Krije li se iza ove ostavke i potpuni izlazak odnosno prodaja biondiceva udjela u vlasnistvu..?
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/k2dOTNzj8zJJK6dQrnIR6g==.pdf
Pozdrav
E to i mene zanima…njegov udjel je isto tako postao bezvrijedan raznoraznim makinacijama ko je se dešavaju…a ipak je i on uložio nekih 30 miliona kuna kod one dokapitalizacije…
Nismo jedini kolega…evo i poslovni nagadja moguce razloge…svakako bit ce zanimljivo…Nije prica tu jos gotova..
Biondić izašao iz NO-a Centar banke, dokapitalizacija postala upitna
Pozdrav
Aleluja. Konačno se i ovo dogodilo. Sad imamo velike šanse da spasimo ovo totalno čerupanje našeg vlasništva. Bio me me malo strah da su s njim imali neki dogovor ispod stola. Cijena od 10 kn je totalno neprihvatljiva. Alternative se pokazao kao totalno nekompententan udjelničar-vlasnik. Sama je činjenica da je i država osustala od njih koma im je uopće i dala mogućnost da uđu cebu. S ovim novim dokap i država gubi ogromne novce jer puši prvi dokap u kojem je sudjelovala.
Skupstina je odgodjena za 16.08. jer na danjasnjoj skupstini nije bio minimalan broj udjelnicara. Ocito se vecinski dionicari i dalje ne slazu oko cijene.
Centar banka mogla bi završiti u rukama države
U vrijeme dok država priprema prodaju Hrvatske poštanske banke, jer joj treba novac za krpanje proračuna, istovremeno je izgledno da će nacionalizirati Centar banku. Zbog nesuglasica dioničara o dokapitalizaciji banke, mogući je scenarij da izravno u banku uđe država, u iznosu od 50 posto osigurane štednje, tj. sa oko 250 milijuna kuna, otkriva nam izvor iz Vlade….
http://www.vecernji.hr/biznis/centar-banka-mogla-bi-zavrsiti-rukama-drzave-clanak-593667
Pozdrav
to je jako dobra vijest. spašavanje putem alternativea je bolje od stečaja, ali spašavanje pute države jr bolje od altrnativea.
Zakuhalo se bome. Očito nije ni državi u cilju da ih se samo tako pelješi jer su i oni sudjelovali prošlom dokapu. Što će biti na kraju vidjet ćemo ali sve je bolje od onih jadnih 10 kn.
Da je Alternative barem neki upravljač i menadžment pa da taj dokap ima barem nekog smisla ali se uopće nisu pokazali kao dobra uprava. Pa niti s HNB nisu u dobrim ‘odnosima’.
Ukoliko se omogući svim vlasnicima dokapitalizacija po 10,00 kn to već baca neku novu sliku na ovu dionicu. Uz ulazak strateškog partnera i moguće fuzije s Vab-om, trenutna ponuda na burzi od 60-ak kn može biti atraktivna…