Čermak: Cilj nam je imati ukupno 100 benzinskih postaja

Naslovnica Forum Komentari članaka Čermak: Cilj nam je imati ukupno 100 benzinskih postaja

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Čermak, ili priča o hrvatskom uspjehu

Denis Kuljiš – 08.09.2007 21:03

Vodoinstalater Ivan Čermak bez ikakva razloga u javnosti se titulira kao “general Čermak”, iako je isto takav časnik kao i Ćiro, kojega ipak ne zovu “trenerom kluba Zagreb, generalbojnikom Blaževićem”.

Čermakova snaha uvoznica je `Escadinih` krpica, pa je postala minorni zagrebački celeb. Čermakov sin Hrvoje, po zanimanju plejboj, vozi sportske automobile i bavi se podvodnim snimanjem. A njegova žena Andrea Tikvić `razvila je šesto čulo za eleganciju`, piše u modnom časopisu što na naslovnoj stranici ima njenu prijateljicu Severinu, koja je za analni seks učinila ono što je Linda Lovelace napravila za oralni. Andrea, izvješćuju pak glamuristi, `voli antikne, ali i dizajnerske komade namještaja`, zatim `starije stilske kuće sa stupovima`, a s putovanja, `posebno su joj se urezali u sjećanje francuski dvorci Versailles i Chateuau de Chenonceau`. Ako voliš starije stilske kuće sa stupovima, trebale bi ti se umjesto dvoraca u rokoko stilu dopadati stroge đorđijanske i kolonijalne građevine od smeđe cigle, ali to je, brate, previše skromno za uvoznicu `Escade` – daj ti njoj Versailles, ili novu kuću bez stupova kakvu Čermakovi imaju na Prekrižju, dovuci puno `Versaceove` krame, i sigurno će joj se svidjeti… Ne znam zapravo kakav joj je doma unutrašnji uređaj, ali predložio bih ukrase od srpskih lubanja i namještaj presvučen kožom oderanih Hrvata. To bi bilo u skladu s poslovnim i društvenim profilom njenog tasta, koji je smogao pare za ostvarenje aspiracija cijele te bulumente, a evo kako…

Kad smo bili klinci, Čermak i ja živjeli smo u istom susjedstvu. Rođen 1949, on je stariji od mene dvije godine. Ja sam stanovao u novogradnji, u oficirskoj zgradi na uglu Ulice proleterskih brigada i Savske, a on u prizemnici na Cvjetnoj cesti, dok je još bila bijeli put pokriven šoderom. Kućice sa drvenim plotom imale su tu vrtove u kojima je rastao kukuruz, koji smo ljeti krali pa pekli u parku na kanalu iza Pedagoške akademije. Pohađao sam gimnaziju, a on stručnu školu. Radio sam u novinama, a on je u Končarevoj ulici otvorio vodoinstalatersku radionicu. Imao je sreće: izumljen je klima-uređaj, koji je u Jugoslaviji, po licenci počela proizvoditi Elektronska industrija Niš. Montirao ih je po stanovima, a tada, osamdesetih, taksisti i uspješni obrtnici zarađivali su najviše love u državi, te kupovali vile po Pantovčaku. Čermaku nije toliko dobro išlo – tek u tridesetoj, u `Modnoj kući` u Praškoj ulici, kupio je prvo odijelo. Cvjetna je zatim asfaltirana, sagrađen je starački dom, a preko puta, Čermakov brat otvorio je u njihovoj kući birtiju. Na trotoaru nije bilo mjesta za stolove, pa su ih postavili na kolnik. Onda je granula zora demokracije. Ja sam radio u biltenu Koalicije narodnog sporazuma, Savkinoj grupaciji koja se sastojala većinom od bivših boljih komunista, dok je Čermak ušao u HDZ – udbaši i komunistički šuft tu su uglavnom privlačili lump. Čermak je Tuđmanu odmah dao oveći novčani prilog u njemačkim markama, a kako je računovodstvo stranke preuzela Ankica, u djevojačkoj sobi gdje je na šivaću mašinu postavila PC, pa prekucavala `Bespuća` i vodila obiteljski budžet, koji se sad uvećao prihodima od političkog reketa, uočila je Čermakov lijep gest, pa je njegova budućnost bila osigurana.

Kad je HDZ pobijedio na izborima, a Tuđman formirao svoj faraonski kabinet, Ankica je toga krupnog momka debele šije koji izgleda kao poslovođa dućana s mješovitom robom u Cisti Provo, proizvela u general-pukovnika, pa su počeli velike poslove na dobavi vojnih odora. U tom času, naime, dok se Jugoslavija još nije raspala, lova se mogla povući jedino iz MUP-a, koji je imao vlastitu, republičku kasu. No, s uniformama ne bi Čermak daleko dogurao, pošto je ilegalnu dobavu oružja preuzeo, na Tuđmanov zahtjev, ministar iseljeništva Gojko Šušak, poslovođa picerije u Ottawi, pa se u rat išlo samo sa dvadeset tisuća loših mađarskih kalašnjikova, koji je preko `Astre` ranije uvezao dr Gregurić. Oružje iz Ukrajine počinje pak stizati tek kad je Šuškov pomoćnik, geometar Zagorac, ranije šofer vodoinstalatera Čermaka, ušao u posao s Petračem, koji je imao razgranate veze, od onih s bivšim pripadnicima Mossada do onih s krijumčarima heroina. Čermak je dotle napustio vojsku pa ušao u najveći od svih ratnih biznisa, gdje je bilo puno više love nego na oružju – u šverc nafte. Kad je uveden embargo na prodaju nafte Srbima, beskonačni konvoji cisterni kretali su iz Splita i Ploča prema Karadžićevim teritorijima, gdje je distribuciju kontrolirao general Manojlo Milovanović, načelnik Štaba Vojske Republike Srpske. Novac se hrvatskim posrednicima uplaćivao na inozemne račune. Tako je Čermak postao krupni naftaš s tvrtkom u Londonu. Posljednju tranšu para – deset milijuna dolara – isplatila mu je prije nekoliko tjedana Vlada Republike Srpske, jer brodska rafinerija podmiruje stare dugove prije nego je preuzmu ruski investitori.

