Certifikati i basketi

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Certifikati i basketi

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

DAX po meni tek čeka najgore, a to je 1 ogroman propad!
Slijedi brutalno rušenje DAX-a u idućim tjednima, mali predah 4-5 dana pa kreće rokanje.
Da ne bi bilo nismo znali, što nisi rekao i slično.

G. Prognozer pustite dugoročne prognoze od tjedan-dva. Mene ovdje isključivo zanima gdje će index sutra ili najkasnije prekosutra.

Imate li koju ideju, koliko bi mogao dax do četvrtka može li preko 7200?
S&P sumnjam da može zaključiti dan preko 1390 pa tako ne vjerujem ni da će DAX preko 7200, možda se uspije prošuljati do 7250 ali to je najoptimističniji scenarij.
[/quote]

Točno tako, do 7250 najviše DAX sa vrhom do 7300 ako.

SP500 i Ameri ne znam. Obama u četvrtak govori sa Boehnerom i imaju izjavu o fiscal cliffu.

Ako izjave neki dogovor to ce sigurno tjerati sve gre, ako ne onda dolje.

Taman izgleda da bi svi mogli doci do svojihlimita bilo sma 50 ili sma 200 do četvrtka a onda je sve upitno.
[/quote]

Ameri da se tako brzo dogovore!!Nema šanse,oni su,kako bi se reklo,drama queen,bit će napeto do zadnjeg časa,povuci potegni,moraju političari malo peglati svoj ego,to je njihovih 5 min.

"Only dead fish swim with the stream"

prezabavno mi je gledat vas [emo_smijeh]
preokrenuo sam short pozicije u soji i pšenici u long pozicije maloprije.
bio je pad ala dalekovod nakon stanja zaliha u petak, vrijeme da se malo oporave.

Možete li kolega reći preko kojeg brokera trgujete. Ja sam trenutno u “analizi” sve sile brokera koji se nude i mogu reći da stvarno treba biti oprezan s izborom.

Meni su se do sada najagresivnije nudili iz UFX Markets-a, ali nisu stekli moje povjerenje (so far). Njihova platforma je vrlo jednostavna i meni osobno se sviđa puno više nego Metatrader koju koristi većina. Problem je u tome što im spread nije najbolji, a osim toga nisam siguran da li rade preko dealing deska ili ne. Oni tvrde da ne rade ali nisam baš siguran u to.

Jako dobar spread imaju na LMAX Exchange, i dobro mi izgleda ono što sam vidio i pročitao na njihovim stranicama. Oni su mi za sada favoriti.

Smatram da će se s vremenom svi koji trenutno trguju Erste certifikatima uskoro preći na FX platforme, jer je ovo 6-satno radno vrijeme zbilja smiješno. A i spread koji nude je jednom rječju, bezobrazan.

Nije da se žalim, jer sam zahvaljujući certifikatima u zadnjih mjesec i pol zaradio solidnu sumu novaca ali sam siguran da je mogla biti i dosta veća da nam burza radi barem koliko i Frankfurtska.

Mnogima ovdje bi bilo od neprocjenjive pomoći kada bi kolege koje su prošli početnu fazu podijelili iskustva glede dobrih i loših brokeraja [emo_palacg]

prezabavno mi je gledat vas
preokrenuo sam short pozicije u soji i pšenici u long pozicije maloprije.
bio je pad ala dalekovod nakon stanja zaliha u petak, vrijeme da se malo oporave.

Farmer James!
Prezabavno, misliš prepoučno.
[/quote]
zamisli tržište na kojem nema fiscal cliffa, nema angele merkel i wolganga schaublea, nema grčkog duga, talijanskog deficita i španjolskih banaka, nema smjena, izbora, seksualnih skandala i računovodstvenih prevara… zamisli tržište kojim vladaju samo čisti sirovi svježi strah, pohlepa i poluga… zamisli.

zamisli tržište na kojem nema fiscal cliffa, nema angele merkel i wolganga schaublea, nema grčkog duga, talijanskog deficita i španjolskih banaka, nema smjena, izbora, seksualnih skandala i računovodstvenih prevara… zamisli tržište kojim vladaju samo čisti sirovi svježi strah, pohlepa i poluga… zamisli.

