u 17.30 na zatvaranju xetre poluga na ldx1 bila je 12.80 jer je blizi strike sad na 6600, a poluga na sdx1 je bila svega 7.85. dakle poluga veca na longu za vise od 50%
DAX za 2 mjeseca na 8000
u 17.30 na zatvaranju xetre poluga na ldx1 bila je 12.80 jer je blizi strike sad na 6600, a poluga na sdx1 je bila svega 7.85. dakle poluga veca na longu za vise od 50%
Može kratko pojašnjenje, što konkretno znači granična vrijednost na 6850 odnosno što znači izvršna vrijednost na 6800? Štp se događa sa LDX1 ako DAX dotakne 6850 pa 6600?
Hvala
Može kratko pojašnjenje, što konkretno znači granična vrijednost na 6850 odnosno što znači izvršna vrijednost na 6800? Štp se događa sa LDX1 ako DAX dotakne 6850 pa 6600?
Hvala
[/quote]
U brošuri na ZSE je odgovor:
http://www.zse.hr/UserDocsImages/struktuirirani-papiri/CERTIFIKATI-brosura-turbo-bez-guilochea-v02-29-10-2012.pdf
Ukratko, granična vrijednost je “knockout” granica, koju ako certifikat dohvati – prestaje postojati, a od ulaganja je moguće izvući jedino razliku do izvršne vrijednosti – koja je nešto dalje (ovisno o ulazu ovo je simbolična cifra). Izvršna vrijednost služi (između ostalog) za određivanje poluge i cijene certifikata. [emo_euro]
Njemački, francuski i talijanski GDP svi bolji od očekivanja.
Njemački, francuski i talijanski GDP svi bolji od očekivanja.
Kažeš long ha?
Ja se dvoumim danas ili sutra ujutro.
Sutra je petak, zatvaranje shorta.
A i mediji su izjahali fiscal cliff koliko se dalo, vrijeme je za promjenu teme, nije lako održavati CTR ovako.
Ameri na Bollingeru svi, bounce moguch.
I da Ameri oversoldani.
Hvala
[/quote]
U brošuri na ZSE je odgovor:
http://www.zse.hr/UserDocsImages/struktuirirani-papiri/CERTIFIKATI-brosura-turbo-bez-guilochea-v02-29-10-2012.pdf
Ukratko, granična vrijednost je "knockout" granica, koju ako certifikat dohvati – prestaje postojati, a od ulaganja je moguće izvući jedino razliku do izvršne vrijednosti – koja je nešto dalje (ovisno o ulazu ovo je simbolična cifra). Izvršna vrijednost služi (između ostalog) za određivanje poluge i cijene certifikata.
[/quote]
Znači ako certif. dosegne graničnu vrijednost ne bi se dogodilo ništa jer ta vrijednost služi samo za obračun ako se kasnije dosegne izvršna vrijednost?
Cramer je bullish [emo_smijeh]
cnbc
Kažeš long ha?
Ja se dvoumim danas ili sutra ujutro.
Sutra je petak, zatvaranje shorta.
A i mediji su izjahali fiscal cliff koliko se dalo, vrijeme je za promjenu teme, nije lako održavati CTR ovako.
Ameri na Bollingeru svi, bounce moguch.
I da Ameri oversoldani.
[/quote]
ništa ja ne kažem gospođo.
od sinoć sam long nasdaq na 2.540
britanci retail sales fini pad -0,8%, u 11 CPI EUR, ako i to razočara ja ne bi bio bullish. svejedno rješio 1000 kom sdx1 na otvaranju kupljenih jučer, teško je odrediti kuda će tržište
@ Rekvijem
A crvena jutra, crveni zalasci, Armagedon, izgaranje meteora dok se žuri da tako vruć poljubi Zemlju…..
To tebe nije na ništa asociralo.
Morati ću kupiti neku TA knjigu na Velesajmu da ti nacrtam.
Vidim sve neki organoleptički tipovi.
[emo_smijesak][emo_palacd]