Od tog Čermakova šverc-komerca nastao je `Crodux`, koji je on prodao OMV-u, pa otvorio `Tifon`. Budući da je INA pripala Mesićevim ljudima, koji su otjerali Šterna, hadezeovska `lijeva struja` zasnovala je tu novu Čermakovu firmu, u kojoj je direktor postao Gregurićev i Šternov prijatelj Porges. Sad je i `Tifon` prodan za svoticu od 690 milijuna eura.

Sve bi bilo lijepo da nesretni Čermak nije 1995. morao odraditi tri mjeseca kao okupacijski upravitelj Knina, baš u doba kad su vojne bande ondje provele etničko čišćenje. Sad zbog toga sjedi u kućnom zatvoru, čekajući nastavak suđenja u Haagu. Naftaški zic-prezident i fiktivni vojni zapovjednik jedinu će utjehu naći u tome što po zapovjednoj odgovornosti ne može fasovati više od petnaest godina.

A da sam znao kako će moja usporedna novinarska karijera voditi do pisanja osvrta o tom nekadašnjem susjedu, bivšem šverceru i budućem robijašu, na vrijeme bih se preorijentirao u kakvo solidnije zanimanje.

crodux-omw-crodux derivati. tifon-crodux derivati.62 omw+43 tifon i eto nam nazad crodux derivati sa 100 benzinskih.

jel to čermak samo vratio svoje jato nazad.
nije on to nikad ni prodao već samo iznajmio dok se ne riješi haaga.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Žorž, napisal i postal to Denis, Tramell,ili Štef, vidiš da državu zanimanju
samo Čermakove pare…čisto , ko suza, ratno profiterstvo-nikoga danas ne zanima..
Da mogu odlučivati, u zamjenu za takvu tužbu, od Čermaka bi tražila ulaganja u
partnerstvo državnih firmi i Čermaka, a ne samo u njegove /svoje koje je stekao na nezakonit način/ Sad može pričati povijest koliko hoće…..vidjet ćemo.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!


Žorž, napisal i postal to Denis, Tramell,ili Štef, vidiš da državu zanimanju
samo Čermakove pare…čisto , ko suza, ratno profiterstvo-nikoga danas ne zanima..
Da mogu odlučivati, u zamjenu za takvu tužbu, od Čermaka bi tražila ulaganja u
partnerstvo državnih firmi i Čermaka, a ne samo u njegove /svoje koje je stekao na nezakonit način/ Sad može pričati povijest koliko hoće…..vidjet ćemo.

Na žalost! Moral nam je u jajima! Lp



Žorž, napisal i postal to Denis, Tramell,ili Štef, vidiš da državu zanimanju
samo Čermakove pare…čisto , ko suza, ratno profiterstvo-nikoga danas ne zanima..
Da mogu odlučivati, u zamjenu za takvu tužbu, od Čermaka bi tražila ulaganja u
partnerstvo državnih firmi i Čermaka, a ne samo u njegove /svoje koje je stekao na nezakonit način/ Sad može pričati povijest koliko hoće…..vidjet ćemo.

Na žalost! Moral nam je u jajima! Lp

[/quote]
Mislim da nam je prvo politika loja ne zeli naloziti zakonodavbom sustavu da stvori zakonodvni uvjet da se moze ponistiti pa samim tim vec jednom ukloniti teret i smetnju stvaranju i razvoju RH
lakse je bilo zavrsiti rat terutorijalnu integraciju ulazak u EU nego dokinuti najvecu politicko-ekonomsku pljacku na ovim prostorima od stoljeca 7
razlog je vjerovatno sto je osmisljena i politicki-zakonodavno ugrađena u osamostaljenje RH
tako smo od najveceg događaja za Hrvate u cjelokupnom njihovom ciklusu postojanja napravili priliku za pljacku samih sebe kroz preraspodjelu ratnok plijena koji smo sami stvorili a ne ratom osvojili
tako je to od stoljeca 7

Kon je za ovo kriv? Isključivo narod = vlast. Zašto? Narod je doveo plačkaše na vlast i sada ispašta! Sada taj isti narod ne izlazi na ulicu i nebuni se na Linićeve namete jer podsvjesno zna da mora ispaštati jer je u više navrata dovodio kriminalce i plačkaše na vlast.A ja tu ni kriv ni dužan nahebo![emo_bijesan]

New Report

Close