Ne vrijedi to kolega ovdje vise vole vijesti nego kruha s masti i paprikom jesti…, ali da znaju biti zabavni ponekad,znaju, evo i ja svratim skoro svaki dan da vidim sta pisu..

nema seksualnih skandala

Si ti normalan, sex skandali su zakon.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Svi koji trgujemo sa certifikatima na zse u velikom smo hendikepu, i ovakova trgovina se svodi na rulet,pošto nam gospoda sa zse ne žele osigurati ravnopravni položaj sa ostalim tržištima…sramota

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Svi koji trgujemo sa certifikatima na zse u velikom smo hendikepu, i ovakova trgovina se svodi na rulet,pošto nam gospoda sa zse ne žele osigurati ravnopravni položaj sa ostalim tržištima…sramota

Slažem se! Neka barem izmijene radno vrijeme ZSE od 09.00-17.30 da možemo transparentno trgovati certifikatima na DAX, a ne da na njihovo otvaranje i zatvaranje uopće ne možemo reagirati?!?!
Ili neka uvedu neku novu platformu za certifikate odvojenu od dionica koja bi radila bar kroz to vrijeme!
Pa zar upravi burze nije u interesu povećanje prometa na ZSE i provizija koje ubiru od trgovanja certifikatima?!?
Dionice su van fokusa neovisno o certifikatima jer na ovoj kaljuži od ZSE nitko se ne usudi ozbiljnije trgovati kad jedan novinski članak digne ili sruši dionicu u jedan dan i po 20%! O transparentnosti firmi i uprava kompanija nema smisla uopće govoriti….

Zato apeliram na upravu ZSE da kao minimum uvedu radno vrijeme ZSE od 09.00-17.30 sati!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Jučer iza 16sati dax je varirao za više od 1%, što na cetrifikatima iznosi od 6 do preko 12-13%…znači netko je mogao zaraditi-izgubiti 12-13% u tih sat vremena… gospodo godišnja kamata na štednju je oko 4%..radi se o velikim novcima i zato ovakve derivate radije nemojte ni stavljati na tržište ako nemožete osigurati platformu za ravnopravno i pravedno trgovanje istima!!

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

nek pd napiše neki člančić o tome, pa da vidimo kaj budu trustovi mozgova iz zse odgovorili. sigurno je da bi takvim potezom zse pokazala da želi izać u susret investitorima i samim tim privukla malo ozbiljnije investitore s debljim portfeljima. mada, s obzirom na dosadašnje iskustvo sa zse-om, čisto sumnjam.

@James i Leonidas

Mi smo slatki zabavni, smiješni.

Znalci, dajte da čujem jednu pretpostavku, prognozu kretanja bilo Američkih bilo EU indexa.

Vrlo zahvalan!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Vidim da oni koji su prenoćili izlaze iz long pozicija.
Malo je još rano za short?

Nemoj misliti na m2!

@James
i Leonidas

Mi smo slatki zabavni, smiješni.

Znalci, dajte da čujem jednu pretpostavku, prognozu kretanja bilo Američkih bilo EU indexa.

Vrlo zahvalan!

jucer sam malo proucavao ekonomske podatke koji izlaze danas u 14:30 ocekivanja su vrlo niska tako da ocekujem raketu u 14:30 preko 7250 i onda sutra nakon gdp od Nijemaca koji ce razocarat to je gotovo sigurno ide dax ispod 7000 u kratkom roku

p.s još uvijek sam long ali danas izlazim

volim kocku zato ulazem u turbo certifikate

New Report

Close