na 7750 – onda će bit lošeeeeeee

"alea iacta est"

kad domach prihvati da dax ide u nove vrhove preko 7400 ja cu se zabrinuti za long.. i target 75xx [emo_namigusa] btw ,,dolar moze samo down

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@Inverter

Po weekly-u DAX moze i do 7600 pa down, po daily malo drugačije, do 7500 cca.

Pa i trebaš se brinuti, se sjećam da je “dobar ulaz za short na DAX bio na 7100” a izlaz na SPXU na 1372. Well done:)

domaći,

na dnevno, a potvrđeno na tjednom, veliki otpor je na 7440, a na rsi na 60 dnevnom

napomena;

probajte grafove gledati u logaritmu, ne postotku

New Report

Close