pa se očekuje da sudac Nikola Ribarić u petak na oglasnu ploču Trgovačkog suda okači rješenje o otvaranju stečaja i imenuje stečajnog upravitelja. “Imovina Centar banke ne pokriva postojeće obveze. Osim toga, HNB ocjenjuje kako je narušena sposobnost za ispunjavanje budućih obveza”,
Zanimljiv izraz koriste…A mi dionicari mozemo zaboravit na bilo kakvu isplatu u procesu stecaja…ili bolje da nazovemo..likvidacije.
Pozdrav
Dionicar je jedno a onaj ko je kupovao dionice preko brokeraja drugo…
Za njih je najbolje bacit oko na vlds temu….
Nisam se ni obracao vama koji ste koristili usluge cebe i brokeraja vec nama koji posjedujemo dionice . Vi cete svoje novce dobit..mi nikad.
Pozdrav
Nisam se ni obracao vama koji ste koristili usluge cebe i brokeraja vec nama koji posjedujemo dionice . Vi cete svoje novce dobit..mi nikad.
Pozdrav
Istina, ali to zaista nije jedna te ista stvar. Ti si (pretpostavljam) svojevoljno investirao i kupio dionice, tako da to spada u rizik ulaganja kojega u koji si sam ušao. Ne pišem ovo s nekom lošom namjerom, ali to je rizik ulagačkog posla. Ništa to drugačije nije na bilo kojem drugom svjetskom tržištu gdje firma propadne pa se možeš slikati… Meni jasno da si ljut, ali to stvarno nije jedno te isto..
EVO KONACNO ODGOVORA HANFE
Poštovani,
Nastavno na status isplate novčanih sredstava klijenata investicijskog bankarstva Centar banke d.d. (u daljnjem tekstu: Banka) obavještavamo Vas da se u slučaju otvaranja stečajnog postupka na ista primjenjuju odredbe članka 42. stavka 5. Zakona o tržištu kapitala (Narodne novine br. 88/08, 146/08, 74/09 i 54/13). Naime, novčana sredstva klijenata, kojima je Banka upravljala prije donošenja prijedloga za pokretanje stečajnog postupka u sklopu pružanja investicijskih usluga i pomoćnih usluga iz članka 5. Zakona o tržištu kapitala, temeljem odredbe članka 42. stavka 5. Zakona o tržištu kapitala ne smatraju se imovinom Banke. Nadalje, ista sredstva ne ulaze u imovinu niti u stečajnu masu Banke. Pritom je potrebno naglasiti kako su stečajni upravitelj i stečajni sudac odgovorni za vođenje stečajnog postupka pa samim time i za proces izlučivanja ovih sredstava.
Hanfa je drugi dan nakon imenovanja stecajnog istome poslala dopis u kojem zahtjeva povrat novca investitorima..
gospodin se jos nije ocitovao …
navodno ce to uciniti do kraja tjedna..
zivi bili pa vidjeli
no Hanfa nekaj radi u nase ime…
Ako klijentima ne vrate novac to je onda čista pljačka građana RH isto tako onda država može ući u privatne portfelje i otimati dionice? Jer koja je razlika između dionica i novca i jedno i drugo je privatno vlasništvo. Ovaj pokušaj pljačke već se dobrano odrazio na burzi svakodnevnom rasprodajom dionica i povlačenjem novca u sigurnost svoga doma kao za vrijeme Juge i čuvanja dojć maraka kod kuće. Svaki dan odugovlačenja debelo smanjuje broj investitora na burzi a i postojeći u strahu napuštaju dionice.
Pozdrav!
Danas je u Narodnim novinama izašao poziv od strane stečajnog za prijavljivanje tražbina prema Centar banci. Ima li smisla uopće da kao dioničar prijavim svoja tzv potraživanja… kad smo mi u zadnjem isplatnom redu što se toga tiče.
Pozdrav!
Danas je u Narodnim novinama izašao poziv od strane stečajnog za prijavljivanje tražbina prema Centar banci. Ima li smisla uopće da kao dioničar prijavim svoja tzv potraživanja… kad smo mi u zadnjem isplatnom redu što se toga tiče.
koliko je meni poznato ti si vlasnik i ti ces dobit svoje ako ista ostane poslije diobe…
koliko znam…ostat ce nis..odnosno nemaju za pokrit koliko su duzni…
Pozdrav!
Ti, kao vlasnik/dioničar, možeš se samo prijaviti da još i platis što tvoja firma duguje drugima!